Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2017 - witamy i zapraszamy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z doświadczenia powiem że lepiej takie rzeczy zrobić wcześniej, później ewentualnie aktualizować. Zwlekaliśmy z tymi sprawami a teraz wszystko na hura, budowa budową ale wiadomo praca, obowiązki itp i na nic nie ma czasu :/

Tak jest cały czas.... :( ja mimo, że o wyceny pytam 2-3 miesiące wcześniej to i tak mam wrażenie, że moje życie to - dziecko, budowa, jedzenie... i tak w kółko ;)

Kamila. dziś jest dobry dzień :) gratuluję!! do nas dzwoniła ekipa, że jutro będą :)

Witam po długiej przerwie! Przyszedł czas na nas :) Na wiosnę planujemy rozpocząć budowę domu parterowego z użytkowym poddaszem o powierzchni użytk. 140m2. Dom na planie zbliżonym do prostokąta o wym. 8,80x12,30. Nad poddaszem skosy betonowe, dach dwuspadowy kryty dachówką. Ściany z pustaków Porotherm ale zastanawiam się nad zmianą na silikaty. Ogrzewanie gazowe.

Obecnie w miejscu budowy stoi przedwojenny dom z bali, który na wiosnę zmienia właściciela i lokalizację (na woj. dolnośląskie). Działka jest już uzbrojona, zabudowana stodołą i budynkiem gospodarczym po remoncie (dawniej stajnia z oborą).

i ja się zapisuje do Bocianków 2017 :-)

Dom piętrowy, projekt indywidualny. Powierzchnia użytkowa 199 m2 +garaż.

Na pozwolenie przyjdzie jeszcze trochę poczekać ponieważ projekt jeszcze się "robi" + operat wodno-prawny dopiero rozpoczęty.

Liczymy, że może około marca-kwietnia otrzymamy PnB.

Miejsce: Warszawa zachód

Najblizsze działania to wybudowanie ponad 200 m drogi dojazdowej :-)