Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia – jak rozplanować sprzęty

Brysia8

Recommended Posts

Proszę o pomoc,

mam kuchnię częściowo otwartą na salon. Kuchnia ma wymiary 350x273cm. Jest w niej rogowe okno (200x55 – fix oraz 90x55cm – otwierane). Z kuchni jest też wyjście do małej spiżarni. Blat kuchenny będzie też parapetem. Chciałabym piekarnik w słupku.

Pomóżcie proszę z ustawieniem sprzętu.

Dokładam rzut kuchni wraz z salonem.

kuchnia + saoln.jpgkuchnia.jpg

Zapomniałam doda mój układ... ale nie podoba mi się :(kuchnia plan.jpg

Edytowane przez Brysia8

Dziękuję za kolejne opcje,

podoba mi się wersja pierwsza którą zaproponowała alicyja , nawet zlew jest schowany i niewidoczny z salonu. Przyłącze wody ii odpływ mam na ścianie z dłuższym oknem, myślicie że da się to jakoś podłączyć?

Czy do indukcji muszę domurować trochę ściany? czy można ją przesunąć bliżej rogu?

Elfir Co masz na myśli mówiąc że wymiary się nie zgrywają? Drzwi do spiżarni - tu racja, docelowo powinno być 70 cm, teraz zmierzyłam otwór jaki mamy - 80cm.

Ano, że w rzucie z planu domu nijak kuchnia nie ma 2,7 m, najwyżej 2,2 m szerokości - wychodzi to z proporcji szafek kuchennych, które mają zawsze na planie 60 cm.

Poza tym na planie napisano, że kuchnia ma 6,74 m2

A ty podałaś wymiary: 2,73x3,5 m = 9,55 m2

To bardzo duża różnica. I diametralnie zmienia możliwości ustawienia mebli. Dlatego Alicyja wrysowała ci kuchnię dla tych większych rozmiarów (które ty podałaś), ja dla tych mniejszych, wynikających z wklejonego planu

Nie wiem skąd się tam ta powierzchnia kuchni wzięła - na pewno ma prawie 10m2 :confused: Reszta wymiarów podanych na planie się zgadza, wnęka wejściowa do kuchni ma 180 cm szerokości. Wymiary które podałam są realne.

Znalazłam,

nie wiem jakim cudem mi się zaplątała stara wersja projektu.

Wrzucam prawidłowy rzut !262578f38dfd7f1cmed.png

Edytowane przez Brysia8
błąd w rzucie