Papucy 08.10.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Jest zwycięstwo może uda się obejrzeć finał w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.10.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 To kiedy planujesz się wprowadzać Papucy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 08.10.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Jak najwcześniej finał może uda się obejrzeć siedząc na palecie przed takim cudeńkiem. Zaczęliśmy 21/08, w tym tygodniu murowanie szczytów za 5 tyg okna . Elektryk i hydraulik mają wejść w listopadzie , tynki jak się uda przed zimą też wykonamy - ekipa wstępnie zamówiona , przez zimę rozkładam WM styro na podłogę , podłogówka i wylewki chyba już na wiosnę , pompa i ocieplenie poddasza w marcu lub kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hellenaj 09.10.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 cześć! U mnie dziś ciąg dlaszy ścianek działowych. Powiem Wam tak: stan zero, cieszy, ściany nosne bardzo cieszą, ale jak mogę "wejść" do pokoju czy łazienki to już w ogole meeeeeega uczucie! Co prawda dachu nad głową brak, ale radość jest w czwartek wiązary. Dekarz przekłada termin ojjjj bardzo mi się to nie podoba..... bylismy umowieni na koniec września - teraz nie potrafi powiedzieć mi, kiedy wejdzie do mnie... chyba żart jakiś nie? dzisiaj mam się skontaktować z inną firma, możliwe że w ostatnim momencie zmienię ekipę od dachu..... poza tym w piątek był pan na pomiarach okien, czekam na wycenę. dziś ma być pan z jeszcze innej firmy. Jeśli w tym tygodniu podpiszę umowę, to okna powinny być na początku listopada. Moze zdązymy z instalacjami i tynkami przed zimą - o ile dach będzie:/ pogodziłam się już jednak z tym, że zimą możemy stanąc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 09.10.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Z tej perspektywy moje też nieźle wyglądają. A pokaż fotkę gdzie widać z podobnej perspektywy, jak moje (wzdłuż linii). I masz wyrównane pod na styku z oknem? Chciałam już nie wracać do tematu, ale skoro napisałam wcześniej, że pokażę zdjęcia z podobnej perspektywy, to nie mogę być gołosłowna: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398360 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398361 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398362 Jest to mój najszerszy parapet (2,5 metra) i uważam, że nie ma się do czego przyczepić. (No chyba, że ktoś musi, to coś się zawsze znajdzie ) Ogólnie całe okno było zapiaszczone, jakąś szmatkę znalazłam i przetarłam trochę, żeby na zdjęciu nie straszyło. W każdym razie, ja jak najbardziej polecam parapety klinkierowe, mimo, że płytki nie są idealnie równe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.10.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Chciałam już nie wracać do tematu, ale skoro napisałam wcześniej, że pokażę zdjęcia z podobnej perspektywy, to nie mogę być gołosłowna: (foto) Jest to mój najszerszy parapet (2,5 metra) i uważam, że nie ma się do czego przyczepić. (No chyba, że ktoś musi, to coś się zawsze znajdzie ) Ogólnie całe okno było zapiaszczone, jakąś szmatkę znalazłam i przetarłam trochę, żeby na zdjęciu nie straszyło. W każdym razie, ja jak najbardziej polecam parapety klinkierowe, mimo, że płytki nie są idealnie równe Też nie wiem o co chodzi z piętnowaniem parapetów klinkierowych. W zeszłym tygodniu własnoręcznie takie kładłem w obecnym domu (przy okazji wprawianiu się w budowlance przy docieplaniu okien elewacyjnych) i choć mam znacznie większe "fugi" prawie 1 cm (bo leniwy jestem i mi się docinać płytek nie chciało, albo wykuwać dziur w murze -- okna i tak są pod znacznym okapem i rzadko tam widać wodę) oraz podkład był krzywy jak diabli, to jednak wyszło równo. W nowym domu też sobie zrobię klinkierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 09.10.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Jupi!!! Stan zero jest, płyta wylana :) Moja wioska była 60 godzin bez prądu i wody po orkanie (a dom ogrzewamy prądem, więc trochę daje do myślenia), ale w końcu w niedzielę wszystko naprawiano i nawet pogoda nie doskwierała. Panowie dali radę i ogólnie jestem zadowolony, chociaż komunikacyjnie mogłoby być lepiej. Teraz czas na murowanie! Wkleje jakieś fotki jak tylko dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 09.10.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Swieja! U nas kominy z blachy, taka sama jak przy obróbce dachu. Dach czarny, rynny też. Okna, drzwi, parapety, podbitka złoty dąb. Analizujemy wcześniej każdy detal żeby właśnie nie wychodziły takie zonki kolorystyczne. Wiadomo też że może nam coś umknąć ale to już mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 10.10.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 d1digital gratuluję annatulipanna dzięki wielkie, bardzo ładne te parapety. Myślę, że będą fajnie pasować. Domek nie miał być w zasadzie dworkiem. Bryła wysoka, dach bezokapowy i gzyms przypominają raczej domy poniemieckie we Wrocku i okolicach. Ciągnie mnie chyba w tą stronę bardziej. No ale ganek wyszedł staropolski, tak go nazwał nasz sąsiad Więc będzie poniemiecka willa ze staropolskim gankiem Wcale nie chcę zbytniego retro, samo tak mi jakoś wychodzi. Z resztą w środku też tak chyba wyjdzie, bo już kupiłam płytki do kuchni i na korytarz: Vives calvet gris Nadadzą ton wszystkiemu bo będzie ich sporo od samego wejścia Parapety wpisują się w moje gusta więc pewnie będą te same co u ciebie I mają dokładnie ten sam kolor co moje nieszczęsne rynny. Dekarze nie zachwycają pracą i swoim zapałem. Jak tylko majstra zabrakło na budowie, chłopcy zaczęli snuć się od ściany do ściany przenosząc po jednej deseczce... żal patrzeć normalnie Ruda małpa ja też bym tak chętnie zrobiła, ale mąż mi nie daje szansy. Ja sobie oglądam inspiracje, planuję, ale muszę pojechać z nim i na żywo zobaczyć, a on się wykręca bo nigdy nie jest odpowiedni moment. Za to nagle pyta co ma zamówić, bo właśnie składa zamówienie i ja mam mu powiedzieć DZIŚ! Powiem wam, że zupełnie inaczej wyobrażałam sobie tą budowę Dom rośnie a my do ostatniej chwili dumamy nad każdą ścianą, każdym elementem. To chyba nie jest dobra strategia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.10.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Ruda małpa Ej, małpa była ta w czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 10.10.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Powiem wam, że zupełnie inaczej wyobrażałam sobie tą budowę Dom rośnie a my do ostatniej chwili dumamy nad każdą ścianą, każdym elementem. To chyba nie jest dobra strategia. :D My w ostatniej chwili zmieniliśmy jedynie kilka szczegółów, ekipa zaczyna dalszą pracę za dwa tygodnie a my czekamy na projekt od konstruktora. Standard, wyluzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 10.10.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Ej, małpa była ta w czerwonym. Aaa! haha Pamiętam nik Ruda małpa z innego forum i za każdym razem jak widzę początek "Ruda" to jestem pewna, że dalej jest małpa Ruda marudo przepraszam Cię bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 10.10.2017 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 (edytowane) Zastanawiam się czy poszerzenia o wysokości ok 25 cm pod okna tarasowe 300 cm szerokości będą stabilne, mają być wzmocnione . Czy mam zwrócić na coś szczególnie uwagę podczas montażu poszerzeń? Czy drzwi wejściowe też mogą być osadzone na poszerzeniu?Powinny? Mam dylemat jakie drzwi wejściowe zastosować do pomieszczenia technicznego ( PC ) czy macie może jakieś pomysły ? Jaką macie grubość wylewki w projekcie u mnie 8 cm plus siatka zbrojona , Czy nie za grubo? [ATTACH=CONFIG]398261[/ATTACH] Ktoś coś? Edytowane 10 Października 2017 przez Papucy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.10.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Ktoś coś? Skąd wątpliwości co do stabilności 25cm wysokości a brak stabilności przy 2,5m wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 11.10.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Spoko u nas wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 11.10.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Moi mili. Dostałam wycenę na balustrade ze stali nierdzewnej na zewnątrz 900zł/m2 i ta sama do środka na schody 1200zł/2 zalamalam się z lekka :/ uważacie że to normalna cena czy przesadzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurap 11.10.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Ruda Maruda jaki masz tam kolor okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 11.10.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 (edytowane) Złoty dąb oczywiscie Edytowane 11 Października 2017 przez Ruda maruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swieja 18.10.2017 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 A co tu tak cicho? U nas powstaje dach. W przyszłym tygodniu wołamy firmę na pomiar okien. Nie mogę się doczekać aż wstawią moje trójkątne okno. Sam otwór robi ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 18.10.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 A co tu tak cicho? U nas powstaje dach. W przyszłym tygodniu wołamy firmę na pomiar okien. Nie mogę się doczekać aż wstawią moje trójkątne okno. Sam otwór robi ogromne wrażenie. Pewnie duża część bocianków odleciała do ciepłych krajów razem z bocianami U nas w przyszłym tygodniu ruszają mury i też czekam jak na zbawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts