admiralbar 27.12.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Czesc,mam nastepujaca zagadke z uziemieniem budynku na suchyn gruncie, pierwsze wody sa na 3,5m.Elek nr 1 twierdzi, zeby przyspawac bednarke do zbrojenia i dalej pociagnac ja do rozdzielni ew kotlowni do hydroforu itp.Elek nr 2 twierdzi, ze to nie wystarczy bo grunt jest suchy, wiec trzeba wbic szpilke fi 12 z 4-5m gleboko i do niej podlaczyc bednarke idaca pod bloczkami bet lub nawet po chudziaku pod styropianemJesze byla trzecia opcja podlaczenia sie do zlacza kablowego, ale jeden z nich stwierdzil, ze zanim prad udarowy dojdzie do ZK ( ok 30m), to moze juz zrobic balagan w domu.To jak w koncu zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.12.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Czesc, mam nastepujaca zagadke z uziemieniem budynku na suchyn gruncie, pierwsze wody sa na 3,5m. Elek nr 1 twierdzi, zeby przyspawac bednarke do zbrojenia i dalej pociagnac ja do rozdzielni ew kotlowni do hydroforu itp. Elek nr 2 twierdzi, ze to nie wystarczy bo grunt jest suchy, wiec trzeba wbic szpilke fi 12 z 4-5m gleboko i do niej podlaczyc bednarke idaca pod bloczkami bet lub nawet po chudziaku pod styropianem Jesze byla trzecia opcja podlaczenia sie do zlacza kablowego, ale jeden z nich stwierdzil, ze zanim prad udarowy dojdzie do ZK ( ok 30m), to moze juz zrobic balagan w domu. To jak w koncu zrobic ? Uziom fundamentowy ale nie taki z przyspawanym kawałkiem bednarki do jednego pręta zbrojeniowego, elektryk powinien wiedzieć jak to zrobić. Ten drugi twierdzi że może nie wystarczyć na podstawie czego? Ps. A inst. odgromowa będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 27.12.2016 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Nie, inst odgromowej nie bedzie. Drugi mowi ze tak sie robi w okolicy bo wszedzie sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.12.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Nie, inst odgromowej nie bedzie. Drugi mowi ze tak sie robi w okolicy bo wszedzie sucho. Głupie, laickie tłumaczenie na odczepnego. Niech poda prawdziwe wymogi, to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 27.12.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 To jak w koncu zrobic ? Normalnie. Uziom fundamentowy. http://www.inzynierbudownictwa.pl/technika,materialy_i_technologie,artykul,nowoczesne_instalacje_uziemiajace_w_budynkach,33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts