jak_to_mozliwe 15.01.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Dotkniesz palcem klamki/pochwytu, oczywiście zależnie od klasy, ale odciągając odcisk palca na taśmę klejąca i przykładając swój palec jako źródło ciepła, da się wiele czytników oszukać. Wiadomo - wszystko da się oszukać, kwestia podejścia. Jestem tradycjonalistą, mam większe przekonanie do zamków mechanicznych, a nie elektronicznomechanicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 15.01.2018 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Telefon i pastylkę można zwinąć i dom okraść, z palcem trochę trudniej to zrobić. Ale do czego zmierzasz? Zazwyczaj dziwię się jak ludzie chętnie oddają swoje dane biometryczne w tak błahych celach jak odblokowanie telefonu / komputera / domu / czajnika Jak myślę o kradzieży palca albo twarzy to mnie ciarki przechodzą. Wolę zostać okradzioną z klucza;) Ale to takie moje przemyślenia - koniec offtopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 15.01.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Tym bardziej, że większość implementacji zabezpieczeń biometrycznych to jakaś tandeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 15.01.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Dotkniesz palcem klamki/pochwytu, oczywiście zależnie od klasy, ale odciągając odcisk palca na taśmę klejąca i przykładając swój palec jako źródło ciepła, da się wiele czytników oszukać. Wiadomo - wszystko da się oszukać, kwestia podejścia. Jestem tradycjonalistą, mam większe przekonanie do zamków mechanicznych, a nie elektronicznomechanicznych. A, że pośledzą mnie w restauracji, zabiją kelnera, ukradną używaną przeze mnie szklankę i będą zdejmować odciski palców -- można się poczuć jak u bonda! Potem jeszcze tylko alarm rozbroją tym moim odciskiem palca i będą mogli wynieść pół domu, albo i cały. Żeby tylko w śmieciach nie grzebali w poszukiwaniu moich włosów łonowych, bo to dopiero będzie wstyd. Wiesz, myślę jednak, że prędzej mi klucze zwiną -- szybsze to i pewniejsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 15.01.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Moje drzwi, otwór podobny bo 144 cm, tylko wyższe bo 250 cm, czyli dodatkowo z naświetlem górnym będą kosztować 6500 (firma Domilas). To najtańsza wycena. Poprzednie były około 10000 (chyba Porta). Ale już odcisk z twojej własnej klamki łatwiej zdejmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 15.01.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Ok, ok, szuka ludź pomocy a tu tylko najazd i ocenianie! ;( Buuu... Idę poczytać o zdejmowaniu. Odcisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 16.01.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Człowiek się troszczy o czyjeś zdrowie, o integralność czyjegoś jestestwa, a spotyka tylko niewdzięczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 16.01.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 co macie w tych drzwiach za 6k? jest jakiś wątek nt drzwi, żeby wiedzieć, na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 16.01.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Człowiek się troszczy o czyjeś zdrowie, o integralność czyjegoś jestestwa, a spotyka tylko niewdzięczność Ja jeszcze w temacie bram, bo właśnie dostałem kolejną ofertę. I tak od okienników brama Wiśniowski z napędem METRO wycenili na 7100 zł brutto z montażem. Firma od której brałem ze 3 lata temu bramę do obecnego garażu, wyceniając taką samą bramę, z tym że z napędem INTRO 1000 dali cenę 6300 zł brutto z montażem. To jest prawie 800 zł różnicy Czy ten napęd robi aż taką przepaść? Wizualnie patrząc napęd METRO to taki klasyczny paździoch, acz oczywiście już dawno się wyleczyłem z tego aby kupować oczami. Dlatego, czy ktoś się orientuje w różnicy w tych napędach? W necie info bardzo mało, nawet ceny tego INTRO nie znalazłem. Może jakaś novinka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.01.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Nam to METRO odradzali w każdym miejscu po kolei, gdzie oglądaliśmy stolarkę ogółem. Wszyscy bez wyjątku zachęcają do SOMFY. Wspominali o delikatnie mówiąc dość dużej awaryjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 16.01.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Ale z tego co widzę METRO robi dla Wiśniowskiego właśnie SOMFY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 17.01.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Domilas ja tam nie jestem zwolenniczką urządzeń na linię papilarne. Nie wiem dla czego ludzie tak chętnie oddają informację o sobie. :/ a ten napęd też nam odradzali. My mamy Hato jak dobrze pamiętam . Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Ruda maruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 17.01.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Ja mam bramę Wiśniowskiego z napędem INTRO 1000 - działa od pół roku, nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.01.2018 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Domilas ja tam nie jestem zwolenniczką urządzeń na linię papilarne. Nie wiem dla czego ludzie tak chętnie oddają informację o sobie. :/ Ja uwielbiam mojego smarka nexusa na odcisk. Nikt mi nie podejrzy pinu, nie podejrzy znaku. Prawdopodobieństwo że ktoś mi na odcisk "złamie" telefon w razie kradzieży czy zagubienia jest IMO znacznie mniejsze. Te informacje, jak słusznie tutaj zauważono, można łatwiej pozyskać zdejmując odciski z poręczy niż wydłubując dane odcisków z urządzenia. Także nie rozumiem zupełnie tych obaw. a ten napęd też nam odradzali. My mamy Hato jak dobrze pamiętam . Ten, tzn. Metro czy Intro? Ja mam bramę Wiśniowskiego z napędem INTRO 1000 - działa od pół roku, nie narzekam O proszę. To ja teraz strzelam pytaniami skoro wyszłaś zza tarczy. Czy rozważany był, w czasie wycen, jakiś inny napęd? Jaki był koszt automatyki Intro? Jakiej wielkości jest brama (domyślam się że jak model 1000 to musi być z tych większych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 17.01.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Żadnych innych nie brałam pod uwagę... Zamawiałam w grudniu 2016montaż był jakoś w sierpniu / wrześniu brama garażowa UNIPRO A3500 WiśniowskiTyp bramy - SSptyp panela - GSTRUKTURA - Sandgrainwymiary: 5000x2250 / otwieramnie:A napęd - INTRO 1000szyna - "INTRO" 3000 Koszt wraz z montażem to 5800 brutto(w tej samej firmie zamawialiśmy okna i rolety) Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Brysia8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.01.2018 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Żadnych innych nie brałam pod uwagę... Zamawiałam w grudniu 2016 montaż był jakoś w sierpniu / wrześniu brama garażowa UNIPRO A3500 Wiśniowski Typ bramy - SSp typ panela - G STRUKTURA - Sandgrain wymiary: 5000x2250 / otwieramnie:A napęd - INTRO 1000 szyna - "INTRO" 3000 Koszt wraz z montażem to 5800 brutto (w tej samej firmie zamawialiśmy okna i rolety) Dziękuję. Parametry IDENTYCZNE jak u mnie, tylko cena +500. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 17.01.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 WAW zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 17.01.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 WAW zobowiązuje Słyszałem że na zachodzie Polski jeszcze wyższe stawki mogą być. Do tego dochodzi przekręcony rocznik o dwa lata i u mnie wycena tylko samej bramy a nie całego pakietu (z oknami i drzwiami). Także z wycenami trzeba ostrożnie, bo to co mniej na bramie mogli urwać na oknach czy na drzwiach wejściowych. Poprosiłem jeszcze tych od bramy o wycenę drzwi aluminiowych (tylko takie mają w ofercie), ciekawe czy mnie zamordują ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 17.01.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 T akurat się zgadza, na jednym produkcie dokładają marży na innym odejmują jeśli się kupuje wszystko u jednego sprzedawcy. Tylko kilka cm więcej i brama może już kosztować sporo więcej, moja 4850x2100 - 6500PLN (Wiśniowski) z napędem CAME HG1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 17.01.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Ta brama chyba też nie jest jakaś super ciepła i szczelna, my mamy garaż wolnostojący, nieogrzewany, dlatego też nad bramą nie spędziłam zbyt wiele czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts