Murator FINANSE 17.02.2017 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 witajcie kolejny rok i kolejne zmiany na rynku kredytów hipotecznych oraz w zakresie MDM. \ 1) jak wiecie mamy już kolejny bank , który wymaga 20% wkładu własnego na starcie - na szczęście te banki są w mniejszości2) mamy też nadal banki , które wymagają tylko 10% nadal [/b]3)Mimo, że środki na zakup nieruchomości w ramach programu MDM się skończyły na rok 2017 - nadal jest możliwość wnioskowania o zwrot VAT przez osoby budujące domy systemem gospodarczym - to całkowicie odrębna pula pieniędzy. - po więcej szczegółów zachęcam do kontaktu ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 17.02.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 My jestesmy z Trzebnicy. Budowa podwg Trzebnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 17.02.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 My jestesmy z Trzebnicy. Budowa podwg Trzebnica. My Kiełczów tuż za Wrocławiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 17.02.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Dzisiaj dostałam mapkę z domkiem w końcu wiem jak będzie stał domek. W poniedziałek jeszcze spotkanie z architektem i zamawiam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 17.02.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 No to niedaleko. Jezdzimy tamtedy do Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czterylewerece 18.02.2017 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 dokładnie my też z Dolnego Sląska i obowiązkowo koszt 700 zł to chyba wszędzie jest obowiązkowe, a przynajmniej tak mówią urzędy, projektanci i geolodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 18.02.2017 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Czy składaliście - warunki odprowadzenia wód opadowych - warunki przyłączenia do dróg lądowych? Ja mam drogę tylko gminna wiec teoretycznie nie muszę. Jak było u Was? My zwracaliśmy się do Urzędu Gminy z prośbą o wydanie pozwolenia na budowę zjazdu z drogi gminnej. Zjazd był wrysowany w mapę, ale nie pamiętam którą Prąd będzie u nas na wiosnę, gaz za jakieś dwa lata (wcześniej i tak nie potrzebujemy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 19.02.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Drodzy forumowicze, jeśli poszukujecie projektu domu, który spełni Wasze oczekiwania zachęcam do zaglądania na naszą stronę z projektami : https://projekty.muratordom.pl/ Oferujemy szeroki wybór projektów i promocji. dla przykładu : https://projekty.muratordom.pl/promocje/5-1-rabatu-na-projekt-domu,23_117.htmlKorzystaj z możliwości - zyskaj 300 złWyślij do nas wypełniony kupon z Katalogu DOMY Nasze Hity uprawniający do rabatu wysokości 100 zł na zakup projektu domu. Zyskaj dodatkowe 200 zł premii korzystając z bezpłatnej pomocy Murator FINANSE w uzyskaniu kredytu hipotecznego - 200 PLN jest wypłacane dopiero po uruchomieniu kredytu hipotecznego za pomocą MURATOR FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salki 24.02.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 My też planujemy start naszego 2 domu w tym roku, a jak wiadomo drugi dom dla przyjaciela Projekt na 99% będzie gotowy - ze studia Archeton. Jak tylko go zakupimy to wstawimy plan itd. Dom generalnie parterowy, murowany chyba z bloczków Termalica, działówki Silka, stop drewniany (więźba wiązarowa), dachówka chyba zwykła eska betonowa grafit, instalacje robimy sami wszystkie, chyba pokuszę się na WM z rekuperatorem - planuję sam ją położyć i uruchomić. Na razie zleciłem geodetom zrobienie mapki do celów projektowych i wyciągam z gminy aktualne MPZP (chociaż wiem dokładnie jak on brzmi, potrzebuję tylko aktualny). Plan jest taki, żeby do sierpnia pozałatwiać wszystkie sprawy formalne i zacząć we wrześniu, przykryć w tym roku i koło listopada załatwiać okna (bo wtedy niby najtańsze - promocje itd), zimą instalacje, wiosną przyszłego roku wykończeniówka, na spokojnie wigilia 2018 w nowym domu Salek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NataliaBed 24.02.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam, jestem co prawda dopiero na kompletowaniu dokumentów do pozwolenia na budowę , ale juz potrzebuję Waszej pomocy. Poszukuję projektanta do zrobienia zjazdu z drogi wojewodzkiej do mojej posesji oraz wykonawcę w przyzwoitej cenie (bo budowa dopiero przede mna... ) Działka znajduje się w okolicach Brzegu Dolnego, ale myśle, że i tak muszę szukać bliżej Wrocławia jak nie Wrocław. Liczę na Waszą wiedzę, doświadczenie i pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczko2008 26.02.2017 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Witam tez budujemy sie z Zona i z bliznakami 3 lata (Michał i Zuzia) w tym roku mamy juz działke stan zero(fundament) kredyt jest polecam ING Bank Sląski zadnych kłopotów Projekt z Archon Dom w rododendronach 6 (T) teraz czekamy az wejdzie wykonawca budowa w Iłowa Lubuskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 26.02.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Witam u nas chwilowa cisza ponieważ czekamy na papierki ....wszystko trwa dobrze że nie musze latać sama tylko polecona architektka wszystkim sie zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 26.02.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 O to fajnie, że ktoś poleca ING bo właśnie jutro idziemy składać wniosek o kredyt Nie mogę się już doczekać momentu gdy będą już stały ściany i będzie można wejść do środka i w końcu zobaczyć jak to wszystko faktycznie będzie wyglądać! Na razie planuję sobie obie kuchnie i zastanawiam się nad obsianiem części działki łąką, by już się coś zieleniło. Nie mogę doczekać się ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 27.02.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Drodzy forumowicze, czas przypomnieć Wam jakie promocje mamy dla klientów korzystających z naszej pomocy przy uzyskaniu kredytu hipotecznego:Swoim klientom oferujemy prezenty, po uruchomieniu kredytu: 1) E –Karta rabatowa Home Profit - Oferuje stałe zniżki sięgające do 50% w ponad 700 sklepach z branży wykończenia i wyposażenia wnętrz w całej Polsce.2) 6 miesięczna prenumerata darmowa jednego z naszych miesięczników, m.in.: Murator, Dobre wnętrze, Moje mieszkanie, M jak mieszkanie, M jak mama, Podróże, Żagle i Zdrowie3) katalog urządzamy dom i mieszkanie4) promocje dodatkowe - w bieżącej ofercie , np dla osób budujących dom z naszej pracowni - zwrot kosztów sądowych w kwocie 200 PLN Zachęcamy do korzystania z naszych usług. Służymy radą i pomocą oraz wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 27.02.2017 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 O to fajnie, że ktoś poleca ING bo właśnie jutro idziemy składać wniosek o kredyt Nie mogę się już doczekać momentu gdy będą już stały ściany i będzie można wejść do środka i w końcu zobaczyć jak to wszystko faktycznie będzie wyglądać! Na razie planuję sobie obie kuchnie i zastanawiam się nad obsianiem części działki łąką, by już się coś zieleniło. Nie mogę doczekać się ogrodu. Trzymam kciuki ja może nie jestem "ogrodowa" ale mamy szereg pieknych choinek które mój mąż od wielu lat sadził pachnie pięknie ale chciałabym już taras i podobnie wejsć do środka i coś zaplanowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 28.02.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Dzięki agaz_75 Wniosek złożony, dodatkowe dokumenty na życzenie analityka doniesione. Teraz czekamy. Mąż spokojny a ja się denerwuję. Chociaż nie powinno być problemu... chyba. Nie mamy jeszcze kierownika budowy i to mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.03.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Uwaga, się chwalę. Decyzja nr 1/2017 z dn. 03.01.2017 (...) zatwierdzam projekt budowlany i udzielam pozwolenia na budowę na wniosek z dn. 8 grudnia 2016 roku. Yeah! ;P Niestety jeszcze musi się uprawomocnić, a to się stanie jak wszystkie strony pokwitują odbiór decyzji. Czyli min. 3 tygodnie, kiedy to przy okazji wizyty w urzędzie odbiorę także Dziennik Budowy. Geodeta już w blokach startowych, ekipa już grzeje maszyny, kierbud już chucha na długopis. Edytowane 1 Marca 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 01.03.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dzięki agaz_75 Wniosek złożony, dodatkowe dokumenty na życzenie analityka doniesione. Teraz czekamy. Mąż spokojny a ja się denerwuję. Chociaż nie powinno być problemu... chyba. Nie mamy jeszcze kierownika budowy i to mnie martwi. u nas jeszcze chwila jeżeli chodzi o wniosek niby tez nie powinno być problemu ale póki na papierze nie będzie a najlepiej na koncie to nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 01.03.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Uwaga, się chwalę. Decyzja nr 1/2017 z dn. 03.01.2017 (...) zatwierdzam projekt budowlany i udzielam pozwolenia na budowę na wniosek z dn. 8 grudnia 2016 roku. Yeah! ;P Niestety jeszcze musi się uprawomocnić, a to się stanie jak wszystkie strony pokwitują odbiór decyzji. Czyli min. 3 tygodnie, kiedy to przy okazji wizyty w urzędzie odbiorę także Dziennik Budowy. Geodeta już w blokach startowych, ekipa już grzeje maszyny, kierbud już chucha na długopis. Super ! zazdroszczę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 01.03.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 heh pozazdrościć u nas miało być pozwolenie wczoraj/dzisiaj a będzie dopiero w połowie marca no i kurczaki problem z bankiem... aj szkoda gadać Szło ładnie a jednym słowem robi się tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts