Wewior 12.01.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Witam mam łazienkę na poddasza z kominem mam pytanie czy nie będzie problemu umiejscowienia umywalki na kominie oracz czy nie bedzie problemu że prysznic będzie kolo komina? dołączam zdjęcie może ktoś coś doradzi Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Wewior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 a jak podłączysz odpływ prysznica do pionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 12.01.2017 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zamień miejscami wc z umywalką. Do komina dobudujesz zabudowę geberitu, a po drugiej stronie nie będzie problemu żeby podłączyć umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 13.01.2017 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Odpływ mogę puścić poza komin bo po prawej stronie bedzie pralnia też myśleliśmy o zamianie umywalki z gaberitem i chyba tek trzeba będzie zrobić umywalka robi lepsze wrażenie jak sie wchodzi to już estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) ale nie rozumiem problemu z umywalką? Zrobić stelaż i obudować. http://www.lazienkowy.pl/obrazki2/060612lazienkaplus3.jpg jak widać rura kanalizy idzie w dół a nie w ścianę. Albo obudować komin do wysokości umywalki lekkimi bloczkami BK i do nich przykręcić umywalkę. A co ci koliduje w takim razie przy prysznicu? Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.01.2017 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Witam mam łazienkę na poddasza z kominem mam pytanie czy nie będzie problemu umiejscowienia umywalki na kominie oracz czy nie bedzie problemu że prysznic będzie kolo komina? Z czego ma wykonany komin? Murowany z cegły czy systemowy z pustaków? Jaka szerokość komina ? 38cm bez tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 13.01.2017 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 komin z gotowych bloczków 36cm bez tynku a jeśli chodzi o prysznic to czy nie będzie problemu że jedna ściana to komin? Elfir dzięki za propozycję stelaża dobre rozwiązanie myślałem dostawić ściankę z pustaka 12 do komina żeby było do czego przymocować umywalkę a żona chce podwieszana szafkę z umywalka więc powinno się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.01.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Lepiej do tego komina z pustaków nie mocować bezpośrednio elementów.Tak jak pisze Elfir - ścianka (może być GK na stelażu) stelaż na umywalkę.Płytek w kabinie też bym nie kładł bezpośrednio na pustaki. Też daj ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 13.01.2017 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 d7d mam pytanie jakbym dał ściankę pustak 6cm lub 12cm solbet dokleił do komina wtedy może nie musiałbym dawać umywalki na stelażu co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.01.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Ja bym zrobił dylatację między ścianką a kominem.Najlepiej jest zrobić ściankę GK na stelażu.Jak nie chcesz stosować stelażu to zrób ściankę GK na stalowym stelażu z odpowiednim wzmocnieniu (dodaniu profili GK) w miejscach mocowania umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 14.01.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.01.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Lepiej do tego komina z pustaków nie mocować bezpośrednio elementów. Tak jak pisze Elfir - ścianka (może być GK na stelażu) stelaż na umywalkę. Płytek w kabinie też bym nie kładł bezpośrednio na pustaki. Też daj ścianką. Ten keramzytowy pustak osłonowy na kominie systemowy praktycznie nie pracuje także oklejanie płytkami powinno być bez problemowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.01.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Jeżeli jest to komin spalinowy to ma wkładkę a jeżeli jest wentylacyjny to nie ma wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 18.01.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Pod koniec marca wszystko się okaże jakie będzie ostateczne rozwiązanie tej łazienki i postaram się pokazać jak wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 14.04.2017 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam po przemyśleniach i radach zostało tak jak chcieliśmy tj jak na zdjęciu umieszczonym na samym początku dziękuje za wasze rady były pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts