d7d 04.01.2020 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Ja leję byle jaki, jakiś tam W-40 co mi gość w hurtowni poleci, obojętnie jaka firma poco przepłacać, bo i tak z jednej beczki lane innej lepszej marki na rynek nie przepuści potentat a na etykiecie byle co można napisać i tak niema to jak sprawdzić. Jakiś rusek opracował technologię obróbki metali prądem, tak, że żaden olej nie potrzebny, dostał premię a patent utajnili. Ot i cała filozofia Ale to nie jest WD-40? Wiadoma cewka nie regeneruje oleju silnikowego? Potentat na rynku który lepszej marki nie przepuści to Orlen, Lotos czy CPN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 04.01.2020 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 żaden z nich:) a skąd wiesz, nie wiesz, nikt nie sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 04.01.2020 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Najlepszy jest ten wlasciwy dla danego silnika. I nie tylko o główny parametr chodzi a i o te zapisane małym drukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 04.01.2020 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Z wiekiem silnik potrzebuje innego rodzaju oleju a producenci aut już tego nie podają. tylko tyle, że masz kupować ich olej bo jest najdroższy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.01.2020 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Nieprawda. Producenci aut nie produkują olejów silnikowych.Producenci zalecają (lub nakazują) stosowanie olejów o podanych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 05.01.2020 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 skoro tak mówisz, niech ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.01.2020 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Poprzednią furkę sprzedałem z przebiegiem 303k km które osobiście nakręciłem od zera, olej syntetik wymieniany według zaleceń w firmowym serwisie, nowy właścicel śmiga i jest zadowolony. Że śmiga, to widze na szosie gdy się mijamy (nabywca z sąsiedniej gminy) , że zadowolony to wiem od jego sąsiadów. Auto służy do jeżdżenia, a nie aby stało w garażu. Od stania w garażu są grabie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.01.2020 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 ...olej syntetik wymieniany według zaleceń w firmowym Jak przejedziesz 300 tys to "syntetik" zaczyna być za dobry... Mam kilka samochodów i olej dobieramy wg przebiegu danego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu_janek 10.01.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Wraz z początkiem roku kalendarzowego podrożały nie tylko części samochodowe, ale też oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.01.2020 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Jak przejedziesz 300 tys to "syntetik" zaczyna być za dobry... Mam kilka samochodów i olej dobieramy wg przebiegu danego auta Może i dobre było w przypadku archaicznego poloneza. A teraz to już tylko szkodliwy mit. Olej taki jak zaleca producent silnika. Do końca życia silnika. Jedyne co robię to zmniejszam zalecane interwały wymiany. Bo mentalnie nie mogę znieść wymian np co 45 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.01.2020 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Z wiekiem silnik potrzebuje innego rodzaju oleju a producenci aut już tego nie podają. tylko tyle, że masz kupować ich olej bo jest najdroższy:) Totlna bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.01.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Może i dobre było w przypadku archaicznego poloneza. A teraz to już tylko szkodliwy mit. Olej taki jak zaleca producent silnika. Do końca życia silnika. Jedyne co robię to zmniejszam zalecane interwały wymiany. Bo mentalnie nie mogę znieść wymian np co 45 tys km. Miałem dobrze, serwis na miejscu na przedmieściach, przeglądy były co 30k km co wypadało raz w roku jak wymiana oleju. Rano podjeżdzałem pod serwis, walizka i trzy skrzynki do zamiennego auta i jechałem w dal. Wracając, po telefonie co zrobili i co na przyszłość, wymiana bagażu w drugą stronę i do domciu. Takie były czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts