Wojak65 30.10.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Kolega widzę przygotowany Ale jak zobaczysz że ostatnia aktualizacja jest 21/07 trochę ma się nijak do cen które trzeba zapłacić w betoniarniach. Oczywiście podczas budowy zawsze zapłacimy za coś więcej a za coś innego mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 30.10.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Kolega widzę przygotowany Ale jak zobaczysz że ostatnia aktualizacja jest 21/07 trochę ma się nijak do cen które trzeba zapłacić w betoniarniach. Oczywiście podczas budowy zawsze zapłacimy za coś więcej a za coś innego mniej [ATTACH=CONFIG]399774[/ATTACH] Ej tam od razu przygotowany : ) , nie mam poprostu punktu odniesienia bo nie sprawdzałem cen i nie wiem jak było rok dwa lata wcześniej . Za beton zapłaciłem 220 za kubik więc cena jak dlamnie jak najbardziej aktualna : ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 30.10.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Pytanie. Jeśli mam obowiązującą linie zabudowy i przekrocze ją dając zamiast 15 cm styropian dam 20 to będą się czepiać? Są jakieś odchylenia od tego? Linia to 5m od frontu działki mąż mówi że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 30.10.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Teoretyczne mogą to zakwestionować, w praktyce nikt budynku fizyczne nie odbiera więc nie ma mowy żeby ktoś się zorientował że jest problem z 5 centymetrami! Więc nie ma się co przejmować. Ale jeśli już chcesz być tak bardzo z przepisami zgodna to na tej ścianie można dac np 15 cm styropianu (jeśli np nie ma rolet bądź innych przeciwwskazań) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.10.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Teoretyczne mogą to zakwestionować, w praktyce nikt budynku fizyczne nie odbiera więc nie ma mowy żeby ktoś się zorientował że jest problem z 5 centymetrami! Więc nie ma się co przejmować. Praktycznie przychodzi geodeta i robi inwentaryzację powykonawczą obiektu. W tym aktualizuje mapę w starostwie i zgłasza do ewidencji gruntu i budynków. Jest się co przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 30.10.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 Praktycznie to jest ten sam geodeta który tyczył nam budynek i którego my oplacamy więc żaden nie będzie robił problemów o 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 01.11.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Bocianki, mam pytanie dotyczące sposobu murowania komina. Nasz komin ma spoiny poziome, łączące poszczególne pustaki ze sobą ale nie jest w żaden sposób połączony ze ścianą. Między kominem a betonem komórkowym są szczeliny w których nie ma żadnej zaprawy. Zastanawiamy się czy jest to prawidłowe? Ktoś, coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 01.11.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Tak, Kamilo. Takie murowanie komina jest jak najbardziej prawidłowe Sama pytałam o to w swoim dzienniku, jakiś czas temu Myślałam nawet, czy nie upchnąć tam wełny, czy innego wypełniacza. To jest tzw. szczelina dylatacyjna. Później przykryje ją tynk i nic nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 02.11.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Tak, Kamilo. Takie murowanie komina jest jak najbardziej prawidłowe Sama pytałam o to w swoim dzienniku, jakiś czas temu Myślałam nawet, czy nie upchnąć tam wełny, czy innego wypełniacza. To jest tzw. szczelina dylatacyjna. Później przykryje ją tynk i nic nie będzie widać Dziękuję Annotulipanno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basialeso 03.11.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Mam problem mpzt przewiduje kolor dachówki od czerwieni do brązu, kupiłam projekt HK 2 w kolorystyce grafitowo - szaro białej i z dachem antracytowym, czy ma ktoś wiedzę czy będą problemy z odbiorem domu jak kolor bezie odbiegał od mpzt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 04.11.2017 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 My dalej stoimy z wiezba. Kominy wymurowali klinkierem do polowy bo ciagle pada ten cholerny deszcz. Ale okna mamy juz pomierzone i w pon zamawiam. Postanowilismy jednak zrobic biale okna i biale rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.11.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Mam problem mpzt przewiduje kolor dachówki od czerwieni do brązu, kupiłam projekt HK 2 w kolorystyce grafitowo - szaro białej i z dachem antracytowym, czy ma ktoś wiedzę czy będą problemy z odbiorem domu jak kolor bezie odbiegał od mpzt Zawsze, nawet później, jakiż "życzliwy" sąsiad może was po prostu podkablować. Będziecie wtedy zmieniać pokrycie? Nie zauważyliście tego wcześniej, olaliście mpzp jak kupowaliście projekt czy właśnie stwierdziliście, że jakoś to będzie? Moim zdaniem to jest za duża kasa żeby ryzykować zrywanie pokrycia i kładzenia na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 04.11.2017 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Postanowilismy jednak zrobic biale okna i biale rolety Czemu? Bardziej Wam pasuje ze względów kolorystycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.11.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 My dalej stoimy z wiezba. Kominy wymurowali klinkierem do polowy bo ciagle pada ten cholerny deszcz. Ale okna mamy juz pomierzone i w pon zamawiam. Postanowilismy jednak zrobic biale okna i biale rolety Agata, a masz wizualkę swojego domu? Bo w sumie nie bardzo wiem co budujesz Taak, pogoda nie rozpieszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 04.11.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Biale okna sa tansze o 20% a pasuja tez do kolorystyki jaka mi sie podoba. Dach bedzie czarny, okna biale, elewacja jasnoszara a drzwi ciemnoszare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 05.11.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 U nas oficjalnie SSZ ( bez okien ) okna zamówione : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 05.11.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Gratulacje Papucy!!! SSZ bez okien, to Stan Surowy Otwarty Nie przyspieszaj tych etapów Wszystko po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 05.11.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Biale okna sa tansze o 20% a pasuja tez do kolorystyki jaka mi sie podoba. Dach bedzie czarny, okna biale, elewacja jasnoszara a drzwi ciemnoszare. Na pewno macie białe okna tańsze? Przecież za kolory z podstawowej palety RAL nie dopłacasz nic do okien. Złoty Dąb, Winchester, czy Dąb bagienny są w standardzie, nawet antracyt zdarza się już bez dopłaty. Może nie ma co rezygnować z koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aghata86 05.11.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Jezeli chodzi o Vetrex to w gre wchodzil tylko ciemnoszary albo bialy nie podobaja mi sie brazowe okna a biale sa tansze o 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 05.11.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 Jezeli chodzi o Vetrex to w gre wchodzil tylko ciemnoszary albo bialy nie podobaja mi sie brazowe okna a biale sa tansze o 20% Skoro macie 20% taniej, to nie ma co dyskutować Trzeba zamawiać i pokazać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts