-pw- 15.09.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Cześć Proszę o podzielenie się opiniami na temat materaców "futon", czyli wypchanych bawełną z ewentualnymi przekładkami kokosowymi albo lateksowymi w środku. Czy te oferowane w polskich sklepach internetowych nadają się do conocnego spania na nich? Jaki dają [dys]komfort w porównaniu z innymi rodzajami materaców?W krajowym Internecie jest jeszcze mało opinii i nie można na ich podstawie wyrobić sobie zdania, zwłaszcza że odbiegają od tych, które można znaleźć na zagranicznych stronach. Dodatkowo, zagranicą pojęcie "futon" jest szersze niż przyjęło się u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekora 24.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Przede wszystkim zależy jaki futon- taki typowy japoński czy ulepszony, europejski. [moderowano ] Ja miałam do czynienia z raczej bardziej tradycyjnymi futonami i nie były dla mnie;) Edytowane 24 Września 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeonW 13.01.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Ja śpię na Futonie od dłuższego czasu, nie byłem do niego na początku przekonany ale żona sie uparła że to naturalny, ekologiczny i zdrowy materac, ważę nie mało więc sceptycznie podchodziłem do zakupu, bo taki materac można kupić tylko w sklepie internetowym, wybraliśmy Super Futon to materac twardy i sprężysty, wypełniony gręplowaną bawełną, włóknem kokosowym, wkładem lateksowym w płóciennym obszyciu. Teraz nie narzekam, śpi się dobrze, nie wiem co to bóle pleców...[moderowano ] Edytowane 14 Stycznia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaKrólewna 04.01.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Muszę wymienić materac zarówno w naszym łóżku jak i w łóżku dzieciaków. Wybór jest tak wielki, że trudno ogarnąć temat, ale spałam kiedyś u przyjaciółki w Brukseli na materacu typu futon i pamiętam, że wyjątkowo dobrze mi się spało. Zastanawiam się nad zakupem właśnie takich materacy.Czy ktoś z Was użytkuje futon? Podzielcie się opiniami proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawroc 04.01.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Hej, ja mam futony w każdym łóżku. Śpimy na nich od jakiś 6 lat. Najpierw kupiłam jeden na próbę, okazało się, że wszystkie dolegliwości kręgosłupa odeszły jak ręką odjął i tak wymieniliśmy materace we wszystkich łóżkach, łącznie z łóżkami dzieciaków. Przez te lata sporo naszych znajomych wymieniło też materace po tym jak u nas nocowali )))) futon uzależnia!!!! a tak poważnie, śpi się rewelacyjnie, faktycznie nie uczula, bo Młody jest alergikiem. Minus to ich waga, bo sporo ważą, ale warto czasami sobie dzwignąć, żeby dobrze spać każdego dnia. Moim zdaniem najlepszą ofertę ma [sPAMER] , bo tam są nie tylko te tradycyjne futony. Przymierzamy się teraz do sprawdzenia jak śpi się na lnie. Ponoć lepiej niż na bawełnie i do tego cudnie pachnie. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawroc 04.01.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Rewelacyjne materace, śpi się bardzo dobrze, nie uczulają i już jest coraz większy wybór. Jak szukałam kilka lat temu to były tylko te bawełniane a teraz i len i wełna i trawa morska. Tak w kilku słowach to najlpeszy materac na jakim spałam. Niezłą ofertę ma [sPAMER] , warto więcej poczytać o ich zaletach. No i jeszcze jedno... ekologiczny Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 04.01.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Uwielbiam osoby majace max 5 postow i wychwalaja dany produkt.Ja spie na lozku polowym marki Tarpan i dodatkowo dawali radio JAMNIK z przedluzaczem od magnetowidu oraz przerzutki do roweru Wigry 3 i dzwonek do Jubilata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9093 07.01.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jak dla mnie świetny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonn32 31.07.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 zdecydowanie wolę te z hildinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koreczek 31.08.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Dla mnie ekologiczne tworzywa są ryzykowne, pod wpływek wilgoci albo innych warunków stają się mało higieniczne więc ja stawiam na wkład z pianki lateksowej, sprężyny kieszeniowej i ściągalny pokrowiec. Szczerze mówiąc już długi czas mam swój materac, który uważam za najwygodniejszy i najbardziej wytrzymały (spam). Inny materac warty polecenia to piankowy materac [spam], chyba jeden z wygodniejszych na rynku, ma trzy rodzaje pianki i jest higieniczny. Edytowane 2 Lutego 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2017 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 lateks przecież też jest naturalną żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 01.09.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Od kilku miesiecy mam materac piankowy twardy i powiem ze jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaKrólewna 02.02.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Dla mnie ekologiczne tworzywa są ryzykowne, pod wpływek wilgoci albo innych warunków stają się mało higieniczne więc ja stawiam na wkład z pianki lateksowej, sprężyny kieszeniowej i ściągalny pokrowiec. Szczerze mówiąc już długi czas mam swój materac, który uważam za najwygodniejszy i najbardziej wytrzymały (hilding Zorba). Inny materac warty polecenia to piankowy materac RELAIS BEDDING, chyba jeden z wygodniejszych na rynku, ma trzy rodzaje pianki i jest higieniczny. Takiej bzdury nigdy nie czytałam. Jak spamujecie to chociaż róbcie to z głową. Ekologiczne = mało higieniczne???? Bzdura i brak wyobraźni!!!! Naturalne są przewiewne, dzieki temu nie zatrzymują wilgoci tylko szybko się jej pozbywają. Poczytaj więcej na ten temat i wtedy się wypowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts