Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

Dzięki Papucy. Coś mnie architekt straszyła, że jeśli wykażę WM, a w PnB nie było o niej mowy, to mogą się czepić samowolki budowlanej.

Im bliżej końca, tym więcej dziwnych kwestii wyłazi...

Ja nie mam projektów instalacji w PnB tylko schematy więc wywalam tylko kominy wentylacyjne z projektu i po ustaleniach z KB dołączam schemat WM i mam nadzieje że starczy

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tydzień temu chciałem składać papiery do PINB. A tu klops . Nie mam jakiegoś dokumentu z wentylacji mechanicznej. Tam gdzie mam piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym to mam od kominiarza. Ale trzeba mieć z pozostałych pomieszczeń.

WM mam w projekcie. Wykonanie własne. Nawet rekuperator sami podpięliśmy, później tylko przedstawiciel marki rekuperatora pojechał zobaczyć wraz z jakimś projektantem czy wszystko w porządku i to wszystko. Dzwonię do niego, a on twierdzi że to KB powinien klepnąć. Projektantka WM nie pomoże mi w temacie. Z tego co czytam na forum to powinna być to osoba z uprawnieniami na instalacje sanitarne. Zna ktoś takiego rejon Katowic.

Ja tydzień temu chciałem składać papiery do PINB. A tu klops . Nie mam jakiegoś dokumentu z wentylacji mechanicznej. Tam gdzie mam piec gazowy w pomieszczeniu gospodarczym to mam od kominiarza. Ale trzeba mieć z pozostałych pomieszczeń.

WM mam w projekcie. Wykonanie własne. Nawet rekuperator sami podpięliśmy, później tylko przedstawiciel marki rekuperatora pojechał zobaczyć wraz z jakimś projektantem czy wszystko w porządku i to wszystko. Dzwonię do niego, a on twierdzi że to KB powinien klepnąć. Projektantka WM nie pomoże mi w temacie. Z tego co czytam na forum to powinna być to osoba z uprawnieniami na instalacje sanitarne. Zna ktoś takiego rejon Katowic.

Pogadaj z KB może ma papiery do odbioru instalacji, niektórzy maja i może wystarczy wpis KB w dzienniku.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
W sumie chciałem robi płytki w łazience sam ale zawołałem gościa i spytałem o cenę i za 40m2 plus 10 podłoga wyszło 6 tys. Czy tylko mi się wydaje czy to drogo? Żadnych wymysłów, kilka krawędzi fazowanych.

Drogo, ale ja też miałam takie wyceny. Od 2 do 4 tys za niecałe 13m2. Ostatecznie mamy płytkarza co za ściany bierze tyle co za podłogi.

hej, dopiszę się i tu

ogrzewający dom gazem możecie mi napisać jaki macie kocioł, jego moc i metraż domu ?

mój mąż chce mi trzasnąć 24 kW ... potrzebuję mu to wybić z głowy

u mnie metraż 178m2, wszędzie ogrzewanie podłogowe, brak kaloryferów, 20 styro grafitowego w ociepleniu, muszę sobie przypomnieć, ale z tego co pamiętam więcej niż 14 kW nie brałam pod uwagę

hej, dopiszę się i tu

ogrzewający dom gazem możecie mi napisać jaki macie kocioł, jego moc i metraż domu ?

mój mąż chce mi trzasnąć 24 kW ... potrzebuję mu to wybić z głowy

u mnie metraż 178m2, wszędzie ogrzewanie podłogowe, brak kaloryferów, 20 styro grafitowego w ociepleniu, muszę sobie przypomnieć, ale z tego co pamiętam więcej niż 14 kW nie brałam pod uwagę

Vaillant ecoTEC pro 146, moc 14,9kW

powierzchnia 208m2 całości minus garaż 30m2

podłogówka 100%

• 2 months później...