annatulipanna 30.08.2018 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Ja mam tak http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=418100 Szmatki w dłoń i zatykasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 30.08.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Widzę tam niewłaściwie zabezpieczone kanały. Masz szmatkę z pidżamy męża w niebiesko-czerwono-białą teksturę, a powinna być w wiosenne kwiatki. Tracisz gwarancję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.08.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Ejj noooo.... Każde pomieszczenie ma kolor szmatki, dopasowany do przyszłego wystroju wnętrz Wiosenny akcent też się znajdzie. Może chociaż częściowo uznają mi gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.08.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Dlatego trzeba użyć dedykowanych wentylacyjnych i "problem" z zachowaniem gwarancji z głowy. Mam dedykowane. Tyle, ze elastyczne. Większość chyba tak teraz robi. Ja mam tak http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=418100 Szmatki w dłoń i zatykasz Ja mam filtry. To bym stracił gwarancję (gdybym ja miał)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.08.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Ja mam filtry. To bym stracił gwarancję (gdybym ja miał)? Filtry zostawiłabym na czas ponownego uruchomienia reku, po pylących pracach. W czasie samych prac, zdecydowanie jestem za zapchaniem otworów szmatką. Takie filtry nie nadałyby się do użycia, gdyby siedziały zamontowane, w czasie pylących prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.08.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Wyglądają jak drewniane Jaki to rodzaj "drewna" na okleinie? Coś wiem z tym nierozciągliwym excelem Blat Kronospan "drewno retro" fornir to, to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.08.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Hej Papucy! Nie ukrywam, że zazdroszczę meblowania kuchni Ale cieszę się razem z Wami Pochwal się, co za zlewozmywak wybraliście i jaką płytę. Też już się rozglądam Zlewozmywak chcę 1,5-komorowy, a płytę indukcyjną 80 cm... Zlewozmywak Franke sid 651 onyx , płyta BOSCH 60 cm model jak znajdę jaki to napiszę . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 31.08.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Faktycznie mają takie bzdurne zapisy jeszcze nie zamówiłem i wyjaśniam z instalatorem . Mam obiekcję czy nie za duży ten Reku do mojego domu wieć dopytałem i cytuje 'Można regulować do 20% , czyli licząc opory do 70- 80 m3/h aż' koniec cytatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 31.08.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Faktycznie mają takie bzdurne zapisy jeszcze nie zamówiłem i wyjaśniam z instalatorem To daj proszę znać jakie jest oficjalne stanowisko, bo wg mnie po nomenklaturze ze strony internetowej Alnora to absolutnie nie wyklucza instalacji WM na flexach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 31.08.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 To daj proszę znać jakie jest oficjalne stanowisko, bo wg mnie po nomenklaturze ze strony internetowej Alnora to absolutnie nie wyklucza instalacji WM na flexach. Dam znać . Tymczasem górna łazienka prawie skończona brakuje jeszcze szafki pod umywalki,lustra i kabiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 31.08.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Fyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.09.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Fyi Jak jesteś z nimi na linii, to napisz żeby to wprost uściślili, bo jak widać mogą przez to tracić Kaizenów -- znaczy podejrzliwych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.09.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Jak jesteś z nimi na linii, to napisz żeby to wprost uściślili, bo jak widać mogą przez to tracić Kaizenów -- znaczy podejrzliwych klientów. No i zmiana planów , kupiłem Airpack 300 z Air++. Alnor nie odpowiada na moje dalsze maile, prosiłem o listę autoryzowanych instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.09.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 No i zmiana planów , kupiłem Airpack 300 z Air++. Alnor nie odpowiada na moje dalsze maile, prosiłem o listę autoryzowanych instalatorów. Tak nagle? Ile ten Airpack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.09.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Tak nagle? Ile ten Airpack? No tak nagle bo zamykam budowę powoli i potrzebuje papier do odbioru, 7.9 K z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 No tak nagle bo zamykam budowę powoli i potrzebuje papier do odbioru, 7.9 K z montażem Co to za papier? Nie mam, nie mam w wykazie z PINBu. Też zbieram papiery - pewnie w przyszłym tygodniu złożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 09.09.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Nie mam kominów ani kominka więc w inspektoracie mi powiedziano że mam dostarczyć protokół odbioru WM i takowy mi wystawi instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 10.09.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Nie mam kominów ani kominka więc w inspektoracie mi powiedziano że mam dostarczyć protokół odbioru WM i takowy mi wystawi instalator. A miałeś w projekcie domu, dostarczonym do PnB, zawarty projekt WM? Ja w projekcie nie mam kominów wentylacyjnych (mam 1 komin do kominka) i nie mam zawartej WM. Z tego, co mówi architekt, nie powinnam wykazywać, że mam WM, bo nie ma o niej mowy w PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 10.09.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) A miałeś w projekcie domu, dostarczonym do PnB, zawarty projekt WM? Ja w projekcie nie mam kominów wentylacyjnych (mam 1 komin do kominka) i nie mam zawartej WM. Z tego, co mówi architekt, nie powinnam wykazywać, że mam WM, bo nie ma o niej mowy w PnB. Nie miałem. Dołączam do dziennika budowy schemat instalacji WM ( zakupiony u thermocontrol )plus do odbioru protokół z pieczęcią od instalatora. Nie jest to zmiana istotna. Edytowane 10 Września 2018 przez Papucy a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 10.09.2018 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Nie miałem. Dołączam do dziennika budowy schemat instalacji WM ( zakupiony u thermocontrol )plus do odbioru protokół z pieczęcią od instalatora. Nie jest to zmiana istotna. Dzięki Papucy. Coś mnie architekt straszyła, że jeśli wykażę WM, a w PnB nie było o niej mowy, to mogą się czepić samowolki budowlanej. Im bliżej końca, tym więcej dziwnych kwestii wyłazi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts