מרכבה 06.01.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To jest właśnie zagadnienie filozoficzno budowlane - koszty budowy.. wystarczy dać dwie złote klamki i koszty rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 06.01.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To jest właśnie zagadnienie filozoficzno budowlane - koszty budowy.. wystarczy dać dwie złote klamki i koszty rosną. Koszty budowy a koszty wykończenia to dwie różne bajki. Koszty budowy mogą być podobne ale wykończeniówka robi największe różnice w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Krzywa wymagań wzrosła i nadal jest modne zastaw się - a pokaż się .. i nikt nie jest wolny od tego "pragnienia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.01.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Ludzie lubią być podziwiani. Tak było, jest i będzie. I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Prawda jest taka że jak 2 lata temu myślałem o domku to bylem pewien że 80m2 mi w zupełności wystarczy, bo przecież większość mieszkań jest połowę mniejsza i jakoś się żyje Jak podjęliśmy decyzję o budowie miało być 100, 120max. Zacząłem rysować i wyszło co wyszło (150+). I fakt jest coś w tym że człowiek chce się "pokazać" tylko po co? Już się otrząsłem z fantazji i jestem w świecie realnym. Niestety narysować coś będę mógł dopiero koło 14 ... obowiązki i ten głupi kominek ;/ wczoraj wieczorem prawie spaliłem dom ;/ za dużo dowaliłem żeby na noc zostało i tak się rozjarało że wygięło tą blachę nad paleniskiem i ogień poszedł w komin.. smród w całym domu zapach jak spalone stare żeliwne żelazko... nie powiem bo miałem w gaciach... Ale żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.01.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Cour de balance! Mam w pokoiku sterownik za 15zł i wciskam takie plastikowe dinksy, co to włączają kabelki na 15 minut. Dobre. Czystym prądem w tę pogodę wychodzi 10zł/dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Fajnie, taki rezultat chciałbym osiągnąć przy tej temperaturze ile macie w Mielcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.01.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Teraz -7stC. Południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 06.01.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Prawda jest taka że jak 2 lata temu myślałem o domku to bylem pewien że 80m2 mi w zupełności wystarczy, bo przecież większość mieszkań jest połowę mniejsza i jakoś się żyje Jak podjęliśmy decyzję o budowie miało być 100, 120max. Zacząłem rysować i wyszło co wyszło (150+). I fakt jest coś w tym że człowiek chce się "pokazać" tylko po co? Już się otrząsłem z fantazji i jestem w świecie realnym. Niestety narysować coś będę mógł dopiero koło 14 ... obowiązki i ten głupi kominek ;/ wczoraj wieczorem prawie spaliłem dom ;/ za dużo dowaliłem żeby na noc zostało i tak się rozjarało że wygięło tą blachę nad paleniskiem i ogień poszedł w komin.. smród w całym domu zapach jak spalone stare żeliwne żelazko... nie powiem bo miałem w gaciach... Ale żyję Rysując projekt (według swojej koncepcji) jak się chce aby było w miarę fajnie i wygodnie by nie mieć małych klitek jak w bloku to przy domu piętrowym metraż 120m2 to jest minimum co da się wycisnąć ale zazwyczaj lubi to sięgać 150m2. Niestety potem jest zderzenie z kosztami. Tak jak Ci pisałem, te 2,5k za stan deweloperski to musisz liczyć przy firmach, no chyba że zrobią Ci tylko SSO a resztę sam, ale na to musisz mieć czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Wróciłem do poprzedniej koncepcji, czyli domy prefabrykowane. Szukam dobrych firm z gotowymi projektami, możecie coś polecić? Najlepiej strony www. Nie wiem jak wygląda sprawa ze swoim projektem i realizacją przez takie firmy? zapewne drożej niż domki które mają w swojej ofercie? Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Emek81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To idzie ogarnąć od a do z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To idzie ogarnąć od a do z Tzn? co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Wypada skonsultować sprawę, bo dopiąć stronę wykonania tego co można by było przelać na papier. A później zrealizować, tylko pewnie Kolega świętuje dziś .. i cichosza ..zaraz Go przyatakuje Edytowane 6 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Wypada skonsultować sprawę, bo dopiąć stronę wykonania tego co można by było przelać na papier. A później zrealizować, tylko pewnie Kolega świętuje dziś .. i cichosza ..zaraz Go przyatakuje Mam rozumieć że macie kogoś kto buduje z prefabrykatów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 06.01.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Bez przesady, jak ktoś ma kasę i chce się pokazać to buduje domy po 300-400 m2 z garażem co ma 50 m2, salonem 80 cm itp. Domki 120-150 m2 to normalne domki jakich jest 80% i wystarczają dla 3-4 osobowej rodziny. W bloku ja też mieszkam i jakoś się żyje ale po to się buduje dom, zeby żyło się dwa razy lepiej, żeby każde z dzieci miały pokój na min. 15 m, żeby przy sypialni była garderoba i prywatna łzaienka, pom. gospodarcze, miejsce na pralnie, pokój gościnny/gabinet, Wc dla gościu itp. To nie żaden luksus, żadne pokazanie się tylko normalna rzecz. DLa rodziny 2+2 dom poniżej 100 m to mało. Mi wyszło 145 użytkowej i jestem mega zadowolny. Porównując dom do mieszaknia trzeba pamiętać, że w bloku mamy piwnicę a klatka schodowa pełni rolę wiatrołapu a nie wliczamy tego do m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 (edytowane) To jest złożony proces, są kredyty teraz.. niby dom jest twój - a nie jest twój .. przez np 30lat.. "kiedyś" budowało się odpowiednik dzisiejszego SSZ z elementami deweloperskimi .. podłogami .. A często gęsto - piętro jest puste, bo ssz jest tylko na parterze. http://hurtowniaokien.pl/pl/c/4-szybowe/145/6 okna bardzo bardzo ciepłe.. ale jaka cena .. to trochę złota klamka Nie ograniczam się do jednej słusznej technologi .. mnie się w spadku trafił dom.. jest to SSO z podkreśleniem O. Prund jest, woda jest .. wiatroszmatę i RS'a wstawić i można spać Pierwsze ogarnąć projekt Edytowane 6 Stycznia 2017 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To jest złożony proces, są kredyty teraz.. niby dom jest twój - a nie jest twój .. przez np 30lat.. "kiedyś" budowało się odpowiednik dzisiejszego SSZ z elementami deweloperskimi .. podłogami .. A często gęsto - piętro jest puste, bo ssz jest tylko na parterze. http://hurtowniaokien.pl/pl/c/4-szybowe/145/6 okna bardzo bardzo ciepłe.. ale jaka cena .. to trochę złota klamka Nie ograniczam się do jednej słusznej technologi .. mnie się w spadku trafił dom.. jest to SSO z podkreśleniem O. Prund jest, woda jest .. wiatroszmatę i RS'a wstawić i można spać Pierwsze ogarnąć projekt Zaczynam się gubić ja o firmach od prefabrykatów Ty o oknach i kredycie ? ocb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Trochę wyleciałem w kierunku posta Marcina jako dygresję. Pewnie Ci nie przypadł do gustu ten żółty domek co tu na forum zapodałem To taka szybka "warjacja" tego co można uczynić z domem typu kostka i że dach dwuspadowy nie wygląda źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 06.01.2017 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Nie że mi nie przypadł tylko nie do końca mam wyobrażenie bo nie mam rysunku 2D z pomieszczeniami. Poza Tym dalej nie wiem jak to jest z domem prefabrykowanym, ile drożej jest budować tą metodą z projektem własnym a ile z projektem gotowym od takiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 06.01.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 mówisz masz coś takiego by wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts