Kamila. 23.01.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 A u nas poniedziałkowa niespodzianka Dziś odbieramy pozwolenie na budowę Cieszę się jakby mi ktoś podarował gwiazdkę z nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 23.01.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 z doświadczenia powiem że lepiej takie rzeczy zrobić wcześniej, później ewentualnie aktualizować. Zwlekaliśmy z tymi sprawami a teraz wszystko na hura, budowa budową ale wiadomo praca, obowiązki itp i na nic nie ma czasu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 23.01.2017 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 z doświadczenia powiem że lepiej takie rzeczy zrobić wcześniej, później ewentualnie aktualizować. Zwlekaliśmy z tymi sprawami a teraz wszystko na hura, budowa budową ale wiadomo praca, obowiązki itp i na nic nie ma czasu :/ Tak jest cały czas.... ja mimo, że o wyceny pytam 2-3 miesiące wcześniej to i tak mam wrażenie, że moje życie to - dziecko, budowa, jedzenie... i tak w kółko Kamila. dziś jest dobry dzień gratuluję!! do nas dzwoniła ekipa, że jutro będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 23.01.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Tak Luliputku, bardzo dobry Cieszę się że i u Ciebie wchodzi kolejna ekipa Przy odbiorze pozwolenia poczekaliśmy chwilę i od razu dostaliśmy zarejestrowany dziennik budowy Kocham poniedziałki i piątki trzynastego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adumar 24.01.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Witam po długiej przerwie! Przyszedł czas na nas Na wiosnę planujemy rozpocząć budowę domu parterowego z użytkowym poddaszem o powierzchni użytk. 140m2. Dom na planie zbliżonym do prostokąta o wym. 8,80x12,30. Nad poddaszem skosy betonowe, dach dwuspadowy kryty dachówką. Ściany z pustaków Porotherm ale zastanawiam się nad zmianą na silikaty. Ogrzewanie gazowe. Obecnie w miejscu budowy stoi przedwojenny dom z bali, który na wiosnę zmienia właściciela i lokalizację (na woj. dolnośląskie). Działka jest już uzbrojona, zabudowana stodołą i budynkiem gospodarczym po remoncie (dawniej stajnia z oborą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 24.01.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 i ja się zapisuje do Bocianków 2017 Dom piętrowy, projekt indywidualny. Powierzchnia użytkowa 199 m2 +garaż. Na pozwolenie przyjdzie jeszcze trochę poczekać ponieważ projekt jeszcze się "robi" + operat wodno-prawny dopiero rozpoczęty. Liczymy, że może około marca-kwietnia otrzymamy PnB. Miejsce: Warszawa zachód Najblizsze działania to wybudowanie ponad 200 m drogi dojazdowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 24.01.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Zachód Warszawy czy gdzieś w powiecie warszawskim zachodnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 24.01.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Najblizsze działania to wybudowanie ponad 200 m drogi dojazdowej dużo.... droga będzie tylko do Was? jak tylko do Was, to marzeniem byłoby puścic pod nią kabel grzejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna31 24.01.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 @Kamila - tak, warszawski zachodni @Liliputek - droga tylko nasza więc cały słodki ciężar budowy spada tylko na nas Kabel by sie przydał ale na szczęście zimy coraz słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Zuzanna, zatem witam sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 25.01.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 heh a ja się wczoraj dowiedziałem że ceny materiałów od kwietnia/maja mogą pójść w górę konkretnie beton, bloczki, teriva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Podobno styropian poszedł ostro w górę... Gdzieś mi się o oczy obiła taka informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 25.01.2017 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 zaniepokoiłem się troszkę bo nie wiem czy do kwietnia się z bankiem wyrobimy, ale jest mały plus że jak teraz się da zaliczkę a będzie się towar brało np w maju to będzie on po starych cenach, ale znowu skąd wziąć tyle kasy na zaliczki:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Może jakieś minimum wystarczy Niepotrzebnie niepokoisz się na zapas Pablo Może to tylko chwilowe wahania na rynku, w końcu jest początek roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 25.01.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 no w sumie tak, ale te 5zł na m3 betonu, czy 0,10zł na bloczku daje trochę do myślenia, już lepiej za te pieniążki zrobić "fundamentówę" zobaczymy, jak narazie jedna firma tak mi powiedziała, dziś będę do drugiej dzwonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 25.01.2017 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ja mam cenę za Ytonga 52 zł netto za 1 m2 i też nie wiem czy to tanio czy nie. A może akurat? Ba, ja nawet nie wiem ile tych m2 trzeba zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 25.01.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 a po ile jest beton B25? my kupowalismy po 195 zł/m3 z certyfikatem Co roku nowe cenniki wchodzą w kwietniu, lipcu i ok. wrzesnia to tak z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 25.01.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 w jednej betoniarni za B20 powiedzieli mi z transportem i pompą 210zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 25.01.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 To wpisuję się i ja Mąż właśnie dziś odebrał pozwolenie na budowę. Projekt indywidualny, 230 m2 z tzw senioratką dla babci. Teraz potrzebujemy kredytu i ruszamy może w marcu. pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekin1 25.01.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dzień dobry Też się dopiszę. Projekt TK33 w Śremie. Start mam nadzieje kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts