Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komin w łazience

Wewior

Recommended Posts

ale nie rozumiem problemu z umywalką?

Zrobić stelaż i obudować.

http://www.lazienkowy.pl/obrazki2/060612lazienkaplus3.jpg

jak widać rura kanalizy idzie w dół a nie w ścianę.

Albo obudować komin do wysokości umywalki lekkimi bloczkami BK i do nich przykręcić umywalkę.

A co ci koliduje w takim razie przy prysznicu?

Edytowane przez Elfir

Witam mam łazienkę na poddasza z kominem mam pytanie czy nie będzie problemu umiejscowienia umywalki na kominie oracz czy nie bedzie problemu że prysznic będzie kolo komina?

Z czego ma wykonany komin? Murowany z cegły czy systemowy z pustaków? Jaka szerokość komina ? 38cm bez tynku?

komin z gotowych bloczków 36cm bez tynku a jeśli chodzi o prysznic to czy nie będzie problemu że jedna ściana to komin? Elfir dzięki za propozycję stelaża dobre rozwiązanie myślałem dostawić ściankę z pustaka 12 do komina żeby było do czego przymocować umywalkę a żona chce podwieszana szafkę z umywalka więc powinno się udać

Ja bym zrobił dylatację między ścianką a kominem.

Najlepiej jest zrobić ściankę GK na stelażu.

Jak nie chcesz stosować stelażu to zrób ściankę GK na stalowym stelażu z odpowiednim wzmocnieniu (dodaniu profili GK) w miejscach mocowania umywalki.

Lepiej do tego komina z pustaków nie mocować bezpośrednio elementów.

Tak jak pisze Elfir - ścianka (może być GK na stelażu) stelaż na umywalkę.

Płytek w kabinie też bym nie kładł bezpośrednio na pustaki. Też daj ścianką.

Ten keramzytowy pustak osłonowy na kominie systemowy praktycznie nie pracuje także oklejanie płytkami powinno być bez problemowe .

• 2 months później...