speedway 11.01.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, Zostałem właścicielem niedokończonego domu. Dom ma w ścianach zamontowane rurki instalacji gazowej z wyjściem na grzejniki. Na ścianach położone są regipsy. Dom jest mocno wyziębiony i w jednym pokoju na suficie zawilgocony. I tutaj mam dylemat, a w tematach remontowych że tak powiem biegły nie jestem. Wydaje mi się, że zanim zacznę gipsować i malować ściany to należy cały dom dogrzać i wysuszyć - czyli najpierw należy założyć ogrzewanie (przy instalacji ogrzewania będzie też kłucie, wiercenie itd.). Ale jeśli założę ogrzewanie to jak miałbym wykończyć ściany za zamontowanym grzejnikiem i kotłem gazowym? No chyba że powinienem założyć gaz, dogrzać dom po czym zdjąć grzejniki i wtedy zająć się ścianami? Stan pomieszczeń jest aktualnie taki jak na zdjęciu poniżej (na ścianach regipsy, ze ścian pod oknami wystają rurki do instalacji grzejników) Proszę o poradę. Jeśli post powinien znaleźć się w innym dziale, to przepraszam i moderatorów proszę o przeniesienie. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez speedway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.01.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 mozesz poczekac na wiosnę aby się samo wysuszyło. Możesz dogrzewac przenośnymi nagrzewaczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrobelbiz 11.01.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Teraz raczej montuje się grzejniki ze śrubunkami, które możesz zakręcić i ściągnąć grzejnik.Remontując dom w zimie przydało by Ci się ogrzewać jakoś pomieszczenie w którym będziesz pracował.Możesz też remontowany pokój dogrzewać farelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.01.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 zrobić instalacje CO do końca, sprawdzić czy działa, czy nie cieknie i grzać. Później zawsze możesz grzejniki zdjąć i za nimi wszystko wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 12.01.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ale tych rigipsów to raczej fachowiec nie zakładał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts