aghata86 07.05.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Pojechalam dzis na dzialke, myslalam ze posprzatam, pozbieram badyle, dzieci pojda na plac zabaw bo jest za plotem i co? I deszcz....nosz kurde mam juz dosc tej pogody. Na dzialce obok juz wylali fundamenty i troche im zazdroszcze tez bym juz chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 07.05.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie demonizuje doradcow, sama korzystam z doradcy ale pisze tylko jak robia zeby tylko zarobic kase. Mam nadzieję że moja osoba jest rzetelna bo tez z polecenia i jeszcze mam jedną . Niestety trzeba będzie co nieco ukryć jezeli się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 08.05.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Mam nadzieję że moja osoba jest rzetelna bo tez z polecenia i jeszcze mam jedną . Niestety trzeba będzie co nieco ukryć jezeli się da U nas tez jest taka opcja wzieta pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.05.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Pojechalam dzis na dzialke, myslalam ze posprzatam, pozbieram badyle, dzieci pojda na plac zabaw bo jest za plotem i co? I deszcz....nosz kurde mam juz dosc tej pogody. Na dzialce obok juz wylali fundamenty i troche im zazdroszcze tez bym juz chciala Zanim się obejrzysz, Twoje fundamenty też będą gotowe A pogoda rzeczywiście nie rozpieszcza. U nas dzisiaj rozpoczęcie murowania ścian parteru Już nie mogłam się doczekać, a deszcz trochę przeszkadza w postępach. Zaraz pędzę na budowę podejrzeć, jak idzie praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.05.2017 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Pańskie oka konia tuczy . Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 08.05.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 U nas tez jest taka opcja wzieta pod uwage jakoś trzeba sobie rodzić w tym durnym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.05.2017 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) Pańskie oka konia tuczy . Powodzenia. Jakoś moja małżowina od czasu rozpoczęcia budowy notorycznie chudnie ze stresu. Świetnie, śnieg spadł, a w nocy było -2. To się nazywa globalne ocieplenie. Edytowane 9 Maja 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.05.2017 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Świetnie, śnieg spadł, a w nocy było -2. To się nazywa globalne ocieplenie. Nie strasz, bo wody na działce nie zakręciłem. A w tym roku od mrozu bateria i kibel już poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 09.05.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Jakoś moja małżowina od czasu rozpoczęcia budowy notorycznie chudnie ze stresu. Świetnie, śnieg spadł, a w nocy było -2. To się nazywa globalne ocieplenie. U nas we Wro rano było mega zimno ....niech diabli wezmą taki maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 10.05.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Ileż można czekać na decyzje kredytową!!! Ktoś już składał wnioski i czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.05.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 U nas we Wro rano było mega zimno ....niech diabli wezmą taki maj Dzisiaj rano miałem -5sC w samochodzie. Parodia wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.05.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Mam posadzone kolejne cisy, clematisy, magnolie i lawendę Aż się boję pojechać na budowę, nie wiem co zastanę po dzisiejszej "majowej" nocy U nas cisza, nic się nie dzieje. Za 3 dni nasza płyta osiągnie pełną twardość ale mury ruszą najwcześniej w październiku/listopadzie a i to nie jest pewne (bo zależy od pogody). W międzyczasie podepniemy prąd, wymurujemy miejsce na ognisko i pod żeliwny kociołek na trójnogu, może uda się zrobić wędzarnię Altanka się zrobiła, także można już spać na budowie :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaLOLina 10.05.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Hej, u nas fundamenty już są dziś uszczelnianie. W przyszłym tygodniu jak pogoda pozwoli piasek. Musi wejść hydraulik. I beton...steropian na ocieplenie 2400... mamy dyskusje w domu o roletach zewnętrznych, wstępne wyceny mamy na 21 (davex) i 24 000 (sapor) brutto okien całość z roletami...ale...tak nam sie marzyły inna ze świetlikami w tarasie a wyszło ze ni w pizdu nie założymy rolet zewnętrznych na okna tarasowe i teraz pytanie czy w ogole rolety zakładać? Na te trzy pozostałe okna w domu na parterze? Jakie jest wasze zdanie? Ps te droższe okna ale maja jedna okleinę ma okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażowa.. I myślę czy warte to jest 3 000zl dodatkowo? Dach wybraliśmy, zaliczka wpłacona, bedzie ceramiczna płaska plano 11 ale udalo wynegocjować 1500zl rabatu dodatkowo. To mamy w tej cenie dwa okna dachowe tak czy siak drogi dach, a juz byliśmy bliscy blachodachówce rukki... Ogólnie jak dotąd koszty 13 000 zł materiał plus 5000 ekipa ...dziś mam zamiar dokładnie w exelu koszty pisać bo juz zaczynaja nam uciekać kwoty...jest mtoś chętny na porównywanie kosztów? Druga dyskusja z czego murować? Kierownik budowy mówi portherm, ekipa ytong...jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.05.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 My rolet nie chcemy, mimo tego że wcześniej braliśmy je pod uwagę dość mocno. Ani nie są one przeszkodą dla złodzieja (lepiej zainwestować w dobry monitoring i system alarmowy oraz patrol wzywany w razie czego jednym ruchem), ani nie będą nam potrzebne żeby osłonić się od słońca, gdyż przy WM i GWC powinniśmy sobie radzić z chłodzeniem domu My postawiliśmy na Ytonga 600 (nie bierzemy jednak energo gdyż jest on cholernie kruchy w porównaniu ze zwykłym bloczkiem). Ściany działowe będą z silki. Słyszałam że ekipy wolą budować z Ytonga gdyż murowanie z tych bloczków jest o niebo szybsze i przyjemniejsze niż z porothermu. Nasz kierbud (nie powiązany z ekipą) o porothermie nie wypowiadał się pozytywnie, wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna_90 10.05.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam, Plan jest wystartować z budową na jesień a jeśli nie to wiosna 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 10.05.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 WM i WC pomagają, ale słońce będzie swiecić wprost na TV to słabo. Ja od strony wschodniej nie dawałem nic (mam tam zadaszenie tarasu), od strony frontowej (zachodniej) dałem żaluzje fasadowe. Super wyglądają ale sporo droższe od rolet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.05.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Z tymi żaluzjami to paradoks, wydawałoby się, że powinny być tańsze niż rolety. Ja będę robić rolety na parterze, żeby z automatu się odsłaniać od sąsiadów. Na piętrze oleję rolety, będą tylko żaluzje w oknach. Poroterm to zło. Beton komórkowy łatwy dla ekipy i to tyle z zalet. Mój majster odmówił budowy z powyższych, robi tylko z silki, mimo że najcięższa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.05.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 ... ani nie będą nam potrzebne żeby osłonić się od słońca, gdyż przy WM i GWC powinniśmy sobie radzić z chłodzeniem domu Nie poradzicie sobie, gwc jest wyjątkowo nieefektywnym system chłodzenia, jego wydajnosc w połaczeniu wm nie zapewni schłodzenia, moze tylko spowolni nagrzewanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.05.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 WM i WC pomagają, ale słońce będzie swiecić wprost na TV to słabo. I dlatego mamy specjalnie zaprojektowane pomieszczenie do tv i innych ekranów Tam słońce nie będzie świeciło mimo tego ze okna są od południa - zapobiegnie temu dość szeroki na metr okap dachu. Salon będzie służył do zupełnie innych celów a jakby jednak tv był w nim niezbędny to też znajdzie się miejsce w którym słońce nie będzie dawało po ekranie A tak poza tym, to nie po to chciałam mieć ogród żeby siedzieć w domu i oglądać tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.05.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Asolt, aż mi głupio Maila do Ciebie w sprawie ozc, piszę już od stycznia czy lutego i ciągle nie mam wszystkich danych (część z nich wychodzi w praniu, jak chociażby ta nasza niezabudowana ale mocno ocieplona część płyty fundamentowej). Moja gorsza połowa znowu codziennie ma zamiar dzwonić do Adama_mk i też jakoś dni lecą... Ech, muszę się zebrać, zebrać dane i zebrać wszystko co nie zebrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts