Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlatego trzeba użyć dedykowanych wentylacyjnych i "problem" z zachowaniem gwarancji z głowy.

Mam dedykowane. Tyle, ze elastyczne. Większość chyba tak teraz robi.

Ja mam tak :p

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=418100

Szmatki w dłoń i zatykasz ;)

Ja mam filtry.

ABCXventV16-2-800x445.jpg

To bym stracił gwarancję (gdybym ja miał)?

Ja mam filtry.

ABCXventV16-2-800x445.jpg

To bym stracił gwarancję (gdybym ja miał)?

Filtry zostawiłabym na czas ponownego uruchomienia reku, po pylących pracach. W czasie samych prac, zdecydowanie jestem za zapchaniem otworów szmatką. Takie filtry nie nadałyby się do użycia, gdyby siedziały zamontowane, w czasie pylących prac.

Hej Papucy! Nie ukrywam, że zazdroszczę meblowania kuchni ;) Ale cieszę się razem z Wami :yes:

Pochwal się, co za zlewozmywak wybraliście i jaką płytę. Też już się rozglądam ;) Zlewozmywak chcę 1,5-komorowy, a płytę indukcyjną 80 cm...

Zlewozmywak Franke sid 651 onyx , płyta BOSCH 60 cm model jak znajdę jaki to napiszę . pzdr

• 2 weeks później...
Nie mam kominów ani kominka więc w inspektoracie mi powiedziano że mam dostarczyć protokół odbioru WM i takowy mi wystawi instalator.

A miałeś w projekcie domu, dostarczonym do PnB, zawarty projekt WM? Ja w projekcie nie mam kominów wentylacyjnych (mam 1 komin do kominka) i nie mam zawartej WM. Z tego, co mówi architekt, nie powinnam wykazywać, że mam WM, bo nie ma o niej mowy w PnB.

A miałeś w projekcie domu, dostarczonym do PnB, zawarty projekt WM? Ja w projekcie nie mam kominów wentylacyjnych (mam 1 komin do kominka) i nie mam zawartej WM. Z tego, co mówi architekt, nie powinnam wykazywać, że mam WM, bo nie ma o niej mowy w PnB.

Nie miałem. Dołączam do dziennika budowy schemat instalacji WM ( zakupiony u thermocontrol )plus do odbioru protokół z pieczęcią od instalatora.

Nie jest to zmiana istotna.

Edytowane przez Papucy
a

Nie miałem. Dołączam do dziennika budowy schemat instalacji WM ( zakupiony u thermocontrol )plus do odbioru protokół z pieczęcią od instalatora.

Nie jest to zmiana istotna.

Dzięki Papucy. Coś mnie architekt straszyła, że jeśli wykażę WM, a w PnB nie było o niej mowy, to mogą się czepić samowolki budowlanej.

Im bliżej końca, tym więcej dziwnych kwestii wyłazi...