Hellenaj 20.03.2017 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 haha, a ja sobie ubzdurałam, ze wy z Wrocławia :D no nic, tak czy siak będę ładnie się usmiechała do wszytkich dokoła, zeby pozowlenie było szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniak71 20.03.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam wszystkie BOCIANKI 2017. Mam nadzieję, że my także w tym roku zaczniemy budowę. Projekt kupiony ( gotowy). PnB już mamy ( czekaliśmy na jego wydanie tylko 22 dni). Czekamy tylko aż pogoda będzie bardziej sprzyjająca i spokojnie bez ryzyka " zatopienia" koparki będzie można wjechać na działkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 20.03.2017 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 W okolicach Ślęzy - rzeki to ja mieszkam teraz na Klecinie. Co do dojazdu to mamy drogę polną właściwie. Ale nie jest tragiczna. Dziury zasypane kruszywem. Swoją drogą ciekawe czy są jakieś plany na zrobienie porządnej. Najważniejsze, że donikąd nie prowadzi Łączy się łukiem z inną, równoległą drogą, która jest lepsza i szersza więc u nas nie jeździ NIC. Trzeba tylko odkupić jeszcze jakieś dwa hektary za płotem i jestem w niebie To ja Psie Pole pół zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 20.03.2017 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Myjk, Kamila - to ekspresem wydano pnb! pomijam oczywiście fakt niepowiadomienia...... We Wrocławiu składaliście?? Pchnęliście we mnie nadzieję, ze jednak w czerwcu ruszymy Swieja - hehe to będziemy prawie sąsiadkami My ciut dalej, okolice Radomierzyc, Biestrzykowa, Żernik a teraz to chyba mam do Ciebie jeszcze bliżej - córkę woże do Wysokiej do przedszkola Odnośnie fundamntów - u nas ławy lane a na to bloczki Przebieram nózkami dziś i czekam na wieści od architetkta, bo dziś ma złożyc projekt..... Kolejne pytanie do Was drogie bocianki: czy macie dojazd do swoich działek utwardzony czy tzw. "polna droga" ? Bedziecie utwardzań jakimś tłuczniem? Obawiam się, że jak HDS wpadnie z bloczkami to się zakopie.... Musze popytać sasiadów jak robili, bo widzę, ze koło nich utwardzone, więc pewnie mają namiary na utwardzenie drogi My mamy drogę elegancka kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 20.03.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 aaaaa Swieja, doczytałam - okolice Ślęży a nie Ślęzy Ty czytasz jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 20.03.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja muszę przyznać, że moja gmina jest ok. Okazało się w ubiegłym roku, że w ramach inwestycji wodociągowej nie dociągnęli planowanego wodociągu do mojej działki. Porozmawiałem z odpowiedzialną osobą w gminie i przedłużyli wodociąg. Tzn. przedłużyli teoretycznie, bo w praktyce musieli przez to przesunąć inwestycję na ten rok, ale to podejście mnie naprawdę powaliło. Już wyobrażam sobie, jakbym toczył podobną rozmowę we wrocławskim urzędzie miejskim. Do działki mam na razie ok. 40 metrów gminnej drogi gruntowej, ubitej na szczęście przez maszyny rolnicze. Ale gmina mi już obiecała jej utwardzenie w przyszłym roku. Wygląda na to, że naprawdę im zależy na inwestorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 20.03.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 My mamy polną ubitą utwardzoną tłuczniem. Mam nadzieję że gmina coś kiedyś podziała. Co do fundamentów, to po podliczeniu wyszło na murowane. Różnica w koszcie 7400. Ciekawa jestem jaki u nas będzie czas oczekiwania na PnB. Zanim jednak złożymy wniosek, musimy podjąć decyzję co do ogrzewania. Tylko już mnie trafia bo nie mogę uzyskać żadnej oferty na PC. Jakby moi klienci mieli czekać tyle na ofertę, to bym nic nie sprzedała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hellenaj 20.03.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja muszę przyznać, że moja gmina jest ok. Okazało się w ubiegłym roku, że w ramach inwestycji wodociągowej nie dociągnęli planowanego wodociągu do mojej działki. Porozmawiałem z odpowiedzialną osobą w gminie i przedłużyli wodociąg. Tzn. przedłużyli teoretycznie, bo w praktyce musieli przez to przesunąć inwestycję na ten rok, ale to podejście mnie naprawdę powaliło. Już wyobrażam sobie, jakbym toczył podobną rozmowę we wrocławskim urzędzie miejskim. Do działki mam na razie ok. 40 metrów gminnej drogi gruntowej, ubitej na szczęście przez maszyny rolnicze. Ale gmina mi już obiecała jej utwardzenie w przyszłym roku. Wygląda na to, że naprawdę im zależy na inwestorach. o jaaaaaaa freethinker, która to gmina, sprzedaję swoje pole i kupuje obok Ciebie :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 20.03.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Mozna zlozyc wniosek o pnb a potem ewentualnie zmienic sposob ogrzewania. My zlozylismy z piece naie ekogroszek a tez myslimy o pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 21.03.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Wisznia Mała rulez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 21.03.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Wisznia Mała to moje rejony, mozna powiedziec ze sie wychowalam w tej gminie. Ale my troche dalej 5km od Trzebnicy droga na Milicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 21.03.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 W koło Milicza też szukaliśmy ziemi. Ale jak nam się auto raz popsuło i musieliśmy wołać pomoc drogową by nas przywieźli do domu to stwierdziliśmy, że Dolina Baryczy nas nie chce i przenieśliśmy poszukiwania na drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hellenaj 21.03.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Wisznia mała ahhhh daleko ... moje serce na połudnu Wrocławia ale w Wiszni mój promotor mieszka wniosek o pnb jeszcze nie złożony, brakuje jedno podpisu..... dopiero jutro pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 21.03.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mi się póki co Wisznia Mała bardzo podoba. Urzędnikom zależy, żeby ludzie się budowali. Proszą tylko, by się jak najszybciej zameldować, żeby przestać płacić podatki Dutkiewiczowi. Przy drodze na Milicz też fajnie się budować. Blisko jesienią na grzyby do Skoroszowa lub Gruszeczki. Jak skończą robić drogę na Poznań, wjazd do miasta będzie świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 21.03.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Maja tez robic mala obwodnice z Trzebnicy do Ksieginic i juz jest zaplanowany remont drogi Trzebnica Milicz, jak juz wszystko wybuduja to bede miala 20 min do Wroclawia. A dzialke z mpzp kupilismy za 33 tys a nie 133 jak Malin czy Ligota Piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 21.03.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mamy kredyt!! Hura! Za tydzień ruszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 21.03.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mamy kredyt!! Hura! Za tydzień ruszamy! Super wiadomość !! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimoni 21.03.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 My na pozwolenie na budowę czekaliśmy 22 dni, kredyt półtora miesiąca. U nas było tyle wody na działce, że myślałam że będzie problem. Zrobili szalunki, ładnie zalali betonem, a teraz już układają bloczki Wszystko idzie w tempie ekspresowym My zostajemy przy pellecie, jakoś bałam się pompy ciepła powietrznej, że nie podoła jak trafią się koszmarne mrozy. Swieja Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 21.03.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Swieja super! kiedy ruszacie? w jakim banku bierzecie kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 21.03.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Bierzemy w ING, bez problemu wszystko, polecam. Ruszymy jak się mąż umówi z ekipą, pewnie sam koniec marca albo pierwsze dni kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts