Tomek i Karolina 29.12.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Mamy problem z drzwiami zewnętrznymi. Są one od strony nasłonecznionej i otwór okienny ma nietypowy wymiar. Myśleliśmy nad drzwiami drewnianymi Parmax. Ale nie wszystkie opinie są dobre. Ludzie piszą, że warstwa wierzchnia odchodzi, na co Parmax odpowiada, że drzwi powinny być zabezpieczone przed słońcem daszkiem. U nas nie ma daszka a słońce będzie waliło cały dzień. Wciąż szukamy najlepszego rozwiązania na drzwi od nasłonecznionej strony. Jesteśmy w stanie troszkę więcej zapłacić bylebyśmy zadowoleni na długie lata. Plastiki i HMT też się chyba nie sprawdzą na oddziaływanie wysokiej temperatury. Jak się okazuje drewno też nie bardzo. Znacie jakieś odpowiednie rozwiązanie? Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Tomek i Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.12.2016 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Brak daszka? A ta wnęka nie wystarczy?Jeśli producent na takie umiejscowienie kręci nosem, to faktycznie trzeba go pominąć, ale wg mnie tu nie maproblemu. Zawsze można dać delikatny, szklany daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Karolina 30.12.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ta wnęka i dach domu uchronią drzwi przed deszczem ale nie przed słońcem. Sąsiad dom obok ma drewniane drzwi od tej samej strony. To są raczej drzwi kiepskiej jakości. Dosłownie się rozpadają. Tak popękały, że wszystko z nich odłazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.12.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Zapytaj sąsaiiada jakie ma drzwi (marka i jużbedziecie wiedziec, jaką firmę omijać.)Mam dziesiątki drzwi drewnianych zamontowanych bez daszka. Nie mam z nimi problemów. Ale to drzwi drewniane, które kosztują 5-7 tys. zł. "Prawie takie same" za 3-4 tys. będą już tylko ich namiastką i nie muszą się sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ja mam drzwi kompozytowe - cały dzień w pełnym słońcu.Nie odłażą, ale też i pracują ("strzelają" gdy się wychładzają, czasem trzeba docisnąć, by przekręcić klucz), ale akurat z tego zdawałam sobie sprawę, bo w końcu na fizykę nic nie poradzę. Bo stabilne raczej byłyby tylko drewniane i kiedy szukałam, wymóg producenta osłony przed słońcem był obligatoryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Karolina 31.12.2016 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 może Aluminiowe? Aluminium nie powinno się mocno odkształcać na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Aluminium nie powinno. Ale zapytam inaczej: jaką kwotę macie przewidzianą na te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Karolina 31.12.2016 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Spodziewamy się wydać ok 7tys. Ale jeśli będzie trzeba wydać więcej za drzwi, które posłużą na długie lata. To liczymy się z wyższą kwotą. Strona południowo-zachodnia położenia drzwi to duży problem jak się okazuje. Najgorsze dla drzwi jest słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 31.12.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 W budżecie do 7 tysięcy śmiało możecie patrzeć na drzwi drewniane i stalowe. Aluminiowe dopiero będą zaczynały się w tych kwotach (można taniej ale to będzie słaba jakość).Pamiętaj też, że każde jedne drzwi będą na słońcu pracowały i będzie dochodziło do małych odkształceń, co może skutkować ciężkim otwieraniem i/lub koniecznością regulacji drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Karolina 31.12.2016 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Zainteresowaliśmy się tematem drzwi aluminiowych. Natrafiliśmy na ofertę drzwi Hormann. Bramę garażową będziemy zakładać. Więc Hormann mógłby zrobić od razu drzwi. Ceny zaczynają się od 13tys. Z montażem i dodatkami wyjdzie pewnie z 15tys. Napisałem do działu filii Hormann w naszym mieście. Spotkamy się i omówimy wszystkie szczegóły. Chcemy też zobaczyć realizacje ich drzwi od strony nasłonecznionej. Porozmawiamy z ich użytkownikiem i będziemy wiedzieli jak się to sprawuje. Moim zdaniem lepiej raz zapłacić więcej niż później żałować, że można było wybrać coś innego. Hormann to tylko na razie propozycja. Może ktoś inny ma już doświadczenie z drzwiami alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 01.01.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Ja też stoje przed wyborem drzwi, mam wnękę 140 cm czyli drzwi z dostawką. Jakoś boję się drewnianych, stalowych nie chce ale oglądałem drzwi z PVC i fajnie wyglądały. Zna ktoś drzwi z EUROCOLORu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.01.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 ...Hormann to tylko na razie propozycja. Może ktoś inny ma już doświadczenie z drzwiami alu? Wątłe ale mam więc się podzielę. Hormann nie jest jedyną firmą robiącą dobrej jakości alu, choć jest jedną z bardziej znanych w tej gałęzi (promocja, marketing, opinia klientów). Cenowo jak najbardziej dobrze trafiacie w półkę z drzwiami aluminiowymi. Możecie kupić śmiało już w okolicach 7-8 tys, ale wątpię, że będziecie zadowoleni z ich jakości. Szczególnie gdy wchodzi w grę spore nasłonecznienie. Tu wolałbym kupić coś z stalówek do tych 8tys (np Wikęd czy KMT z ościeżnicami ciepłymi - czytaj alu). Od razu zaznaczę, że KAŻDE drzwi pracują na słońcu. Jedne mniej inne bardziej to pokażą. Zależy wszystko od materiałów, ich jakości, precyzji montażu, przemyślanej konstrukcji itd. Nie chcę polecać konkretnych marek, gdyż nie jestem na bieżąco z aluminiakami ze względu na ich znikomy popyt w mojej części kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 08.01.2017 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 A ja mam drewniane drzwi zewnętrzne za 2000zł netto z montażem od lokalnego producenta i po 3 latach jak nowe - słońce od 9 - 15 na nie grzeje. Tak więc 7000 nie trzeba wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 19.01.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wątłe ale mam więc się podzielę. Hormann nie jest jedyną firmą robiącą dobrej jakości alu, choć jest jedną z bardziej znanych w tej gałęzi (promocja, marketing, opinia klientów). Cenowo jak najbardziej dobrze trafiacie w półkę z drzwiami aluminiowymi. Możecie kupić śmiało już w okolicach 7-8 tys, ale wątpię, że będziecie zadowoleni z ich jakości. Szczególnie gdy wchodzi w grę spore nasłonecznienie. Tu wolałbym kupić coś z stalówek do tych 8tys (np Wikęd czy KMT z ościeżnicami ciepłymi - czytaj alu). Od razu zaznaczę, że KAŻDE drzwi pracują na słońcu. Jedne mniej inne bardziej to pokażą. Zależy wszystko od materiałów, ich jakości, precyzji montażu, przemyślanej konstrukcji itd. Nie chcę polecać konkretnych marek, gdyż nie jestem na bieżąco z aluminiakami ze względu na ich znikomy popyt w mojej części kraju. kolejna gratisowa reklama wikędu z twojej strony a mod milczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 19.01.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wątłe ale mam więc się podzielę. Hormann nie jest jedyną firmą robiącą dobrej jakości alu, choć jest jedną z bardziej znanych w tej gałęzi (promocja, marketing, opinia klientów). Cenowo jak najbardziej dobrze trafiacie w półkę z drzwiami aluminiowymi. Możecie kupić śmiało już w okolicach 7-8 tys, ale wątpię, że będziecie zadowoleni z ich jakości. Szczególnie gdy wchodzi w grę spore nasłonecznienie. Tu wolałbym kupić coś z stalówek do tych 8tys (np Wikęd czy KMT z ościeżnicami ciepłymi - czytaj alu). Od razu zaznaczę, że KAŻDE drzwi pracują na słońcu. Jedne mniej inne bardziej to pokażą. Zależy wszystko od materiałów, ich jakości, precyzji montażu, przemyślanej konstrukcji itd. Nie chcę polecać konkretnych marek, gdyż nie jestem na bieżąco z aluminiakami ze względu na ich znikomy popyt w mojej części kraju. Żadne KMT omijać dalekim łukiem, kupiłem takie kmt 75 plus miały być super extra. Strona wchodnio i trochę południowa tak do 11 wali słońce. Po jednym lecie drzwy(skrzydło) wygieło się w tzw łódkę (górą i dołem odstają a środkiem dociskają do futryny). Po złożeniu reklamacji przez firmę montująca producent odpisał ze drzwi są zgodne z jakąs tam normą i "odgięcie drzwi górą 4mm i dołem 4mm przyjmuje się jako normę". To jak kur... to mają być super hiper szczelne drzwi jak z zewnątrz widać światło szczelinami?????? Po wyregulowaniu drzwi zeby nie było szpary u góry na dole zrobił się prześwit ponad 1 cm licząc od czoła uszczelki. W nosie z takim producentem. Co więcej zarówno dolnym zamkiem jak i górnym wieje. Porażka. drzwi za około 4tys a gorsze jak sąsiada z obi za 1,5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 19.01.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 ważne pytanie - jak zamykałeś drzwi ? Tylko na klamkę czy kluczem ryglowałeś zasuwnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Witam ważne pytanie - jak zamykałeś drzwi ? Tylko na klamkę czy kluczem ryglowałeś zasuwnicę ? Pytanie czy ten model był wyposażony w zamek listwowy ? Jeżeli TYLKO dwa zamki - to lipa. Moim osobistym zdaniem drzwi bez zamka listwowego i to automatycznego, który zawsze rygluje się w min 3 punktach powinny być zakazane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2017 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Jeśli ja dobrze pamiętam, to mowa tu o dwóch niezależnych zamkach. Niewiele ich montowałem, bo raczej mam inne typy, ale z tymi, które wstawiałem az tak poważnych problemów nie miałem. Za to od lat jestem zwolennikiem "automatycznych" zamków listwowych, czyli takich, które blokują drzwi w co najmniej trzech punktach po każdym zamknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 19.01.2017 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) MM masz racje. Powinny być zakazane ale nawet jakby były i wszystkie miały co najmniej trzy punkty ryglowania to jak zmusić klienta by ryglował za każdym razem?Zwłaszcza w ciepły i słoneczny dzień ? Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Ok**se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.01.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Witam MM masz racje. Powinny być zakazane ale nawet jakby były i wszystkie miały co najmniej trzy punkty ryglowania to jak zmusić klienta by ryglował za każdym razem? Zwłaszcza w ciepły i słoneczny dzień ? Nie trzeba "zmuszać", napisał o tym również Finlandia - zamek listwowy w automacie - ZAWSZE się rygluje w 3 punktach, w odróżnieniu od wersji ciut tańszej, która rygluje w 3 punktach PO ZAMKNIĘCIU na klucz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts