bojka777 06.01.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 W części mieszkalnej domu mam następujące warstwy wykończeniowe: Zastanawiam się czy robić takie same w garażu. W garażu również chcę mieć ogrzewanie podłogowe. Garaż jest niżej położony. Nie bardzo wiem, jak zrobić hydroizolację na tym uskoku i do jakiej wysokości zrobić bloczki betonowe, a od jakiej wysokości zrobić bloczki Silka. Chciałbym uniknąć mostków cieplnych. Zdjęcie poniżej: i widok 3d: Prosiłbym o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.01.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 A nie możesz zrobić garażu na tym samym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka777 06.01.2017 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 No właśnie chcę zrobić niżej, żeby mieć trochę wyższe pomieszczenie. Chcę zamontować podnośnik samochodowy w nim. Górnego stropu też nie chcę podnosić, bo mam tam salę dużą i potrzebna jest mi przestrzeń na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.01.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 To z garażu masz piękny mostek termiczny do gruntu - przecież tam nie ma wcale izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka777 06.01.2017 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 No właśnie, czy obłożyć pionowo z prawej strony i z lewej do wierzchu ławy fundamentowej? Czy może jakiś inny sposób? Jak to się fachowo robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bojka777 08.01.2017 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Ha, a co z izolacją przeciwwilgociową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.01.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Tez mam garaż poniżej poziomu domu. Z tego co pamiętam chodzi o to, aby spaliny z garażu nie dostawały się do domu. Natomiast jeśli chodzi o resztę to, nie mam garażu ogrzewanego. Jest izolacja pionowa ale poziomej już nie ma. Na piasku ułożona jest normalna kostka brukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 08.01.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Tez mam garaż poniżej poziomu domu. Z tego co pamiętam chodzi o to, aby spaliny z garażu nie dostawały się do domu. Natomiast jeśli chodzi o resztę to, nie mam garażu ogrzewanego. Jest izolacja pionowa ale poziomej już nie ma. Na piasku ułożona jest normalna kostka brukowa. Zrobiłem identycznie. Żadnej izolacji poziomej (tylko przeciwwilgociowa w ścianach), tylko na ścianach garażu styropian, garaż wolnostojący. Jako podłoga garażu kostka brukowa, co wjedzie na kołach to się wchłania w podłogę. Wystarczy tylko od czasu do czasu pozamiatać, to jest garaż, nie musi tam być czystości kuchennej czy łazienkowej. Garaż funkcjonuje czwarty rok, nawet zimą powyżej 0oC i żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts