Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czarny dół więc blado góra wygląda : ) . Masz już PC dobraną , w stopce widzę że PW będzie

pzdr

Będzie pewnie jednowentylatorowa pompa o mocy w przedziale 7-9Kw;-) Marki celowo nie podam bo do zakupu różne rzeczy się jeszcze mogą wydarzyć a to dopiero pod koniec roku albo w przyszłym nawet.:-/ Jak zakupię to się pochwalę.

Pozdrowionka i powodzonka w podejmowaniu budowlanych decyzji;-)

U mnie jak bym nie liczył - kasy za mało. Kompletnie mi się rozjeżdżają plany. Nie wiem nawet, czy w tym roku będę w stanie skończyć, bo chociaż technicznie jest to możliwe, może mi fizycznie nie starczyć pieniędzy. Na różnych rzeczach można oszczędzić, ale w końcu w jakimś (...)

A kto powiedział, że nie można? ;) My po drodze wybraliśmy kilka bardziej kosztownych rozwiązań niż było w pierwotnym projekcie i w rezultacie wprowadzimy się do domu bez kuchni. Trudno, wolę mieszkać pół roku w remoncie, niż na wynajmowanym. ;)

Trzymam kciuki!!!

Będzie pewnie jednowentylatorowa pompa o mocy w przedziale 7-9Kw;-) Marki celowo nie podam bo do zakupu różne rzeczy się jeszcze mogą wydarzyć a to dopiero pod koniec roku albo w przyszłym nawet.:-/ Jak zakupię to się pochwalę.

Pozdrowionka i powodzonka w podejmowaniu budowlanych decyzji;-)

Dzięki. To podobnie jak u mnie tylko na pewno 9kw

Powiedzcie proszę po jakim czasie po tynkach robiliście wylewki, czy tynki muszą być już suche? Umawiam tynkarza na połowę września i nie wiem czy w październiku będę mógł jechać z wylewkami? Bo wylewkarza tez czas umawiać..

To raczej problem tego typu, że po tynkach trzeba przygotować posadzkę, tj położyć styropian, podłogówkę etc. Schnięcie tynku samo w sobie na wylewki nie wpływa.

Hej Papucy! Podbitka powinna mieć wentylację ;) Ale moja nie ma :D

Mam podbitkę PVC (Galeco Decor). Najbardziej podoba mi się wizualnie nadbitka drewniana i odsłonięte krokwie, ale... biorąc pod uwagę, chociażby te 3 składniki, które wymieniłeś (koszty/konserwacja/wygląd), już na etapie projektu zdecydowałam się na podbitkę PVC. Wygląda naprawdę ładnie (jak na plastik ;)), jest łatwa w czyszczeniu, no i najważniejsze - nie wymaga konserwacji. Ze względu na wygląd zdecydowałam się nie montować paneli wentylacyjnych. Zobaczymy, co z tego będzie.

Hej Papucy! Podbitka powinna mieć wentylację ;) Ale moja nie ma :D

Mam podbitkę PVC (Galeco Decor). Najbardziej podoba mi się wizualnie nadbitka drewniana i odsłonięte krokwie, ale... biorąc pod uwagę, chociażby te 3 składniki, które wymieniłeś (koszty/konserwacja/wygląd), już na etapie projektu zdecydowałam się na podbitkę PVC. Wygląda naprawdę ładnie (jak na plastik ;)), jest łatwa w czyszczeniu, no i najważniejsze - nie wymaga konserwacji. Ze względu na wygląd zdecydowałam się nie montować paneli wentylacyjnych. Zobaczymy, co z tego będzie.

No właśnie gdzieś przeczytałem że przy wysokoparoprzepuszczalnej folii nie wymagana dodatkowa wentylacja podbitki ;/ w dodatku wykonawca twierdzi że jak będzie drewniana to i tak przez lamele będzie wiało przy PVC to już raczej szczelnie.

Mam jeszcze zagwozdkę z daszkiem nad wejściem, w planie jest jakaś lekka konstrukcja i tu się zastanawiam czy montować przed ociepleniem czy po na elewację . Balkony już się spawają więc może by to pospawać bo jakoś nie mogę znaleźć w internetach czegoś fajnego .