Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Orientacyjne koszty budowy

Recommended Posts

Witam. Niestety jestem zielona w temacie, a przed zakupem projektu chciałabym poznać szacunkowa cenę za stan surowy zamknięty przy materiałach że średniej półki. No pustaki, blachodachowka itp. Wiem żeby nie kierować się kosztorysów że stron z projektami. Będę wdzięczna za pomoc. Po izej zamieszczam linki do dwóch projektów nad którymi się zastanawiam.

Pozdrawiam

http://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-tk35-ce16/?gclid=CNLRjveHmNECFZWHsgodETgJSw

http://www.mgprojekt.com.pl/dom-z-widokiem-3

Większość biur projektowych podaje szacunkowe wyceny dla swych projektów (netto).

Na dodatek duże biura mają własne fora, gdzie budujący dany projekt wymieniają się doświadczeniami. Popytaj po prostu tych, co budują, ile ich kosztowało.

Jak byk na stronie projektu "Dom w Widokiem 3" podano cenę:

Realizacja stanu surowego otwartego 203 577,00 zł

Realizacja stanu surowego zamkniętego 301 213,00 zł

Witam. Niestety jestem zielona w temacie, a przed zakupem projektu chciałabym poznać szacunkowa cenę za stan surowy zamknięty przy materiałach że średniej półki. No pustaki, blachodachowka itp.

A Pani sama będzie ten dom budowała? W Warszawie, czy w Radomiu?

Jest taki wątek "Dom za 300 tys. zł." - wystarczy poświęcić parę(naście) godzin czasu, aby zorientować się, jaki może być koszt wybudowania w SSZ. Rozpiętości kosztów sięgają 30%, także nie sposób jest wycenić, nawet w przybliżeniu, ile szanowną Panią będzie kosztował ten dom.

No nie da się tak.