Papucy 09.05.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 A to spoko:yes: Tak dziwnie blado na tym zdjęciu wyglądały te stopki że się zmartwiłem;-) Czarny dół więc blado góra wygląda : ) . Masz już PC dobraną , w stopce widzę że PW będzie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 @Papucy, na rurze nawinięty, albo jakoś w środku przewidziany drut do rozmrażania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.05.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Nie ma druta nieprzewidziany ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 09.05.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Czarny dół więc blado góra wygląda : ) . Masz już PC dobraną , w stopce widzę że PW będzie pzdr Będzie pewnie jednowentylatorowa pompa o mocy w przedziale 7-9Kw;-) Marki celowo nie podam bo do zakupu różne rzeczy się jeszcze mogą wydarzyć a to dopiero pod koniec roku albo w przyszłym nawet.:-/ Jak zakupię to się pochwalę. Pozdrowionka i powodzonka w podejmowaniu budowlanych decyzji;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Nie ma druta nieprzewidziany ;/ Ale jeszcze nie jest za późno, dlatego pytam. Drut drogi nie jest, nie musi być używany, ale warto go jednak mieć w razie jakby się góra lodowa zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.05.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Przynam się ze tego nie przewidziałem, będzie problem z zasilaniem. Muszę to przemyśleć, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Przynam się ze tego nie przewidziałem, będzie problem z zasilaniem. Muszę to przemyśleć, dzięki Od j. wew. będzie szło zasilanie do j. zew., także trzeba po prostu równolegle pociągnąć druta. Tam dać włącznik, może jakiś czasowy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 09.05.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 U mnie jak bym nie liczył - kasy za mało. Kompletnie mi się rozjeżdżają plany. Nie wiem nawet, czy w tym roku będę w stanie skończyć, bo chociaż technicznie jest to możliwe, może mi fizycznie nie starczyć pieniędzy. Na różnych rzeczach można oszczędzić, ale w końcu w jakimś (...) A kto powiedział, że nie można? My po drodze wybraliśmy kilka bardziej kosztownych rozwiązań niż było w pierwotnym projekcie i w rezultacie wprowadzimy się do domu bez kuchni. Trudno, wolę mieszkać pół roku w remoncie, niż na wynajmowanym. Trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.05.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Będzie pewnie jednowentylatorowa pompa o mocy w przedziale 7-9Kw;-) Marki celowo nie podam bo do zakupu różne rzeczy się jeszcze mogą wydarzyć a to dopiero pod koniec roku albo w przyszłym nawet.:-/ Jak zakupię to się pochwalę. Pozdrowionka i powodzonka w podejmowaniu budowlanych decyzji;-) Dzięki. To podobnie jak u mnie tylko na pewno 9kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 12.05.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Powiedzcie proszę po jakim czasie po tynkach robiliście wylewki, czy tynki muszą być już suche? Umawiam tynkarza na połowę września i nie wiem czy w październiku będę mógł jechać z wylewkami? Bo wylewkarza tez czas umawiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.05.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Możesz zrobić w dowolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 13.05.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Powiedzcie proszę po jakim czasie po tynkach robiliście wylewki, czy tynki muszą być już suche? Umawiam tynkarza na połowę września i nie wiem czy w październiku będę mógł jechać z wylewkami? Bo wylewkarza tez czas umawiać.. To raczej problem tego typu, że po tynkach trzeba przygotować posadzkę, tj położyć styropian, podłogówkę etc. Schnięcie tynku samo w sobie na wylewki nie wpływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 13.05.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Mam pytanie: ile cm trzeba przewidzieć między szafką z rozdzielaczem (jej dolną krawędzią) a styropianem podłogowym, aby wygodnie się rozkładało rurki ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 15.05.2018 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Dzięki, myślę, że sensowne będzie zaplanowanie wylewek na miesiąc po tynkach, zwłaszcza, że zamierzam sam kłaść podłogówkę (według projektu się rozumie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 17.05.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Hej orientujecie się czy jak mam folię wysoko paroprzepuszczalna pod dachówką to podbitka musi mieć wentylację? Jaki rodzaj podbitki macie u siebie co polecacie koszty/konserwacja/wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 17.05.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Hej Papucy! Podbitka powinna mieć wentylację Ale moja nie ma Mam podbitkę PVC (Galeco Decor). Najbardziej podoba mi się wizualnie nadbitka drewniana i odsłonięte krokwie, ale... biorąc pod uwagę, chociażby te 3 składniki, które wymieniłeś (koszty/konserwacja/wygląd), już na etapie projektu zdecydowałam się na podbitkę PVC. Wygląda naprawdę ładnie (jak na plastik ), jest łatwa w czyszczeniu, no i najważniejsze - nie wymaga konserwacji. Ze względu na wygląd zdecydowałam się nie montować paneli wentylacyjnych. Zobaczymy, co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 17.05.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Hej Papucy! Podbitka powinna mieć wentylację Ale moja nie ma Mam podbitkę PVC (Galeco Decor). Najbardziej podoba mi się wizualnie nadbitka drewniana i odsłonięte krokwie, ale... biorąc pod uwagę, chociażby te 3 składniki, które wymieniłeś (koszty/konserwacja/wygląd), już na etapie projektu zdecydowałam się na podbitkę PVC. Wygląda naprawdę ładnie (jak na plastik ), jest łatwa w czyszczeniu, no i najważniejsze - nie wymaga konserwacji. Ze względu na wygląd zdecydowałam się nie montować paneli wentylacyjnych. Zobaczymy, co z tego będzie. No właśnie gdzieś przeczytałem że przy wysokoparoprzepuszczalnej folii nie wymagana dodatkowa wentylacja podbitki ;/ w dodatku wykonawca twierdzi że jak będzie drewniana to i tak przez lamele będzie wiało przy PVC to już raczej szczelnie. Mam jeszcze zagwozdkę z daszkiem nad wejściem, w planie jest jakaś lekka konstrukcja i tu się zastanawiam czy montować przed ociepleniem czy po na elewację . Balkony już się spawają więc może by to pospawać bo jakoś nie mogę znaleźć w internetach czegoś fajnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 24.05.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Cicho coś tutaj : ) . Ja walczę ze stelażami i ociepleniem poddasza , jutro montaż pompy ciepła na 18/06 mam umówioną ekipę do elewacji i co najważniejsze dzisiaj udało mi się sprzedać mieszkanie do 30 Września musimy się wyprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.05.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Cicho coś tutaj : ) . Takie życie, towarzystwo się buduje i nie ma czasu na pierdoły My akurat mamy przerwę technologiczną więc korzystamy z chwili luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 25.05.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 Za tydzień przeprowadzka, nie ma czasu na pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts