Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Junkres, problem z ustawieniem.

Wojol

Recommended Posts

Witam,

jestem użytkownikiem pieca dwufunkcyjnego z zamknięta komorą spalania Junkres ZW14-2 DV KE oraz regulatorem temperatury 091FLRF.

Mieszkanie 49m2, kaloryfer w łazience, dwóch pokojach i kuchni, każdy z nich ma swój dodatkowy regulator.

Pierwsze uruchomienie przez serwisanta wraz z ustawieniem.

Temp komfortowa za dnia ustawiona na 21stopni, na noc 19.

Kaloryfer w dużym pokoju ustawiony na 4, w małym 3, łazienka i kuchnia też 3.

Na piecu 50 na noc, 55 za dnia.

Zużycie gazu to średnio 7m3 gdzie w mieszkaniu jest zimno i nie osiągam określonej temp.

Za dnia ma być 21 a jest maksymalnie 20stopni. Zauważyłem coś takiego, że piec nagrzewa się do 55-60stopni i wyłącza, kaloryfery są ciepłe jednak

szybko się wychładzają przez co pokoje się nie nagrzewają. Po jakimś czasie piec znów się dogrzewa dzięki czemu temp w kaloryferach rośnie i znów spada jak wczesniej

nie dając efektu.

W czym problem? Co mam źle ustawone?

Pozdrawiam

• 1 month później...

Wojol,

Przyczyną Pańskiego problemu mogą być ustawienia kotła lub zbyt wysokie organicznie przepływu wody na głowicy termostatycznej na grzejnikach, Najlepiej sprawdzić to bezpośrednio podczas wizyty serwisowej.

Zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Serwisantów marki Junkers, których wyszukiwarkę w zależności od miejsca zamieszkania można znaleźć na stronie http://dealersearch.junkers.pl/pl/pl/service. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 600 801.

Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers