Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką farbą malowaliście ściany wewnątrz.

mich83

Recommended Posts

Witam. Az dziwne ze takiego tematu niema.

Jaką farbą malowaliście dom/mieszkanie ( ściany wewnętrzne ) , ciekawi mnie jakie farby są u nas najbardziej popularne ( Marka i dokładna nazwa farby, jak wiadomo każdy producent ma wiele rodzaji farb ). Czy kierujecie się tylko kolorem i ścieralnością ? Czy może jeszcze jakimś innym parametrem ?

-Dulux

-Nobiles

-Dekoral

-Tikurilla

-Beckers

-Fluger

?

Czy coś innego ?

Edytowane przez mich83

To były linki do wyników wyszukiwarki forum dla słów: "farba", "farby", "farbę" :)

Niestety po kilku godzinach wyniki się zerują, wczoraj były aktywne.

To link do wyszukiwarki:

http://forum.muratordom.pl/search.php?search_type=1&contenttype=vBForum_Post&forumchoice[]=22

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Do obecnego mieszkania kupowaliśmy gotowe farby z Beckers Designer Colour. W poprzednim mieszkaniu wybieraliśmy kolory lateksowe z mieszalnika, ale też był to Beckers.

Firmę polecał malarz i jednym mieszkaniu i w drugim. Poczytałam opinie o tych farbach i zgodziłam się na Beckersa :)

Niestety ale dla mnie to przereklamowana farba, wedlug producenta Beckers to farba zmywalna, sciany pomalowalem w maju w sierpniu byly urodziny corki i dzieciaki narobily rekami plamy przy schodach, probowalem delikatnie to zmyc wedlug instrukcji ze strony Beckersa ale pogorszylo to sprawe bo te moejsca sie teraz swieca, krotko mowiac napracowalem sie przy malowaniu a w najgorszym miejscu, bo przy schodach sciana jest bardzo wysoka, musze malowac ponownie. Zastanawiam sie natomiast czy nie dac boazerii angielskiej bo nie wierze w zmywalne farby.