Kaizen 03.01.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Nie wyobrażam sobie spać przy zamkniętych oknach ... Śpisz teraz przy otwartych oknach? Nie wyobrażam sobie, jak można być tak rozrzutnym. Ja i w taką pogodę, jak teraz, i w upały śpię przy zamkniętych oknach. Jakoś ani klimie, ani CO nie służ otwarte okna. Nie lubię tez much, komarów i nieplanowanej pobudki przez psy czy ptaki ani przez lansera, co chce sobie powiększyć ego pomykając autem zwiejskostuningowanym z wyciętym tłumikiem ani w nocy, ani nad ranem. Macie rację - każdy bierze, co chce. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 04.01.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Zakręciłeś już się strasznie w tych tłumaczeniach. Przejazd raz na ruski rok gościa stuningowanym autem ci będzie przeszkadzał, a mieszkanie 100m od dworca przez całe życie jest spoko Strasznie uwierzyłeś w to że w domu da się mieszkać jak w puszce jeśli ma sie tylko WM. Wydaje mi się że mało znasz mieszkanie w domu z praktyki, a więcej to twoje wyobrażenia i obraz wyczytany w internecie. Pierwszy okres letni po zamieszkaniu zweryfikuje twoją wizję szczelnego odcięcia się od hałasów z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2017 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Strasznie uwierzyłeś w to że w domu da się mieszkać jak w puszce jeśli ma sie tylko WM. Żyję tak i to z wentylacją grawitacyjną. Od kilku lat. Od czasu do czasu szybkie wietrzenie. Uwierz mi, wiem co to hałas i mam go na co dzień w dużo większym natężeniu, niż będę miał jak się wyprowadzę. Kod pocztowy przy moim zdjęciu jest prawdziwy - to jedyny budynek z takim kodem i mam okna na marszałkowską. Tuningowcy to codzienność, a nie święto. Często też pojazdy na sygnale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 04.01.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Ok ale żyjesz w mieszkaniu. Dom to jest zupełnie inna para kaloszy, przekonasz się szybko jak wiele czasu spędzasz przed domem a nie w nim. Mam nadzieje że ty i twoja rodzina będziecie zadowoleni z waszego wyboru bo itak już go nie zmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rex_Kos 04.01.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Praktycznie przez całe życie mieszkałem w domu przy dwutorowej linii kolejowej.Dokładnie 110m w linii prostej na otwartej przestrzeni. Jestem przyzwyczajony i prawie nie zwracam na to uwagi.Dla odwiedzających gości jest to jednak czasami nie do zniesienia (budzi ich w nocy przejeżdżający towarowy).Hałas będziesz miał zawsze. W lecie, przy otwartym oknie pociąg zagłuszy telewizor i normalnie prowadzoną rozmowę.Trzeba jednak przyznać, że nowe pociągi są o wiele łaskawsze dla ucha. Dużo zależy z jaką prędkością w tym konkretnym miejscu przejeżdżają składy.Niedaleko jest stacja kolejowa. Tam na zewnątrz budynku, który znajduje się 70 metrów dalej nie słychać praktycznie nic (czasami pisk hamulców w starych składach).Tylko, że wszystkie pociągi muszą tam przynajmniej zwolnić, a pomiędzy stacją i budynkiem są inne dwa wysokie obiekty. Szukając działki pod budowę szczególną uwagę zwracałem czy słyszę pociąg i samochody z drogi szybkiego ruchu. Osobiście nie zdecydowałbym się na zakup, który rozważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 05.01.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Z doświadczeń moich z ostatnich kilku lat: teściowie mają dom w tzw. pierwszej linii od torów w Sulejówku, czyli mniej niż 100m od granicy działki. Ja całe życie mieszkałem w mieście i uważam, że wciąż mi się tam najlepiej śpi, nawet przy otwartych oknach w lecie to po prostu kwestia subiektywnej oceny i przyzwyczajenia. Szum nowych pociągów jest ok, najgorzej jeśli maszynista musi dawać sygnał dźwiękowy ze względu na obowiązujące go znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts