Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

Tnx. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale moja decyzja od trzeciego stycznia już była klepnięta. Niestety nikt z urzędu nie raczył mnie o tym poinformować, póki sam się dzisiaj nie upomniałem... Oni jutro wyślą dopiero listy do stron postępowania. Paranoja. A jeszcze mnie wpisali jako Patryka, jakby temu było blisko do Michała -- i też będą to prostować (choć błąd ten był już w zawiadomieniu o wszczęciu postępowania a ja niezwłocznie osobę prowadzącą o tym błędzie poinformowałem) -- i kto zapłaci za kolejne 12 listów poleconych z kwitem odbioru? Eh...

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heh Myjku jakieś nieprzytomne te urzędniki są :D Zdziwiłam się że decyzję miałeś jako pierwszy i dopiero teraz o tym mówisz :jawdrop: Hahahah, dla urzędnika Patryk czy Michał to jeden petent i nie zrozumieją zapewne Twojego wnerwa ;)

My od 8 marca możemy zaczynać kopanie w ziemi, brakuje tylko tablicy informacyjnej :cool:

Tnx. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale moja decyzja od trzeciego stycznia już była klepnięta. Niestety nikt z urzędu nie raczył mnie o tym poinformować, póki sam się dzisiaj nie upomniałem... Oni jutro wyślą dopiero listy do stron postępowania. Paranoja. A jeszcze mnie wpisali jako Patryka, jakby temu było blisko do Michała -- i też będą to prostować (choć błąd ten był już w zawiadomieniu o wszczęciu postępowania a ja niezwłocznie osobę prowadzącą o tym błędzie poinformowałem) -- i kto zapłaci za kolejne 12 listów poleconych z kwitem odbioru? Eh...

Może dla nich to żadna róznica :) w końcu oba męskie :) jaja

pablo8704 trzymam kciuki by jednak wszystko poszło dobrze z kredytem

U nas na razie wszystko idzie ładnie. Kredyt już prawie jest. Wniosek wstępnie zweryfikowany, za dwa tygodnie powinno być już po sprawie i możemy zaczynać.

W sobotę mąż będzie stawiał ogrodzenie. Nie mamy jeszcze wody, choć powinna już być. Ale mam nadzieję, że lada chwila nas podłączą. Mamy wstępnie kierownika budowy.

Bałam się tego całego procesu zbierania ekipy, załatwiania papierów, ale na razie jest spokojnie i mniej więcej według planu.

pablo8704 trzymam kciuki by jednak wszystko poszło dobrze z kredytem

U nas na razie wszystko idzie ładnie. Kredyt już prawie jest. Wniosek wstępnie zweryfikowany, za dwa tygodnie powinno być już po sprawie i możemy zaczynać.

W sobotę mąż będzie stawiał ogrodzenie. Nie mamy jeszcze wody, choć powinna już być. Ale mam nadzieję, że lada chwila nas podłączą. Mamy wstępnie kierownika budowy.

Bałam się tego całego procesu zbierania ekipy, załatwiania papierów, ale na razie jest spokojnie i mniej więcej według planu.

Super :) my w poniedziałek zakupujemy projekt ...szukam żeby już miał dokumenty z ogrzewaniem gazowym i nalepiej zeby spełniał wymogi na 2017 r bo szkoda znowu wywalać 700 zł ale jak nie znajde to wezmę to co jest

My budujemy z porothermu. Na dachu planujemy gont bitumiczny. O rany, jak ja już się nie mogę doczekać.

Byliśmy dziś na działce. Glina nam się do butów poprzyklejała. Czytam właśnie co z taką gliną w ogrodzie zrobić, jak ją przygotować, by cokolwiek w niej sadzić. Nie mogę się doczekać wielkiej kuchni, mojej pracowni i ogrodu... chyba jajo zniosę ;)

Skontaktowaliśmy się z sąsiadem z za płotu, który też się buduje. Okazuje się, że będziemy mieć tego samego kierownika budowy, chociaż mąż znalazł go przez internet :) Ale sąsiad bardzo go poleca, więc kamień z serca.

Spotkaliśmy dziś też sąsiadów z kolejnego domu. Wydają się mili :)

Oczywiście ja dalej mieszam w projekcie. Jedną parę okien zamienię na balkonowe, by w przyszłości zostawić sobie możliwość dobudowania oranżerii, o której marzę od dziecka.

Mąż z kolei zamienił dach na prefabrykowany, bo mu słupy przeszkadzają.

Będzie się działo!!