Pan Lukasz 18.12.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Cześć, zdecydowałem się na zakup drzwi sosnowych, surowych z firmy Drew-Holtz. Cenowo bardzo fajnie, dostałem od lokalnego sprzedawcy jeszcze niezły upust. Teraz stoję przed dylematem jak takie drzwi pomalować. Na forum znalazłem informację o technikach malowania, jednak dalej zastanawiam się jaki lakier wybrać. Idealnie by było, gdyby drzwi wyszły mi nie tyle białe, co bielone: czyli z widoczną strukturą drewna. Zastanawiam się nad lakierobejcą z drewno-chronu (kolor dąb bielony), lazurem do wnętrza z tej samej firmy (biały kremowy) albo lakierem akrylowym z Vidaruna (ma w sumie najwięcej różnych rodzajów kolorów i na pewno bym coś stamtąd wybrał). Czy ktoś stał przed takimi dylematami i może pomóc w wyborze? Macie jakieś doświadczenia w tej materii? pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Mam drewniane sosnowe drzwi, ale malowałam po prostu białą farbą akrylową i akrylowym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts