Busters 02.04.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 U cnc pewnie bedzie ponizej 30. Lg prwnie jeszcze sporo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 02.04.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Ale laura się zniechęciła do cnc (nie wiem czemu, może przez wciskanie dodatkowego bufora podrażającego instalację?). Ja dziś pół dnia siedziałem licząc dokładnie materiały. Jutro atakuję skład budowlany w celu negocjacji materiałowych i mam nadzieję odbiorę także PnB i dziennik budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 02.04.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Cnc ma ofertę ok. Jednak ja chcę instalatora na miejscu. A na miejscu sami księciuniowie. Na oferty czekasz pół wieku a jak już ją dostajesz to błyszczy złotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 02.04.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Czemu musi być miejscowy? Teraz wszędzie blisko. Ja też biorę instalatora zza Buga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 03.04.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Dopiero 5-ta? Ja zebrałem z 15 i tylko dwie były zadowalające. Cnc też zaserwował ponad 40? Ile? Ja łącznie z ofertami pomp gruntowych (które dość szybko odrzuciłem) otrzymałem łącze z 6 Cnc ma ofertę ok. Jednak ja chcę instalatora na miejscu. A na miejscu sami księciuniowie. Na oferty czekasz pół wieku a jak już ją dostajesz to błyszczy złotem... A skąd jesteś? Może kogoś się znajdzie Jeśli masz upatrzoną jakąś konkretną pompę ciepła to polecam mój sposób... Wyszukać autoryzowanych instalatorów w Twojej okolicy i zrobić rozeznanie wśród nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.04.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ile? Ja łącznie z ofertami pomp gruntowych (które dość szybko odrzuciłem) otrzymałem łącze z 6 Ale weź od uwagę, że ja normalny nie jestem -- walczę z tematem już ponad 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 03.04.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ale weź od uwagę, że ja normalny nie jestem -- walczę z tematem już ponad 3 lata. Fakt.. jak Cię tutaj pierwszy raz spotkałem to byliśmy na "podobnym etapie". Obaj lada chwila mieliśmy składać PnB... a teraz? Ja niedługo będę tynki robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.04.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Fakt.. jak Cię tutaj pierwszy raz spotkałem to byliśmy na "podobnym etapie". Obaj lada chwila mieliśmy składać PnB... a teraz? Ja niedługo będę tynki robił Ostatni będą pierwszymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 03.04.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 A nam spadł deszcz i nici z kopania i zalewania fundamentów. Szkoda. Ale chyba powinnam się zacząć przyzwyczajać, żeby nie osiwieć do końca podczas tej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.04.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 U mnie nadal dwie zwrotki nie przyszły, więc ostatecznej nie mam i nie mogę nadal odebrać DB :/ to i nie chce mięsie składu atakować... BTW, na grupie dyskusyjnej pmb wpadło z serii jak nie robić fundamentów: https://drive.google.com/drive/folders/0B8O87XJb0XAha21qLUJ4elFLcHM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 03.04.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Drodzy budujący, wiosna za oknem i łopaty poszły w ruch.... Wszędzie wydać ruch na budowach Przypominam, iż również służymy pomocą od ponad 10 lat w zakresie kredytów hipotecznych. Nasza pomoc jest darmowa nie generuje kosztów, a może się okazać że uzyskanie kredytu nie jest takie czasochłonne i trudne. Zwykle czas to 3-4 tygodni od złożenia w imieniu klienta kompletu dokumentów do wypłatyy środków. .. zachęcam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 03.04.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 W nawiązaniu do kredytów, ING ma nową promocję. Zaczynamy działać i coś porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 03.04.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Właśnie w sobotę złożyliśmy drugi wniosek korzystając z tej promocji. Jutro muszę dosłać świeże zaświadczenie o niezaleganiu z podatkiem i mam nadzieję, że już będzie ok i w końcu dostaniemy kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 03.04.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Swieja a czy teraz promocja jest lepsza? Pamiętasz co było wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 03.04.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Swieja a czy teraz promocja jest lepsza? Pamiętasz co było wcześniej? Teraz jest ta sama oferta co była w lutym "Mieszkaj bez kompromisów" : prowizja - 0% albo 1,69% i odpowiednio Oprocentowanie zmienne - 3, 71% albo 3,5% (1,9% + WIBOR6M) albo (1,69% + WIBOR6M) Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez annatulipanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.04.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Jesteśmy na etapie wyboru i adaptacji projektu - po wstepnych spotkaniach z konstruktorem i architektem. Podczas dotychczasowych rozmów więcej czasu poświęciliśmy na konstruktora - wydłużenie domu, lane skosy itp. Ale wyniknela jedna rzecz, której nie jestem do końca pewien. Jak wg przepisów wygląda kwestia kominka i wentylacji mechanicznej? Plamujemy WM i wykreślenie z projektu kominów wentylacyjnych. Konstruktor natomiast twierdzi, muszę to skonsultować z architektka, że jeden kanał wentylacyjny w salonie koło kominka musi pozostać, można go potem zaslepic anemostatem, ale musi być, bo inaczej dom nie zostanie odebrany przez kominiarza. Czy tak jest rzeczywiście? Spotkał się ktoś z Was ostatnio adaptujacych projekt z podobną kwestią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.04.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Spotkał się ktoś z Was ostatnio adaptujacych projekt z podobną kwestią? Przepisy zakazują stosowania w jednym pomieszczeniu jednocześnie wentylacji grawitacyjnej i mechanicznej. § 148. [...] 2. W pomieszczeniu, w którym jest zastosowana wentylacja mechaniczna lub klimatyzacja, nie można stosować wentylacji grawitacyjnej ani wentylacji hybrydowej. Wymaganie to nie dotyczy pomieszczeń z urządzeniami klimatyzacyjnymi niepobierającymi powietrza zewnętrznego. W pomieszczeniu z kominkiem musi być wentylacja (może być mechaniczna). Ale są niedouczeni kominiarze, którzy wymagają wentylacji grawitacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 04.04.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 HmMamy mieć kominek i WM i o żadnym dodatkowym kominie wentylacyjnym nie ma mowy w naszym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 04.04.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Jesteśmy na etapie wyboru i adaptacji projektu - po wstepnych spotkaniach z konstruktorem i architektem. Podczas dotychczasowych rozmów więcej czasu poświęciliśmy na konstruktora - wydłużenie domu, lane skosy itp. Ale wyniknela jedna rzecz, której nie jestem do końca pewien. Jak wg przepisów wygląda kwestia kominka i wentylacji mechanicznej? Plamujemy WM i wykreślenie z projektu kominów wentylacyjnych. Konstruktor natomiast twierdzi, muszę to skonsultować z architektka, że jeden kanał wentylacyjny w salonie koło kominka musi pozostać, można go potem zaslepic anemostatem, ale musi być, bo inaczej dom nie zostanie odebrany przez kominiarza. Czy tak jest rzeczywiście? Spotkał się ktoś z Was ostatnio adaptujacych projekt z podobną kwestią? Moze chodzi o to, ze musisz miec doprowadzone powietrze z zewnatrz(rura w podlodze) i kominek z zamknieta komora spalania? Ten dodatkowy kanal z komina to musialbys miec chyba przy otwartej komorze i wentylacji grawitacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 04.04.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Drodzy Państwo w ramach sprecyzowania: obecnie ody 1 kwietnia do 27 kwietnia jest promocja w ING , która jest lepsza od poprzedniej wyprzedaży zimowej.Obecnie w ofercie są dwa warianty:1) NISKA MARŻA - 1,99% prowizja ale 1,59% marża2) BEZ PROWIZJI - 0% prowizji, 1,89% marża najważniejsza kwestia została zniesiona granica wieku - a więc oferta jest nawet dostępna dla osób powyżej 35 roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts