grzzaj 29.12.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Witam, Mam problem z którym jak narazie nikt mi nie pomógł - może brać forumowa pomoże. Problem pojawił się po zamontowaniu okien - mianowicie po deszczu, nawet niewielkim (zwłaszcza od strony zachodniej gdzie najbardziej zacina) pod oknami jest mokro. Kierownik budowy (zarazem generalny wykonawca) zwalił winę na nieszczelność uszczelek w oknach. Na zorganizowanym spotkaniu - firma od okien vs kierownik okazało się, że to jednak nie jest wina okien. Montaż był dość dawno a kierownik do dnia dzisiejszego nie wyjaśnił mi przyczyny "mokrej podłogi" pod oknami. Jedyne co powiedział to, że po wykonaniu elewacji problem ma ustąpić i że taki stan rzeczy to normalka. Elewację planujemy wykonać w maju a wylewki w marcu i czy ta wilgoć może mieć wpływ na podłogę ? Czy ktoś z forumowiczów jest mi w stanie odpowiedzieć czy to faktycznie stan normalny a jeżeli nie to co może być przyczyną ? Podmurówka pod oknem: putak Ytong Ściany: Porotherm dryfix Pustak pod oknem nie jest w żaden sposób zabezpieczony od zewnetrznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 29.12.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ostatnie twoje zdanie jest odpowiedzia ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.12.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Witam, Mam problem z którym jak narazie nikt mi nie pomógł - może brać forumowa pomoże. Problem pojawił się po zamontowaniu okien - mianowicie po deszczu, nawet niewielkim (zwłaszcza od strony zachodniej gdzie najbardziej zacina) pod oknami jest mokro. [ATTACH=CONFIG]377067[/ATTACH] Kierownik budowy (zarazem generalny wykonawca) zwalił winę na nieszczelność uszczelek w oknach. Na zorganizowanym spotkaniu - firma od okien vs kierownik okazało się, że to jednak nie jest wina okien. Montaż był dość dawno a kierownik do dnia dzisiejszego nie wyjaśnił mi przyczyny "mokrej podłogi" pod oknami. Jedyne co powiedział to, że po wykonaniu elewacji problem ma ustąpić i że taki stan rzeczy to normalka. Elewację planujemy wykonać w maju a wylewki w marcu i czy ta wilgoć może mieć wpływ na podłogę ? Podmurówka pod oknem: putak Ytong Pustak pod oknem nie jest w żaden sposób zabezpieczony od zewnetrznej strony. Tak to jest z kierownikiem budowy który jednocześnie jest GW - do swojego błędu się nie przyzna. Załóż folię na zewnętrzną część "pustaka" Ytoung tak aby cały "pusytak" i jego okolice zabezpieczyć (osłonić) od deszczu. Folią przyduś do ziemi pustakami , cegłami itp. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 29.12.2016 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Sygnał alarmowy, teraz jest pora na znalezienie przyczyn. Najpewniej woda deszczowa rozchlapuje się na ścianę i wnika do środka. Czy nad oknem jest okap, daszek? Po wykonaniu elewacji i obróbek tego miejsca problem pewno zniknie, ale trzeba być pewnym, że to jest faktyczna przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.12.2016 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Pogooglaj, jak powinien wyglądać montaż drzwi tarasowych/balkonowych. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 30.12.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Podmurówka pod oknem: putak Ytong Ten pustak to nie był najlepszy pomysł, przecież on jest jak gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 30.12.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ten pustak to nie był najlepszy pomysł, przecież on jest jak gąbka Ba! Podobno są ekipy wykonawcze, które podczas płukania betoniarki, biorą kawałki tych pustaków i sobie nimi myją plecy, po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts