Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eszta zostaje dla wykonawcy za robotę. Z tego co widzę internet podaje, że cena robocizny wynosi ok 35zł/m2.

[/QUOT

Najniższa cena robocizny jaką otrzymałem to 45 zł/m2 ( Górny Śląsk ) no nic szukm dalej .

Na dolnym slasku wszyscy chca okolo 60zł/m2, taniej nie znalazłem...

no ceny ocieplenia nie napawają optymizmem...ja robiąc wstępne rozeznanie (bo ocieplał będę w okolicach wakacji) miałem ceny ok 220 zł z materiałem kupionym na 7% VAT'u. Pierwsza myśl to był tynk silikonowy bo się dużo naczytałem że jest super i wogóle, ale przy podliczeniu tego wszystkiego wyszła całość w okolicach 40 000 PLN !:bash:

Teraz to już nie wiem co jak i kiedy będzie na ścianach

Chili banana dzięki za uwagę z tym odpływem, mam długie włosy, do tego w domu dwie córki, ojj to istotne, żeby sie nie zapychało zbyt szybko ;-)

A termin porodu za 1,5 mies, o ile tyle wytrwam ;-)

U mnie robią elewację za 70zł/m2 w tym mam osadzenie parapetów plus opaski wokół okien (klejenie obwodowo+placki, listwa startowa, kołkowanie) Styropian mam Austrotherm 0,31. Materiał bez tynku wyszedł mi póki co 66zł/m2 ( w tym materiał na podbitkę: płyty osb 15 szt, styropian 5cm, profile, klej). Robocizna podbitki osobno. Ogólnie elewacja wyniesie mnie bardzo dużo :/ W tym roku tynku już nie będę robiła, zostanie na kolejny.

Chili banana dzięki za uwagę z tym odpływem, mam długie włosy, do tego w domu dwie córki, ojj to istotne, żeby sie nie zapychało zbyt szybko ;-)

A termin porodu za 1,5 mies, o ile tyle wytrwam ;-)

U mnie robią elewację za 70zł/m2 w tym mam osadzenie parapetów plus opaski wokół okien (klejenie obwodowo+placki, listwa startowa, kołkowanie) Styropian mam Austrotherm 0,31. Materiał bez tynku wyszedł mi póki co 66zł/m2 ( w tym materiał na podbitkę: płyty osb 15 szt, styropian 5cm, profile, klej). Robocizna podbitki osobno. Ogólnie elewacja wyniesie mnie bardzo dużo :/ W tym roku tynku już nie będę robiła, zostanie na kolejny.

Wychodzi na to ze ta oferta nie tak zła poczytam o tym arsanicie :) . A jaki styro macie pod wylewkami ? U mnie będzie 15 cm i tak sie zastanawiam czy 0.035 będzie wystarczająco ciepły ;/ . U mnie całe miasto sprzedaje dom styr ( lokalny producent ) ciężko coś kupić poza ww cena 227 zł m3 w ofercie lamda 0.035 .

Hej,

Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać.

Czy ktoś z Was podłączał się do internetu Orange? Na infolinii twierdzą, że złożyć zamówienie i w ciągu tygodnia przychodzą i podłączają do linii. Zbyt pięknie to wygląda ;-)

U nas w firmie zmienialiśmy neta na światłowód, to tez nam na infolinii powiedzieli, że do tygodnia i noł problem. A jak przyszło co do czego to big problem, termin przesunięty o ok. 3 tygodnie. A to usługa firmowa - teoretycznie powinno być szybciej, priorytetowo i takie tam ;)

Hej,

Powiedzcie proszę jak robiliście izolację poziomą ław i ścian fundamentowych? Znalazłem papę ICOPAL Fundament Szybki Profil SBS, ale to wychodzi mi około 1700zł za same ławy (270zł / 7,5m2). Jak nie ma nic tańszego i równie dobrego to wezmę bo cóż zrobić, to raczej nie warto oszczędzać.

też będę grzał pape ale coś tańszego jakies 4-5mm sbs

Hej,

http://allegro.pl/papa-podkladowaczarna-mamba-sbs-plus-pye-pv250-s40-i6887078880.html Ta o wiele tańsza. Sporo ludzi stosowało i zadowoleni.

Hej,

Ja kupowałem Icopala 4mm po 12zł/m2 w lokalnym składzie. W Leroy w promocji był sporo taniej - ale mnie kierbud ze sprzedawcą przekonali, że to inny (gorszy) towar najprawdopodobniej. Tutaj jest po 12zł/m2.

Tu dyskusja między innymi o tym, że Icopal trochę słabo nazywa swoje papy i nie ma pewności, która jest która.

Nooo, to Panowie wyglada dużo przyjaźniej cenowo :), właśnie widzę, tego Icopala w Leroy'u po 10,98 / m2

https://www.leroymerlin.pl/dachy-i-akcesoria/pokrycia-dachowe/papy-bitumiczne/papa-podkladowa-icopal-baza-pye-pv250-s4-0-7-5-m2-icopal,p410029,l432.html

Edytowane przez Robaczywy