Ewb26 27.12.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Witam, proszę o rady w spr. oświetlenia przestrzeni otwartej.Jakie nad wyspą a jakie w kuchni i nad stołem w jadalni aby pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 A jaki styl wnętrza? Kolorystyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 27.12.2016 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Elfir napisał: A jaki styl wn chciałam dodać zdjęcia bo mam projekt w planerze ikea ale coś nie mogę dodać zdjęć nie wiem dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 27.12.2016 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Elfir napisał: A jaki styl wn chciałabym dodać zdjęcia ale nie wiem jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 z planera musisz zrobić chyba prt scr i wkleić jako jpg w paincie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 03:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 załączam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 03:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 czy lepiej tylko zwisy nad stołem? sama nie wiem co dać nad wyspą i nad kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 03:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Tak się w ogóle zastanawiam czy jest sens robić wyspę skoro zaraz obok jest jadalnia? czy to będzie funkcjonalne? proszę o rady jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 04:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 może całkiem wywalić krzesła przy wyspie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 03.01.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Ewb26 napisał: Tak się w ogóle zastanawiam czy jest sens robić wyspę skoro zaraz obok jest jadalnia? czy to będzie funkcjonalne? proszę o rady jak to rozwiązać? Nie jestem ekspertem ale właśnie skończyłem kuchnię to może coś doradzę. Rzeczywiście warto się zastanowić po co ci ta wyspa. Jeśli tylko po to, żeby tam jeść to trochę dubluje się ze stołem w jadalni. Jeśli ma to być blat roboczy, to powinno coś jeszcze na nim być - płyta grzewcza albo zlew. Bo nie sądzę, żeby chciałby ci się na niej kroić produkty wyciągnięte z lodówki i wracać do garnka na kuchni. Tak na marginesie, to fajnie jest mieć lodówkę - zlew - płytę grzewczą w trójkącie, żeby się nie nabiegać za bardzo po kuchni. Co do oświetlenia, to nad stołem jadalni wydaje się OK. Ale wyspę i blat chyba dobrze lepiej doświetlić. Może 3 lub 4 lampki kierunkowe pod sufitem. Albo jakaś listwa LED nad blatem kuchennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 03.01.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Ja bym wyspę zrobiła fajnie jest mieć tak dużo blatu. Jeżeli zdecydujesz się na hokery, to trzeba zrobić miejsce na nogi i cofnąć szafkę o 30-40cm pod blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Pawel_13 napisał: Nie jestem ekspertem ale właśnie skończyłem kuchnię to może coś doradzę. Rzeczywiście warto się zastanowić po co ci ta wyspa. Jeśli tylko po to, żeby tam jeść to trochę dubluje się ze stołem w jadalni. Jeśli ma to być blat roboczy, to powinno coś jeszcze na nim być - płyta grzewcza albo zlew. Bo nie sądzę, żeby chciałby ci się na niej kroić produkty wyciągnięte z lodówki i wracać do garnka na kuchni. Tak na marginesie, to fajnie jest mieć lodówkę - zlew - płytę grzewczą w trójkącie, żeby się nie nabiegać za bardzo po kuchni. Co do oświetlenia, to nad stołem jadalni wydaje się OK. Ale wyspę i blat chyba dobrze lepiej doświetlić. Może 3 lub 4 lampki kierunkowe pod sufitem. Albo jakaś listwa LED nad blatem kuchennym? Witam, A gdzie można zobaczyć twoją zrobioną kuchnię? Boję się płyty na wyspie że nie uda mi do utrzymać porządku a w takim układzie jest trochę schowaj. Co do świateł to planuje dac halogeny nad kuchnia i zastanawiam się czy dawać zwisy jeszcze nad wyspą dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 03.01.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Ewb26 napisał: Witam, A gdzie można zobaczyć twoją zrobioną kuchnię? Boję się płyty na wyspie że nie uda mi do utrzymać porządku a w takim układzie jest trochę schowaj. Co do świateł to planuje dac halogeny nad kuchnia i zastanawiam się czy dawać zwisy jeszcze nad wyspą dodatkowo? Dodaję zdjęcie kuchni. U mnie wyspa jest od razu stołem jadalnianym i ma płytę grzewczą. Nad stołem mam dwie lampy jak widać. Płytę doświetlam oświetleniem okapu. Blat i ogólnie kuchnia oświetlana jest 4 lampami kierunkowymi. Ale jeszcze rozważam doświetlenie blatu z tyłu pod tą "drewnianą" półką. Może jakaś listwa LED właśnie. Jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 03.01.2017 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Pawel_13 napisał: Dodaję zdjęcie kuchni. U mnie wyspa jest od razu stołem jadalnianym i ma płytę grzewczą. Nad stołem mam dwie lampy jak widać. Płytę doświetlam oświetleniem okapu. Blat i ogólnie kuchnia oświetlana jest 4 lampami kierunkowymi. Ale jeszcze rozważam doświetlenie blatu z tyłu pod tą "drewnianą" półką. Może jakaś listwa LED właśnie. Jeszcze nie wiem. [ATTACH=CONFIG]377448[/ATTACH] Och super jaka nietuzinkowa kuchnia. Pomyślę jeszcze nad płytą na wyspie. Ile kosztował twój okap ? Czy szafki to Ikea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 03.01.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Ewb26 napisał: Och super jaka nietuzinkowa kuchnia. Pomyślę jeszcze nad płytą na wyspie. Ile kosztował twój okap ? Czy szafki to Ikea? Obudowa okapu to 4 płyty OSB obite gips-kartonem. A w tej obudowie zamontowany zwykły okap kominowy Electroluxa - jakieś 300 PLN. To nie Ikea. Meble robione na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewb26 05.01.2017 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Witam. Ponawiam pytanie o oświetlenie nad częścią kuchenną.Wiem już że nad stołem w jadalni dam dwa zwisy.Ale co z kuchnią i z wyspą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2017 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Może inspiracją będą zdjęcia forumowej efilo:http://lh4.ggpht.com/_S_Bk5fMqaWw/TSRbx6Y4Y8I/AAAAAAAAALA/ty3hNAI5OT4/dsc41201.jpg Czyli oprawy nastropowe Albo taka listwa:http://www.tanieoswietlenie.pl/56598-thickbox_880/lampa-wiszaca-soft-graphite-90-grafitowa-podluzna-do-biura-kuchni-jadalni-salonu-nad-stol-wyspe-kuchenna.jpghttp://www.apdmarket.pl/55660-watermark/lampa-wiszaca-pellaro-czarna-matowa-podluzna-nad-stol-do-jadalni-biura-ze-sciemniaczem-dotykowym.jpg Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klauakse 09.01.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Elfir napisał: Może inspiracją będą zdjęcia forumowej efilo: http://lh4.ggpht.com/_S_Bk5fMqaWw/TSRbx6Y4Y8I/AAAAAAAAALA/ty3hNAI5OT4/dsc41201.jpg Czyli oprawy nastropowe Albo taka listwa: http://www.tanieoswietlenie.pl/56598-thickbox_880/lampa-wiszaca-soft-graphite-90-grafitowa-podluzna-do-biura-kuchni-jadalni-salonu-nad-stol-wyspe-kuchenna.jpg http://www.apdmarket.pl/55660-watermark/lampa-wiszaca-pellaro-czarna-matowa-podluzna-nad-stol-do-jadalni-biura-ze-sciemniaczem-dotykowym.jpg Wydaje mi się, że taka listwa sprawdza się idealnie w przypadku wysp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts