Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja mieszkania 66m2 , jak ustawić ścianki?

megi90

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do zakupu mieszkania 65,88m2. Docelowo mieszkanie dla 2 dorosłych i dziecka. (na chwilę obecną tylko 2 dorosłych)

Bardzo proszę o pomoc, jaki rozkład wprowadzić, żeby było najbardziej funkcjonalnie.

1. Zależy mi bardzo na dużej ilości szaf, najbardziej marzyłaby mi się oddzielna garderoba, nawet mała, ale nie wiem czy przy tym metrażu uda się ją gdzieś wydzielić.

2. Czy jest szansa na powiększenie łazienki, chciałabym zmieścić także prysznic.

3. Kuchnia jest dość długa, chyba tak dużej powierzchni blatów nie potrzeba? Może jej kosztem dałoby się coś pokombinować z łazienką?

4. W sypialni chciałabym zmieścić małą toaletkę przy oknie, ważne dla każdej kobiety :yes::D

Będę bardzo wdzięczna za pomoc i propozycje, bo nie ukrywam, zupełnie nie mam pomysłu na ten rozstaw. Z góry dzięki!

:roll:

rozkład.jpg

• 3 weeks później...

projekt naj.jpg

Hej, dziękuję Wam bardzo za pomoc w rozplanowaniu. :)

Ostatecznie skorzystałam z pomysłu kinki jeśli chodzi o łazienkę i zmieszczenie i wanny i prysznica. Pralka planuję zabudować, tak aby powyżej było miejsce do przechowywania chemii i obok wysuwany kosz cargo na bieliznę.

Załączam moją wizję i proszę o sugestię co jeszcze poprawić, zanim wybiorę się z moim pomysłem do architekta. :)

Z góry dziękuje!!

kinka narysowała sensownie salon.

Moim zdaniem nie da się wejść pod prysznic a korzystanie z wąskiej umywalki spowoduje, że cała podłoga będzie zachlapana.

Nie ma wymiarów, więc wszystko rysowane "na oko" - ale czy są zachowane odległości sedesu od ścian?

Trzeba byłoby rozrysować dokładnie wg. wymiarów, by sprawdzić czy się wszystko mieści:

203d4399bff59a12.jpg

Zamiast narożnika może być kanapa z fotelem.

Wejście pod prysznic 70 cm + 65 cm głębokości na wnękę pod pralkę + grubość ściany (ok. 8 cm)

lub bez garderoby, za to większy salon:

24afaabb7381fce2gen.jpg

Edytowane przez Elfir

• 1 month później...

Hej zgłaszam się do was raz jeszcze z prośbą o pomoc.

Jeśli chciałabym jednak pozostać przy samym prysznicu, typu walk in (nie wiem czy tego nie będę żałować, w sytuacji gdy pojawi się dziecko?), z wymiarami minimum 110 x 90 cm, jak można byłoby ergonomicznie ustawić sprzęty?

Wchodzi w grę przestawianie ścianek.

Jak próbuję rozrysować jakkolwiek wszystkie elementy, mam wrażenie że taki prysznic bardzo zagraci to wnętrze. :bash: