Papucy 10.09.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Dzięki Papucy. Coś mnie architekt straszyła, że jeśli wykażę WM, a w PnB nie było o niej mowy, to mogą się czepić samowolki budowlanej. Im bliżej końca, tym więcej dziwnych kwestii wyłazi... Ja nie mam projektów instalacji w PnB tylko schematy więc wywalam tylko kominy wentylacyjne z projektu i po ustaleniach z KB dołączam schemat WM i mam nadzieje że starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 10.09.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Ja tydzień temu chciałem składać papiery do PINB. A tu klops . Nie mam jakiegoś dokumentu z wentylacji mechanicznej. Tam gdzie mam piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym to mam od kominiarza. Ale trzeba mieć z pozostałych pomieszczeń.WM mam w projekcie. Wykonanie własne. Nawet rekuperator sami podpięliśmy, później tylko przedstawiciel marki rekuperatora pojechał zobaczyć wraz z jakimś projektantem czy wszystko w porządku i to wszystko. Dzwonię do niego, a on twierdzi że to KB powinien klepnąć. Projektantka WM nie pomoże mi w temacie. Z tego co czytam na forum to powinna być to osoba z uprawnieniami na instalacje sanitarne. Zna ktoś takiego rejon Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 10.09.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Ja tydzień temu chciałem składać papiery do PINB. A tu klops . Nie mam jakiegoś dokumentu z wentylacji mechanicznej. Tam gdzie mam piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym to mam od kominiarza. Ale trzeba mieć z pozostałych pomieszczeń. WM mam w projekcie. Wykonanie własne. Nawet rekuperator sami podpięliśmy, później tylko przedstawiciel marki rekuperatora pojechał zobaczyć wraz z jakimś projektantem czy wszystko w porządku i to wszystko. Dzwonię do niego, a on twierdzi że to KB powinien klepnąć. Projektantka WM nie pomoże mi w temacie. Z tego co czytam na forum to powinna być to osoba z uprawnieniami na instalacje sanitarne. Zna ktoś takiego rejon Katowic. Pogadaj z KB może ma papiery do odbioru instalacji, niektórzy maja i może wystarczy wpis KB w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 11.09.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Pogadaj z KB może ma papiery do odbioru instalacji, niektórzy maja i może wystarczy wpis KB w dzienniku. Niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 11.09.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Pogadaj z Fotohobby z forum tak mi się wydaje że on jest z Górnego Śląska i jemu odbierał kominiarz który ma papiery do odbioru WM. poczytaj w jego dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 25.09.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Macie może doświadczenia z impregnowaniem cegiełki dekoracyjnej gipsowej, widziałem gdzieś w netach że można to po prostu spryskać spryskiwaczem do kwiatków czy może lepiej malować pędzlem? Takie coś nam wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 16.10.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 W sumie chciałem robi płytki w łazience sam ale zawołałem gościa i spytałem o cenę i za 40m2 plus 10 podłoga wyszło 6 tys. Czy tylko mi się wydaje czy to drogo? Żadnych wymysłów, kilka krawędzi fazowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 16.10.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 W sumie chciałem robi płytki w łazience sam ale zawołałem gościa i spytałem o cenę i za 40m2 plus 10 podłoga wyszło 6 tys. Czy tylko mi się wydaje czy to drogo? Żadnych wymysłów, kilka krawędzi fazowanych. Drogo, ale ja też miałam takie wyceny. Od 2 do 4 tys za niecałe 13m2. Ostatecznie mamy płytkarza co za ściany bierze tyle co za podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.10.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Czyli 120zł/m2 razem z fazowaniem, fugowaniem zwykłą fugą w jednym kolorze? Otwory dodatkowo płatne? Jaki rozmiar i rodzaj płytek? Montaż gniazd i armatury dodatkowo płatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 16.10.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Płytki duże. Fuga jeden kolor podłoga drugi ściany. Żadnych montażowa gniazd ani armatury. W sensie robi otwory i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.10.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Płytki duże. Fuga jeden kolor podłoga drugi ściany. Żadnych montażowa gniazd ani armatury. W sensie robi otwory i nic więcej To u mnie za duzy format krzyczeli 120zl/m2 z fugą. Szlifowanie, otwory i inne rzeczy dodatkowo płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.10.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 hej, dopiszę się i tuogrzewający dom gazem możecie mi napisać jaki macie kocioł, jego moc i metraż domu ?mój mąż chce mi trzasnąć 24 kW ... potrzebuję mu to wybić z głowyu mnie metraż 178m2, wszędzie ogrzewanie podłogowe, brak kaloryferów, 20 styro grafitowego w ociepleniu, muszę sobie przypomnieć, ale z tego co pamiętam więcej niż 14 kW nie brałam pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.10.2018 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 hej, dopiszę się i tu ogrzewający dom gazem możecie mi napisać jaki macie kocioł, jego moc i metraż domu ? mój mąż chce mi trzasnąć 24 kW ... potrzebuję mu to wybić z głowy u mnie metraż 178m2, wszędzie ogrzewanie podłogowe, brak kaloryferów, 20 styro grafitowego w ociepleniu, muszę sobie przypomnieć, ale z tego co pamiętam więcej niż 14 kW nie brałam pod uwagę Vaillant ecoTEC pro 146, moc 14,9kW powierzchnia 208m2 całości minus garaż 30m2 podłogówka 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.10.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Doli dziękuję, a robiłaś wcześniej zapotrzebowanie energetyczne, u mnie wyszło ogrzewanie 10611 kWh na rok masz zasobnik na wodę ilu litrowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 17.10.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 U mnie wyszło z zapotrzebowania, że moc źródła ciepła ma być minimum 11kW. Zasobnik 230l - trochę duży, ale tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masswet 20.10.2018 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Witam ja już wykanczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 28.12.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Czy do oddania budynku jest potrzebny protokół pomiarów instalacji elektrycznej? Czy jest konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 28.12.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Czy do oddania budynku jest potrzebny protokół pomiarów instalacji elektrycznej? Czy jest konieczny? Jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 29.12.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Z protokołów to u mnie był wymagany jeszcze z odbioru WM, kominów nie mam więc odpadł mi kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.12.2018 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Z protokołów to u mnie był wymagany jeszcze z odbioru WM, kominów nie mam więc odpadł mi kominiarz. Pewnie przez brak kominiarza. U mnie przeszło bez protokołu WM za to z protokołem kominiarskim (bez słowa o WM w nim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts