bt9 21.12.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Witajcie. Mam problem z doborem rodzaju bramy garażowej. Moja sytuacja jest o tyle trudniejsza, że garaż jest niski - ma ok. 195cm a światło wjazdu ma ok. 190cm. Nadproże ma ok. 5cm ale je zaraz przed nim ida rury ogrzewania co zajmując wysokość węgarka i wgłąb garażu sa na ok 15cm ( dwie rury plus ocieplenie ) Garaż jest i w przyszłości myślę, że też będzie ogrzewany. Nie jestem pewien jaka bramę wybrać. Przy bramie segmentowej może być problem z zamontowaniem a dodatkowo prowadnice pod sufitem - niewiem czy czasem głową nie będę o nie wadził. Skłaniam się ku rolowanej ale znowu w jej przypadku obawiam się o jej izolacyjność cieplną. Co byście poradzili? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.12.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Niestety w izolowanych bramach segmentowych pod sufitem lub na końcu prowadnic jest mechanizm wspomagający ze sprężynami i na 5cm niestety nie ma mowy o jego zmieszczeniu.Minimalna odległość od sufitu to z regóły 20 cm ale poszukaj w swoim rejonie czegoś w rodzaju bramy segmentowej z prowadzeniem niskim w której mechanizm wspomagający jest z tyłu prowadnic.Tam minimalna wysokość to 8cm http://mirola.pl/pl/2,produkty/3,bramy/7,bramy-garazowe-segmentowe.html Prowadzenie niskie RS 80 Jeżeli nie to obawiam się że dla takich warunków najwłaściwsza będzie ocieplona brama uchylna.Jej prowadnice mogą być umieszczone pod samym sufitem Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 21.12.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Witaj, nie wiem czy warto sie przejmowac mocno izolacyjnoscia bramy gdyz one sa nieszczelne. Zrob wizje lokalna, podjedz do znajomych/sasiadow kogos kto ma takie bramy i obejrzyj jak jest mechanizm mocowany i jak wyglada uszczelnienie przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.12.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Witaj, nie wiem czy warto sie przejmowac mocno izolacyjnoscia bramy gdyz one sa nieszczelne. Zrob wizje lokalna, podjedz do znajomych/sasiadow kogos kto ma takie bramy i obejrzyj jak jest mechanizm mocowany i jak wyglada uszczelnienie przy nim. Nie wiem jaki masz typ bramy u siebie ale ja z montażu zwykłej nie firmowanej żadnym logo bramy jestem zadowolony i wygląda że z izolacyjnością nie jest aż tak żle jak to próbujesz określić. Są oczywiście małe szpary pomiędzy czołem ściany a prowadnicami i samymi panelami bramy które po małej modyfikacji można wykluczyć podczas fazy ocieplania ścian domi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 27.12.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Nie wiem jaki masz typ bramy u siebie ale ja z montażu zwykłej nie firmowanej żadnym logo bramy jestem zadowolony i wygląda że z izolacyjnością nie jest aż tak żle jak to próbujesz określić. Są oczywiście małe szpary pomiędzy czołem ściany a prowadnicami i samymi panelami bramy które po małej modyfikacji można wykluczyć podczas fazy ocieplania ścian domi. Brama segmentowa u mnie. No oczywiscie, na pewno uszczelnisz tak by nie bylo przewiewow. Wierze tez, ze metalowe czesci takze dasz rade ocieplic. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts