freethinker 24.04.2018 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Daszek jest kolejnym durnym pomysłem żony i architekta. Szkoda, że dopiero po czasie żona mi oznajmiła, że jej nie zależy. Tak to bywa, gdy żona z architektem wymyślają fiu-bżdziu, potem mąż to buduje, a żona ma gdzieś problemy wynikające z tych wymysłów.Ale wycięcia sobie nie wyobrażam. Tam jest mnóstwo zbrojenia. Na tym stoi mur osłonowy. Przerobienie tego to grubsza historia. Lepiej już to dokończyć. Rozmawiałem z blacharzem i radzi dookoła zrobić rynienkę. Ale co na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hellenaj 26.04.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 hejho! RudaMaruda o jaaaaaa gratuluję!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona szczęśliwie przeprowadzonych U nas wykończeniówka w trakcie, obecnie chwilowa przerwa, czekamy na uruchomienie pieca i wygrzanie posadzki - potem lecimy z resztą prac. Póki co jedna łazienka przygotowana pod płytkowanie, pomiar mebli do kuchni zrobiony, jutro montaż parapetów wewnętrznych i zamawiam drzwi wewnętrzne. W międzyczasie podłaczono nam wreszcie ( po 1,5roku od mojej pierwszej wizyty w ZGK) wodę. No iiiiii najwazniejsze, córa opuściła już mój brzuch i śpi obok Tak więc budowę kończymy już większą ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.04.2018 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 @Hellenaj - gratuluje po całości sukcesów budowlanych i rodzinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 27.04.2018 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 No iiiiii najwazniejsze, córa opuściła już mój brzuch i śpi obok Tak więc budowę kończymy już większą ekipą Gratuluję No to teraz budowa pójdzie Wam jak z płatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 27.04.2018 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 hejho! RudaMaruda o jaaaaaa gratuluję!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona szczęśliwie przeprowadzonych U nas wykończeniówka w trakcie, obecnie chwilowa przerwa, czekamy na uruchomienie pieca i wygrzanie posadzki - potem lecimy z resztą prac. Póki co jedna łazienka przygotowana pod płytkowanie, pomiar mebli do kuchni zrobiony, jutro montaż parapetów wewnętrznych i zamawiam drzwi wewnętrzne. W międzyczasie podłaczono nam wreszcie ( po 1,5roku od mojej pierwszej wizyty w ZGK) wodę. No iiiiii najwazniejsze, córa opuściła już mój brzuch i śpi obok Tak więc budowę kończymy już większą ekipą Gratulacje :D:D Teraz to dopiero będzie zabawa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 27.04.2018 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Hellenaj!!! Dołączam się do gratulacji. I zazdroszczę córki Też ciągle chodzi mi po głowie trzecie dziecko, ale chyba za leniwa się zrobiłam Trzymajcie się ciepło i ucałuj maleństwo od forumowej ciotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.04.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Gaz ktoś już montował? Chodzi mi o koszty od skrzynki do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.04.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Gaz ktoś już montował? Chodzi mi o koszty od skrzynki do domu. Nam pierwszą cenę rzucił 3,6tys za ok 24mb rury (PE) + dwie szafki podtynkowe i dwa zawory. Szukamy taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 27.04.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 A ile płaciliście za wykonanie branżowego projektu instalacji? Nas architekt trochę wykiwał i teraz musimy sami tworzyć wniosek o pnb na budowę instalacji prowadzącej od ogrodzenia do domu Dobrze że gaz mamy mieć jedynie w kotłowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.04.2018 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) A ile płaciliście za wykonanie branżowego projektu instalacji? Nas architekt trochę wykiwał i teraz musimy sami tworzyć wniosek o pnb na budowę instalacji prowadzącej od ogrodzenia do domu Dobrze że gaz mamy mieć jedynie w kotłowni... Projekt gazu to ok 600zł jak dobrze poszukasz. Nasz architekt chciał za to 1200zł,ale ostatecznie po burzliwych negocjacjach wyszło 700zł. My projekt gazu mieliśmy, ale w międzyczasie zdecydowaliśmy się na inną trasę instalacji. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 27.04.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dzięki Doli. Mamy pierwszą propozycję 800 zł ale wolę dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.04.2018 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Ja mam ofertę za 900zł. Za instalację od skrzynki do budynku i w budynku wraz z papierologią do zmiany PNB. Tylko do 1 punktu - kotła. Oczywiście mówię o samym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 28.04.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Dzięki agb. Wychodzi na to, że oferta którą mamy nie jest ani tania ani droga. Chyba się na nią zdecydujemy bo czas nas nagli i chcielibyśmy złożyć wniosek o pnb przed wakacjami. Żeby było weselej mamy w projekcie rzut przyłącza od ogrodzenia do domu, ale nie mamy na to pnb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 28.04.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Ja mam w projekcie instalację, ale wykreśloną i trzeba w razie czego od nowa Kamila, Ty w mazowieckim też - masz jakieś oferty na wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 29.04.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Kto z was izolując podłogi przed wylewkami stosował perlit do wypełniania przestrzeni między rurami? Jakie ilości zamawialiście? Jaką frakcję? EP150 będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 29.04.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Ewentualnie co innego można/ warto stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.04.2018 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Kto z was izolując podłogi przed wylewkami stosował perlit do wypełniania przestrzeni między rurami? Jakie ilości zamawialiście? Jaką frakcję? EP150 będzie ok? Ja miałam taki zamiar. Ale kierowniczka budowy, nakazała przysypywanie rur piaskiem. Tak też zrobiliśmy. Szybko, tanio, materiału nie trzeba było zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 30.04.2018 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Ja miałam taki zamiar. Ale kierowniczka budowy, nakazała przysypywanie rur piaskiem. Tak też zrobiliśmy. Szybko, tanio, materiału nie trzeba było zamawiać A dużo wam tego poszło? Tak na oko. 1m3? 2m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.04.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Doli, nie mam pojęcia. Ale na pewno mniej niż 1m3. Małymi wiaderkami był przynoszony piasek. Z tym, że u nas posadzka była tylko wylewana na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 01.05.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 hejho! RudaMaruda o jaaaaaa gratuluję!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo dołączę do grona szczęśliwie przeprowadzonych U nas wykończeniówka w trakcie, obecnie chwilowa przerwa, czekamy na uruchomienie pieca i wygrzanie posadzki - potem lecimy z resztą prac. Póki co jedna łazienka przygotowana pod płytkowanie, pomiar mebli do kuchni zrobiony, jutro montaż parapetów wewnętrznych i zamawiam drzwi wewnętrzne. W międzyczasie podłaczono nam wreszcie ( po 1,5roku od mojej pierwszej wizyty w ZGK) wodę. No iiiiii najwazniejsze, córa opuściła już mój brzuch i śpi obok Tak więc budowę kończymy już większą ekipą Super! Gratuluję i okropnie zazdroszczę... mam dwie córy i marzę o kolejnym maluchu. Ale historia moich ciąż jest na tyle zniechęcająca, że trudno mi się zdecydować na kolejne, a szkoda. Mąż wyjechał zarabiać na budowę a tymczasem budowa stoi. Na koniec maja mamy umówione wylewki, ale chyba będzie trzeba przesunąć na czerwiec. A nasza wizja szybkiej przeprowadzki znowu się odsuwa. Generalnie nastroje u nas kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts