Kaizen 07.11.2017 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Robisz gniazdko w garażu i odkurzasz samochód? Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Garaż (lub wiata) będzie ze 25m od domu. Naprawdę widzisz sens w ciągnięciu tam centralnego odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.11.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Garaż (lub wiata) będzie ze 25m od domu. Naprawdę widzisz sens w ciągnięciu tam centralnego odkurzacza? Aż tak Ci się powiększyła działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 08.11.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Oj agb, przecież Kazien lubi rzucać kontrargumentami z rodzaju abstrakcji totalnej byle tylko udowodnić, że on ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 08.11.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Dyskusja o odkurzaczu centralnym nabrała rozpędu i rumieńców Dziewczyny (bo to chyba któraś z Was pisała o tym Wally Flexie) do tego robimy na ścianie normalne gniazdo jak do dużej rury ?? Spodobało mi się to i też takie chcę sobie zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruda maruda 08.11.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Co z tego że pięknie wygląda w wyobraźni, skoro w rzeczywistości będzie niepraktycznie a nawet z czasem wręcz brzydko. Podobnie z kominem -- to jak kupować na dojazdy do pracy w centrum miasta ciężarówkę, bo kiedyś się może trafić przeprowadzka. Jest wiele sensowniejszych i tańszych zabezpieczeń niż budowanie komina -- i jeszcze dostawianie tam kotła, którego za darmo nie dają. Jeżeli ktoś będzie dbał o drewno to zawsze będzie ładne. Bez przesady z tą ciężarówką. Wolę dac teraz tysiąc /dwa niż później rozwalić dach lub stawiać komin na zewnątrz. Mówisz że jest inne rozwiązanie, jakie? I niby ono nie kosztuje za darmo jest!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.11.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Dyskusja o odkurzaczu centralnym nabrała rozpędu i rumieńców Dziewczyny (bo to chyba któraś z Was pisała o tym Wally Flexie) do tego robimy na ścianie normalne gniazdo jak do dużej rury ?? Spodobało mi się to i też takie chcę sobie zamontować WF jest super, głównie dlatego że jest tani i wygodny. Ja chcę WF mieć w salonie, jadalni, kuchni, wiatrołapie i dwóch łazienkach, co powinno znacznie ograniczyć konieczność wyciągania węża "głównego". Ps. Węże OC mogą mieć nawet 12m długości, więc spokojnie sobie tym nawet taras oblecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 08.11.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 WF jest super, głównie dlatego że jest tani i wygodny. Ja chcę WF mieć w salonie, jadalni, kuchni, wiatrołapie i dwóch łazienkach, co powinno znacznie ograniczyć konieczność wyciągania węża "głównego". Ps. Węże OC mogą mieć nawet 12m długości, więc spokojnie sobie tym nawet taras oblecę. Dlatego też pytam o WF bo to rozwiązanie też mi się bardziej podoba niż ciągłe rozwijanie rury głównej 12m No i jak z tymi gniazdami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.11.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Jeżeli ktoś będzie dbał o drewno to zawsze będzie ładne. Bez przesady z tą ciężarówką. Wolę dac teraz tysiąc /dwa niż później rozwalić dach lub stawiać komin na zewnątrz. Mówisz że jest inne rozwiązanie, jakie? I niby ono nie kosztuje za darmo jest!? Ja o drewnie nawet nie wspominam, ale faktycznie to kolejny element do kompletu o który trzeba zadbać. Mnie chodzi o materiał rozwieszony. Zaczyna słabo wyglądać już po pierwszych brudniejszych deszczach. Wszyscy zgodnie twierdzą, że komin to minimum 3 tys. zł a nie tysiąc. Samym kominem się nic nie zrobi, zatem doliczyć trzeba jeszcze kocioł. Inne rozwiązania nie są za darmo, ale najtańszy śmieciuch do komina to kolejne 2-3k (a coś lepszego jeszcze więcej), gdy za cenę najtańszego komina (3-4k), jak już wspominałem niejednokrotnie do ogrzewania awaryjnego na wypadek braku prądu, ma się już kocioł gazowy z bocznym wyrzutem na butle PB (nie potrzeba doń wysokiego komina) do kompletu z generatorem prądu, gotowe do grzania i oświetlenia domu. Jak zajdzie konieczność postawienia stałego komina, to marny nasz wszystkich los i równie dobrze wystarczy prowizoryczna rura wystawiona przez ścianę... Edytowane 8 Listopada 2017 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 08.11.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Dlatego też pytam o WF bo to rozwiązanie też mi się bardziej podoba niż ciągłe rozwijanie rury głównej 12m No i jak z tymi gniazdami ?? AFAIK to są zwykłe gniazda jak do węża, tylko na to się sadowi WF. Będę musiał to przemyśleć, bo chcę mieć WF w szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojak65 08.11.2017 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W takim razie WF trochę zrewidowało mój projekt gniazd w domu i bedę teraz chciał dołożyć dodatkowe 3, lepiej późno niż wcale szczególnie że dzisiaj robią otwory pod gniazda ! Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.11.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Ja nie mam takiego luksusu, że zawsze wychodzę ostatni. Czasami też zwijamy się z pracy - a rano w pośpiechu nie zawsze pamiętamy o wszystkim. Jak? Zawoła "otwarte"? To tylko przekaźnik i magnes - niczego sam nie zasygnalizuje. Ale ja nie chcę sprzątać. Chcę, żeby było posprzątane. A niestety nie lunatykuję a nawet gdyby, to chyba byłby jakiś wybitny przypadek, że ktoś odkurza przez sen Kaizen, Ty tak serio??? Masakra. Ja odpuszczam Argumenty na poziomie podstawówki. Nie siedź tyle w internecie i nie szukaj, jakie przypadki chodzą po ludziach, tylko odnoś się do swojej sytuacji, tu i teraz. No ta "cudza teściowa" to po prostu hit Tak samo, kiedyś mi współczułeś mojej pięknej działki w lesie, bo kuny w dachu, bo dziki w ogródku, bo mrówki w izolacji, itp... No ludzie!!! To wszystko znajdziesz w centrum miast, ale Ty uparcie swoje. Z takim podejściem, to lepiej się w ogóle nie budować, bo we wszystkim jest jakiś problem. Wybaczcie zaśmiecanie wątku, ale ręce opadają. Tutaj ludzie oczekują konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania. My o kontaktronach - Ty o instalacji alarmowej, my o odkurzaczu centralnym - Ty o robocie sprzątającym i spaniu (no i o cudzej teściowej). Nie było mowy, kto na co wolałby wydać kasę,a Ty uparcie swoje. Odpuść czasem, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Aż tak Ci się powiększyła działka? To narysuj mi tu krotszą drogę od pomieszczenia technicznego do miejsca na lewo od bramy. Na jakiej głebokosci radzisz to puścić i jakimi rurami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2017 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Kaizenbo kuny w dachu, bo dziki w ogródku, bo mrówki w izolacji, itp... No ludzie!!! To wszystko znajdziesz w centrum miast Dziki i kuny w centrum... I po co takie osobiste wycieczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.11.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 To narysuj mi tu krotszą drogę od pomieszczenia technicznego do miejsca na lewo od bramy. Na jakiej głebokosci radzisz to puścić i jakimi rurami? To Ty mi narysuj, że będzie 25m. Poza tym MPZP Ci się zmieniło, że zmieścisz tam jeszcze garaż mieszcząc się z pow. biol. czynną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.11.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Dziki i kuny w centrum... I po co takie osobiste wycieczki? Nie Śródmieście, ale Mokotów, Praga. http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22595554,od-dzis-mysliwi-moga-strzelac-do-dzikow-w-warszawie.html?disableRedirects=true&squid_js=false Lisy też na górnym Mokotowie widuję. Kun nie szukałem Dostosowuję się tylko do twojego poziomu argumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.11.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 I po co takie osobiste wycieczki? Przepraszam, ale to był przykład na szybko. Wiadomo, że swoje najlepiej pamiętamy. No i to przykład z Bocianków, a nie z mojego wątku, także wszystko zostało na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Przepraszam, ale to był przykład na szybko. Pisząc o wycieczkach osobistych mialem na mysli takie teksty: Kaizen, Ty tak serio??? Masakra. Ja odpuszczam Argumenty na poziomie podstawówki. Nie siedź tyle w internecie i nie szukaj [...] po prostu hit [...] No ludzie!!! [...] Ty uparcie swoje. [...] ręce opadają. I gdzie tu konkretne odpowiedzi czy argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.11.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Kaizen, lepiej powiedz kiedy z budową garażu ruszasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 08.11.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Robaczywy myślę że ten taras bez zadaszenia jak najbardziej będzie ok. Już widzę te deseczki drewniane ������będzie pięknie taka moja sugestia odnośnie okien nad wejściem do domu. Widzę tam jedno duże okno, a nie te wąskie balkonowe my również zostawiliśmy jeden komin tak na wszelki wypadek Widzę, że się rozumiemy okno nad wejściem jest trochę zmodyfikowane, będzie podwójne balkonowe, a to drewniane wykończenie elewacji, zamiast pomiędzy oknami, to z lewej strony @Myjk, może źle się wyraziłem, pieca nie montuję profilaktycznie, będzie tylko komin, żeby podłaczyć piec na wypadek wojny lub epoki lodowcowej i zamarznięcia gruntu (tak tak, ja wiem, że to raczej nie nastapi:)) Żona tak chce i muszę to uszanować (chyba ) W razie braku pradu na 2-3 dni (chociaż takiej sytuacji w moim 30sto letnim życiu nie pamiętam - może krótko żyję) dom z silikatu i z 9cm wylewki nie wychłodzi się jakoś dramatycznie. W starym domu, gdzie teraz mieszkamy to i owszem, o 2 wygasa w piecu, a rano nie można się zwlec z łóżka bo tak zimno. @Annatulipanna Wspomniałaś o pianie na poddaszu. Ja planuję dac pianę na podłogę, fundamenty i własnie poddasz.. Dajesz zamknięto-komórkowa czy otwarta? Na forum widzę, że panuje opinia, że ZK na poddasze się nie nadaje, bo pęka, ale moim zdaniem nadaje się idealnie, tylko trzeba to dobrze wykonać. Dzisiaj jestem umówiony na rozmowę z Sales Managerem z Synthesi i mam nadzieje, że się czegoś dowiem. Edytowane 8 Listopada 2017 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Kaizen, lepiej powiedz kiedy z budową garażu ruszasz? Jak odzyje finansowo po budowie i przeprowadzce to zgloszę. Jak zawetują, to postawię wiatę z trzema ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts