freethinker 29.07.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Powodzenia. Moje doświadczenia z prokuraturą są raczej takie, że poszukają 120 powodów, żeby nie znaleźć znamion przestępstwa. No wiem, wiem. Mam wrażenie, że organy ścigania w naszym kraju ścigają głównie tych, którzy sami się pójdą na komisariat przyznać. Sprawa cywilna tutaj byłaby tutaj o tyle trudna, że facet jest - jak to ustaliłem poniewczasie - totalnie zadłużony i ma rozdzielność majątkową z żoną. Teraz sobie myślę, że to dobrze, że to nie z nim miałem umowę, bo byłoby to potraktowane jako problem na styku konsument-przedsiębiorca. A tak jest to strona trzecia, czyli będę parł w kierunku sprzeniewierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 30.07.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witam się jak wam zazdroszczę tego że sie budujecie ja już bym mogła działać a póki co walczę z kredytem ta papierologia mnie wykończy . Na męża w tym temacie nie mogę liczyć bo on bardziej zielony niż ja i też za bardzo nie może mnie wspomóc bo kredyt będzie na mnie jeszcze intercyze musimy załatwić . Jak wam poszły kosztorysy budowalne do banku jak to ugryźć żeby było dobrze podpowiedzcie proszę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 30.07.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 . Jak wam poszły kosztorysy budowalne do banku jak to ugryźć żeby było dobrze podpowiedzcie proszę ? Ja zamówiłem kosztorys u kosztorysanta za 400 zł (stwierdziłem, że mi się przyda później jako podpowiedź, co i ile może kosztować). No i na tej podstawie opracowałem kosztorys dla banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 31.07.2017 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Jak wam poszły kosztorysy budowalne do banku jak to ugryźć żeby było dobrze podpowiedzcie proszę ? We Wrocławiu działa firma doradza.pl, w której pracują doradcy finansowi - bardzo pomocni, doradzają za darmo (zarabiają dopiero kiedy z ich polecenia weźmiesz kredyt). Polecam poczytać i nawiązać kontakt. Nie dość, że zrobią zestawienie najlepszych kredytów aktualnie na rynku, to wyjaśnią każdą wątpliwość i pomogą przejść z wszystkimi formalnościami, aż do podpisania ostatecznej umowy kredytowej z wybranym bankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 31.07.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 U nas do przodu. W jeden dzien tyle zrobili Ja nie wiem jak mozna dac komus zaliczke na material. My wspolpracujemy z jedna hurtownia, nasz majster robi zamowienie, odbiera rano towar przed przyjazdem, wszystko u jednego przedstawiciela ktory nam.daje fajne rabaty...co dwa tyg wysyla mi fv meilem i ja widze co majster bierze, ile sztuk, place za fv...to co zostanie idzie do zwrotu i mamy korekte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 02.08.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Po 3 dniach jest tak Chlopaki daja z siebie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 02.08.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Czy jak się złoży wniosek o kredyt to z banku zawsze dzwonią do pracodawcy potwierdzić źródło przychodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 02.08.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Czy jak się złoży wniosek o kredyt to z banku zawsze dzwonią do pracodawcy potwierdzić źródło przychodów? Z tego co mi mówił doradca finansowy to podobno tak ale nie wiem na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 02.08.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Dziękuje za podpowiedzi dot kosztorysu do banku..zrobiony , wysłany Pytanie mam do was ( co mają już ściany ) co myslicie na temat Solbetu bo z moich znajomych budujących dwójka właśnie buduje z Solbetu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 02.08.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ja mam ściany z Ytonga. Ale u mnie Solbet jest trudno dostępny. Kierownik budowy ostrzegała mnie, że mają przestoje na budowie, bo są duże opóźnienia w dostawie bloczków. I do tego nie wychodził mi taniej niż Ytong. I tyle. Ytonga miałam dostępnego od ręki i jeszcze wytargowałam chyba 10 gr na bloczku Gdyby cena i dostępność Solbetu była lepsza niż Ytonga, pewnie miałabym ściany z Solbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freethinker 02.08.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ja nie wiem jak mozna dac komus zaliczke na material. My wspolpracujemy z jedna hurtownia, nasz majster robi zamowienie, odbiera rano towar przed przyjazdem, wszystko u jednego przedstawiciela ktory nam.daje fajne rabaty... Ja też tak w zasadzie mam, ale chodziło o piasek i trochę desek z tartaku. W sumie pociecha, choć marna, że inni mają gorzej. Zacząłem z jego byłą wspólniczką obdzwaniać i odpytywać innych jego klientów. Są tacy, którzy dali mu 30 tysięcy zaliczki. Masakra. Na szczęście doczołgałem się do stanu zerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.08.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ytonga miałam dostępnego od ręki i jeszcze wytargowałam chyba 10 gr na bloczku A ile płaciłaś za bloczek? Ytong stosuje chłyt marketingody dla naiwnych. Niby bloczek wychodzi taniej. Tyle, że ich bloczek ma wysokość 199mm, a reszta świata stosuje 240. Więc nie tylko sam m2 muru wychodzi drożej, ale też większa ilość spoin powoduje, że trzeba więcej kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 03.08.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Skladalismy papiery w dwoch bankach i zaden nie dzwonil do pracodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 03.08.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 A ile płaciłaś za bloczek? Ytong stosuje chłyt marketingody dla naiwnych. Niby bloczek wychodzi taniej. Tyle, że ich bloczek ma wysokość 199mm, a reszta świata stosuje 240. Więc nie tylko sam m2 muru wychodzi drożej, ale też większa ilość spoin powoduje, że trzeba więcej kleju. Całościowo Ytong wychodzi drożej niż Solbet, rzeczywiście Ale tak jak wspominałam, z Solbetem u nas słabo, a Ytong czekał na składzie i stąd wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 03.08.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Całościowo Ytong wychodzi drożej niż Solbet, rzeczywiście Ale tak jak wspominałam, z Solbetem u nas słabo, a Ytong czekał na składzie i stąd wybór. U mnie deweloper stosuje Solbet i HH. Solbet zapewne mają w dobre cenie bo niedaleko fabryka ... Ale patrząc na jakość Solbet vs HH to Solbet są kiepskiej jakości , to znaczy bardziej kruche i czesto przychodza bardziej uszkodzone niż HH , tyle że wiadomo u dewelopera cena jest najważniejsza , wiec te wady nie rpzeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Skladalismy papiery w dwoch bankach i zaden nie dzwonil do pracodawcy O to dobra wiadomość, a w jakich składałaś, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 03.08.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 O to dobra wiadomość, a w jakich składał, jeśli można wiedzieć? Ing i mbank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Ludzie!! Mamy ostateczne pozwolenie na budowę!!! Po miesiącu czekania na ostatnią zwrotkę dzisiaj w końcu zawieźliśmy ostatnią stronę postępowania do Starostwa w celu osobistego podpisania oświadczenia, że naszą decyzje otrzymał. Zwrotka chyba zaginęła. Jaki jest z tej sytuacji morał dla wszystkich: trzymajcie się swojego numeru telefonu przez całe życie albo przynajmniej jak najdłużej się da Tego pana znalazłam na jakimś zapomnianym forum z korepetycjami z 2001 roku. Był numer telefonu, zadzwoniłam... i strzał w dziesiątkę Od razu złożyliśmy wniosek o wydanie dziennika budowy - u was to też nic nie kosztowało? Aż podejrzane... Teraz tylko zgłosić do NB i wio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 04.08.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Marcin34_Śl może budowałeś w systemie Dryfix? Nasz wienerberger nie jest specjalnie prosty. Doczytałam sobie (choć mnie to w sumie nie zajmowało do tej pory), że do cienkiej spoiny bloczki muszą być szlifowane. A nasze na bank nie są Spoina i tak nie jest jakaś strasznie gruba, 2 cm. Doczytałam też o głośności ytonga. Na dole nie ma to specjalnego znaczenia bo kluczowe ściany - między kuchnią a gościnną sypialnią oraz ściana oddzielająca mieszkanie mamy - są nośne i zbudowane z porothermu. Na piętrze między wszystkimi sypialniami są garderoby, a więc dodatkowa ściana oddziela pokoje. Jest jedna ściana, między pokojami córek, która byłaby pojedyncza. Może faktycznie lepiej będzie zrobić ją z porothermu. agb dzięki za zwrócenie na to uwagi. Dziś zalewają nam jeden strop i schody Już wczoraj wdrapałam się na górę i podziwiałam widoki, aż mi się nie chciało wracać na dół Będzie pięknie. Do dryfixu muszą być szlifowane pustaki. My tym systemem budowalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaz_75 04.08.2017 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Ludzie!! Mamy ostateczne pozwolenie na budowę!!! Po miesiącu czekania na ostatnią zwrotkę dzisiaj w końcu zawieźliśmy ostatnią stronę postępowania do Starostwa w celu osobistego podpisania oświadczenia, że naszą decyzje otrzymał. Zwrotka chyba zaginęła. Jaki jest z tej sytuacji morał dla wszystkich: trzymajcie się swojego numeru telefonu przez całe życie albo przynajmniej jak najdłużej się da Tego pana znalazłam na jakimś zapomnianym forum z korepetycjami z 2001 roku. Był numer telefonu, zadzwoniłam... i strzał w dziesiątkę Od razu złożyliśmy wniosek o wydanie dziennika budowy - u was to też nic nie kosztowało? Aż podejrzane... Teraz tylko zgłosić do NB i wio Gratuluję u nas wysłali powiadomienie do moich rodziców na stary bardzo stary adres , sasiad został przez mamę dopilnowany a ona czekała, czekała i nic .Jak zadzwoniłam do starostwa to kobieta mówi no w sumie to już mogłoby być prawomocne ale państwo K.... nie potwierdzili... żeby przyspieszyć rodzice pojechali podpisali i z głowy a zwrotka zaginęła . Co do dziennika miałam swój ..nic nie kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts