coachu13 08.01.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Czy przed tynkami wewnętrznymi trzeba mieć już pomontowane parapety wewnętrzne ?Czy można to robić po tynkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Czy przed tynkami wewnętrznymi trzeba mieć już pomontowane parapety wewnętrzne ? Czy można to robić po tynkach ? Po tynkach wewnętrznych, a przed wykończeniem. U mnie tak robiono i jest ok , szkoda parapetów bo potem służą za półki dla ekip . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 08.01.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 W większości przypadków parapety wewnętrzne montuje się po tynkach.Warto jednak na tym etapie zastanowić się nad tym jak one maja być osadzone- wpuszczone w boczne ściany okienne czy też nie. W pierwszym przypadku warto od razu przygotować na to miejsce i odpowiednio je zabezpieczyć, aby potem uniknąć niepotrzebnego podkuwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 09.01.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Mi parapety osadzali panowie tynkrze, więc nic później nie tzeba było podkówaćTylko należy pamiętać aby je później zabezpieczyć na pzykład folią albo krtonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.01.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 U mnie tynk CW - montaż parapetów drewnianych po położeniu tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 09.01.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Parapety po tynkakch i chyba najlepiej już po wylewkach, potem już nie ma wiele brudnych prac, może jedynie kafle. Oczywiście folia na parapetach zostaje aż do dnia wprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.01.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 miałam podobny dylemat - w końcu żeby nie zaprzątać sobie głowy obróbką surowych tynków C-W przy parapetach (z gładzią i przy gipsowych nie ma tego problemu) zdecydowałam się po prostu na parapety tynkowane i pomalowane farbą ceramiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.01.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Tynki zrobili tynkarze i później osadzili parapety. Oni faktycznie umieją to zrobić i ładnie wyprowadzić obróbki wokół parapetów. Parapety granitowe, więc nie chciałem, żeby służyły za podstawkę na kubki z kawą wszelkim kolejnym robotnikom i zamontowałem po wszystkich pracach brudzących, przed malowaniem ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.01.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Tynki zrobili tynkarze i później osadzili parapety. Oni faktycznie umieją to zrobić i ładnie wyprowadzić obróbki wokół parapetów. Parapety granitowe, więc nie chciałem, żeby służyły za podstawkę na kubki z kawą wszelkim kolejnym robotnikom i zamontowałem po wszystkich pracach brudzących, przed malowaniem ścian. Właśnie tak samo - to jest chyba najlepsza kolejność prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 09.01.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 A u mnie parapety zostały zamontowane przed tynkowaniem (tynk gipsowy). Tynkarze ładnie je zabezpieczyli i obrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 02.02.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Szanowni Państwo,parapety zazwyczaj montowane są po wykonaniu tynków. Możne je również montować przed tynkami, lecz wówczas konieczne jest bardzo dobre zabezpieczenie parapetów (np. grubą folią malarską). Do końcowej obróbki ścian można wykorzystać bezpyłową gładź szpachlową (np. ACRYL-PUTZ® ST 11 START S). Daje ona możliwość obróbki metodą bezpyłową i na „na mokro”. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sancho80 10.02.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 ja miałem po tynkach.ekipa przyjechala, wykula, osadzila i pojechala.ja urobiłem tynku, zapchałem dziury, potem dotarłem, pomalowałem i jest ok.nie ma co ryzykować ze się poniszczą bo potem problem z takim konglomeratem np. żeby naprawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 11.02.2017 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Wg mnie dobrze to zrobić przed tynkami, aby tynkarze fajnie to obrobili -problem z zabezpieczeniem parapetu? Skoro z szybami nie ma problemu! U mnie problem w tym, że tynkarze tego nie robią, ale sugerują żeby je zamontować przed tynkami. Kto faktycznie montuje parapety, jaka ekipa, okienna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.02.2017 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 W takich sprawach to raczej specjalizują się monterzy okien lub wykończeniowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 14.02.2017 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 A udało się Wam zakupić parapety z montażem na 8% VAT? bo nie wiem czy istniej sprzedaż z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.02.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Są parapety wewnętrzne i zewnętrzne z konglomeratu bądź granitu. Kamieniarz zrobi 8% i jeszcze da rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 15.02.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 A z innej beczki: czy samemu idzie to zrobić? Montował ktoś sam? chodzi oczywiście o parapety wewn. -jak w moim 1-szym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 15.02.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 można i wcale nie jest to trudne.Wejdź na youtub'a masz pełno filmików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 16.02.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dzięki! A sugerujecie h2 czy h3 cm? Tutaj na forum nie znalazłem uwag na co uważać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 16.02.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Nie wiem co to h2 ale jeżeli to grubość to proponuję minimum 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts