Papucy 08.03.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 eszta zostaje dla wykonawcy za robotę. Z tego co widzę internet podaje, że cena robocizny wynosi ok 35zł/m2. [/QUOT Najniższa cena robocizny jaką otrzymałem to 45 zł/m2 ( Górny Śląsk ) no nic szukm dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 08.03.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 eszta zostaje dla wykonawcy za robotę. Z tego co widzę internet podaje, że cena robocizny wynosi ok 35zł/m2. [/QUOT Najniższa cena robocizny jaką otrzymałem to 45 zł/m2 ( Górny Śląsk ) no nic szukm dalej . Na dolnym slasku wszyscy chca okolo 60zł/m2, taniej nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 08.03.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Na dolnym slasku wszyscy chca okolo 60zł/m2, taniej nie znalazłem... To mnie nie napawa optymizmem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.03.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 U mnie też 60zł/m2 to standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 08.03.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 To mnie nie napawa optymizmem... były tez wyceny po 190zł z materiałem xD Koszt 200m2 ocieplenia trzeba liczyc okolo 25tys (bez szalenstw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 08.03.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 no ceny ocieplenia nie napawają optymizmem...ja robiąc wstępne rozeznanie (bo ocieplał będę w okolicach wakacji) miałem ceny ok 220 zł z materiałem kupionym na 7% VAT'u. Pierwsza myśl to był tynk silikonowy bo się dużo naczytałem że jest super i wogóle, ale przy podliczeniu tego wszystkiego wyszła całość w okolicach 40 000 PLN ! Teraz to już nie wiem co jak i kiedy będzie na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hellenaj 08.03.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Chili banana dzięki za uwagę z tym odpływem, mam długie włosy, do tego w domu dwie córki, ojj to istotne, żeby sie nie zapychało zbyt szybko A termin porodu za 1,5 mies, o ile tyle wytrwam U mnie robią elewację za 70zł/m2 w tym mam osadzenie parapetów plus opaski wokół okien (klejenie obwodowo+placki, listwa startowa, kołkowanie) Styropian mam Austrotherm 0,31. Materiał bez tynku wyszedł mi póki co 66zł/m2 ( w tym materiał na podbitkę: płyty osb 15 szt, styropian 5cm, profile, klej). Robocizna podbitki osobno. Ogólnie elewacja wyniesie mnie bardzo dużo :/ W tym roku tynku już nie będę robiła, zostanie na kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.03.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Chili banana dzięki za uwagę z tym odpływem, mam długie włosy, do tego w domu dwie córki, ojj to istotne, żeby sie nie zapychało zbyt szybko A termin porodu za 1,5 mies, o ile tyle wytrwam U mnie robią elewację za 70zł/m2 w tym mam osadzenie parapetów plus opaski wokół okien (klejenie obwodowo+placki, listwa startowa, kołkowanie) Styropian mam Austrotherm 0,31. Materiał bez tynku wyszedł mi póki co 66zł/m2 ( w tym materiał na podbitkę: płyty osb 15 szt, styropian 5cm, profile, klej). Robocizna podbitki osobno. Ogólnie elewacja wyniesie mnie bardzo dużo :/ W tym roku tynku już nie będę robiła, zostanie na kolejny. Wychodzi na to ze ta oferta nie tak zła poczytam o tym arsanicie . A jaki styro macie pod wylewkami ? U mnie będzie 15 cm i tak sie zastanawiam czy 0.035 będzie wystarczająco ciepły ;/ . U mnie całe miasto sprzedaje dom styr ( lokalny producent ) ciężko coś kupić poza ww cena 227 zł m3 w ofercie lamda 0.035 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 12.03.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Hej,Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.03.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Czy ktoś z Was podłączał się do internetu Orange? Na infolinii twierdzą, że złożyć zamówienie i w ciągu tygodnia przychodzą i podłączają do linii. Zbyt pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 12.03.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Czy ktoś z Was podłączał się do internetu Orange? Na infolinii twierdzą, że złożyć zamówienie i w ciągu tygodnia przychodzą i podłączają do linii. Zbyt pięknie to wygląda U nas w firmie zmienialiśmy neta na światłowód, to tez nam na infolinii powiedzieli, że do tygodnia i noł problem. A jak przyszło co do czego to big problem, termin przesunięty o ok. 3 tygodnie. A to usługa firmowa - teoretycznie powinno być szybciej, priorytetowo i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.03.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 3 tyg. to też nie tragedia. Ja mam obawy, że monopolista sobie za 3 msc. może przyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.03.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Hej, Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać. też będę grzał pape ale coś tańszego jakies 4-5mm sbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 12.03.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 3 tyg. to też nie tragedia. Ja mam obawy, że monopolista sobie za 3 msc. może przyjść Jak dla kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 12.03.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 no właśnie też chciałbym coś tańszego, tylko nie wiem co się nada, żeby to wytrzymało w ziemi i nie straciło swoich właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 12.03.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Hej, Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać. http://allegro.pl/papa-podkladowaczarna-mamba-sbs-plus-pye-pv250-s40-i6887078880.html Ta o wiele tańsza. Sporo ludzi stosowało i zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Hej, Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać. Ja kupowałem Icopala 4mm po 12zł/m2 w lokalnym składzie. W Leroy w promocji był sporo taniej - ale mnie kierbud ze sprzedawcą przekonali, że to inny (gorszy) towar najprawdopodobniej. Tutaj jest po 12zł/m2. Tu dyskusja między innymi o tym, że Icopal trochę słabo nazywa swoje papy i nie ma pewności, która jest która. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 12.03.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) Nooo, to Panowie wyglada dużo przyjaźniej cenowo , właśnie widzę, tego Icopala w Leroy'u po 10,98 / m2 https://www.leroymerlin.pl/dachy-i-akcesoria/pokrycia-dachowe/papy-bitumiczne/papa-podkladowa-icopal-baza-pye-pv250-s4-0-7-5-m2-icopal,p410029,l432.html Edytowane 12 Marca 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 12.03.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Tak z ciekawości, papa ma 1 m szerokości no to stanowczo za dużo, jak to się przecina na pół? (w sensie czym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.03.2018 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Papę dajesz w pionie a nie poziomie. Odwracasz na stronę bez grysiku i nożem do tapet pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts