kredka007 14.01.2017 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Was drodzy forumowicze! Jestem przy koncowce wykanczania mieszkania ale nie wiem czy najpierw to ono nie wykonczy mnie. Utknelam w martwym punkcie:-/ Bede bardzo wdzieczna za Wasze rady odnosnie aranzacji pokoju dziennego, chcialabym przelamac czyms ta nowoczesnosc aby zrobilo sie cieplej i przytulniej i pojsc w kierunku skandynawskim ale nie chcialabym zmieniac mebli, ktore juz sa ani sufitow. Moja najwiekasza bolaczka to sciana z tv, ktora jest calkowicie pusta i nie wiem jak ja zaaranzowac, myslalm o czyms na wymiar lub o ikei serii Besta, napiszcie mi prosze co Wy byscie z ta sciana i calym wnetrzem zrobili. Chodzi mi o wskazanie konkretnych pomyslow, przedmiotow itp. Jesli ramki ze zdjeciami to w jakiej konfiguracji, jesli ozdoby/grafika/lampy to jakie konkretnie? Moje glowne pytania to: 1. Jak zaaranzowac sciane z oknem? Moze nie widac tego dokladnie na zdjeciu ale za choinka jest jeszcze drugie, waskie okno. Zostawic woal tak jak jest czy jakos inaczej? 2. Co w pustym miejscu miedzy oknem a cegla? Teraz wisi tam obraz 50x50 (nie ma go na zdj) ale nie jestem z niego zadowolona. Jesli macie pomysl na cos innego to wklejcie prosze co konkretnie byscie tam widzieli. Sciana jest wysoka na 2.33m i dluga na 4.55m. 3. Jaki dywan by tam pasowal? Jaki rozmiar/wzor/kolor? Na zdjeciu jest tylko mata piankowa rozlozona dla coreczki ale planuje polozyc tam dywan. 4. Jakie dodatki do kuchni? Te, co sa, wcale nie musza tam byc. Stoja z braku weny Co byscie zrobily z panelem fornirowanym, ktory oddziela kuchnie od cegly? Czy cos na nim zawiesic? Myslalam o czyms na wina. 5. No i co z ta wolna sciana w kuchni? W miejscu tego czarnego obrazu, bedzie wisial pionowy grzejnik Inventio tylko nie wiem czy bialy, czarny, lustrzany? Ktory bylby najlepszym wyborem i czy robic z ta sciana cos jeszcze? 6. Ostatnia kwestia to sciany, czy zostawiac biale czy pomalowac? Myslalam o jasnym szarym ale nie jestem pewna czy to dobry wybor. Dajcie znac czy Wy macie jakies pomysly odnosnie tego jak dokonczyc i ocieplic ten pokoj, za kazda rade bede ogromnie wdzieczna:-) Prosze o rady osoby, ktore maja jakies konkretne pomysly:-) Takie swieze spojrzenie z zewnatrz jest na wage zlota, gdy pomyslow brak:-) Edytowane 19 Stycznia 2017 przez kredka007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 17.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Tylko ja nie widzę zdjęć salonu? Uzupełnij zdjęcia, w ciemno nikt nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Kurcze, dałam ciała z tymi zdjeciami, nie bialam pojecia, ze nikt ich nie widzial bo u siebie widzialam je w zalacznikach. Juz naprawiam swoj blad i wrzucam z fotosika kierujac sie instrukcja Elfir, dajcie prosze znac jesli w dalszym ciagu cos jest nie tak. I blagam o jakies konkretne podpowiedzi odnosnie sciany z tv, musze sie bardzo szybko na cos zdecydowac (w domu jest male dziecko i trzeba zakryc te kable), wiadomo, ze bedzie tam szafka pod tv ale pojecia nie mam co wybrac. Zabudowe pod wymiar? Jakas gotowa szafke? Ikee Besta? Chcialabym zeby znalazlo sie tam miejsce na ksiazki i szukam konkretnych propozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 19.01.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Nie czuję się na tyle douczona żeby doradzać tak konkretnie. Z tą ścianką bym nie szalała za bardzo, dlatego że już masz piękną cegłę w salonie ew. chyba nawiązałabym do kuchni szafką np. w kolorze takim jak meble kuchenne? No i przemyślałbym przede wszystkim co będzie na niej stało. Wieża, dekoder, może w przyszłości kino domowe? Podsyłam parę zdjęć z portalu houzz.com. P.S Piękne wnętrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 19.01.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 i jeszcze jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 w nawiązaniu do szafek w kuchni - białe fronty jak w wiszących i drewniany blat oraz regał na książki: plecy regału błękitne jak ściana w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 w nawiązaniu do szafek w kuchni - białe fronty jak w wiszących i drewniany blat oraz regał na książki: plecy regału błękitne jak ściana w kuchni Elfir masz moze zdjecia na ktorej mozna podejrzec taka szafke z kolorem w srodku? Szukam ale nie moge znalezc a nie wiem czy nie za duzo bedzie tego koloru, kolor w kuchni bardzo rzuca sie w oczy, chociaz ksiazki i tak to zakryja... Jakies dodatki pasowalyby do postawienia lub moze powiescic cos jeszcze nad tv? Chcialabym jakos ocieplic calosc zeby przelamac czyms ta nowoczesnosc. A co bys zrobila z tymi oknami i w tym pustym miejscu obok nich? Myslalam o jakims obrazie lub grafice 50x50 bo wydaje mi sie, ze jak gdybym np. zakryla ta sciane zaslona to pomniejszylabym sobie wizualnie pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wren - Dziekuje za inspiracje:-) Podobaja mi sie te szafki rtv na przedostatnim zdjeciu tylko nie wiem jak to mialoby wygladac u mnie, chyba tv musialabym przesunac w strone drzwi balkonowych i nie wiem czy proporcjonalnie dobrze by to wygladalo, przydalby sie ktos kto moglby mi to zrobic w jakims programie, zwizualizowac i zobaczyc czy w praktyce mozna zrobic cos takiego na tej scianie, ja probowalam robic cos w room stylerze ale tam mozna bazowac tylko na gotowych meblach i nic mi z tego nie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Sluchajcie, a moze widzielibyscie jakies inne miejsce na ksiazki? Nie musi byc duzo, raczej taka mini bilioteczka. A gdybym zrobila polke nad wejsciem, glupio by to wygladalo? Ale tak bezsensownie ten halogen by nad nia swiecil...:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Chciałam nawiązać kolorystycznie do kuchni, żeby kuchnia nie wydawała się obca stylistyczne. ale można ten turkus wprowadzić w dodatkach http://www.mytechref.com/server25-cdn/2016/04/26/ikea-billy-dimensions-ikea-billy-bookcase-ideas-072c229542959471.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) bliblioteczkę możesz ustawić w korytarzu, pod schodami. Nie wiem gdzie masz miejsce. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 No wlasnie nie mam miejsca ani w sypialniach ani na korytarzu (dlugi, waski korytarz w L) i nie mam nawet schodow a ksiazki lubie i chcialabym je miec na widoku, chociaz te ulubione i zostaje tylko pokoj dzienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 W ściance przy wejściu do salonu wykuć wnękę na książki a od strony salonu zrobić zabudowę z k-g na biokominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 19.01.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Jak dla mnie jeśli książek nie jest dużo, postawiłabym je na polkach po lewej od okien, nad narożnikiem -ocieplą wnętrze. Sa teraz takie fajne półki i niewidoczne i powykręcane i grube i cienkie. Elfir bardzo dobrze Ci te szafkę wymyśliła, uważam ze wcale Ci nie przytłoczy reszty. Widziałam tez u znajomych ze stoliczek przed narożnikiem był w takiej samej fakturze jak panel za Tv. Fajnie to wyglądało. A zdjęcia w zwykłym paintcie możesz pomazać tak poglądowo i efekt będzie widoczny. Co do zdjęć i grafik na ścianach jak najbardziej, tylko mi osobiście podobają obrazy nawiązujące to do właścicieli - ich pasje, rodzinę. Wtedy dom jest spersonalizowany a nie katalogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 W ściance przy wejściu do salonu wykuć wnękę na książki a od strony salonu zrobić zabudowę z k-g na biokominek Pomysl fainy ale tam gdzie mialyby byc ksiazki sa wlaczniki do oswietlenia:-(( a zeby zrobic tylko nad wlacznikami to bedzie tam bardzo malo miejsca na te ksiazki i wizualnie pewnie kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) jak szeroka jest ta ścianka?jest murowana z z k-g? Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 jak szeroka jest ta ścianka? jest murowana z z k-g? Scianka z k-g, szeroka na 11 cm a nie mam mozliwosci przeciagniecia juz tych kabli do wlacznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Chodziło mi o to ile odstaje od narożnika wgłąb pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 19.01.2017 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Chodziło mi o to ile odstaje od narożnika wgłąb pokoju Odstaje 56 cm. Te kable idace w tej sciance sa za krotkie, trzeba by bylo je dosztukowac tzn. przedluzyc aby je gdziekolwiek przesunac tylko pytanie gdzie je przesunac i czy nie za wasko na ta biblioteczke bo scianka od str tv ma 56 cm ale od strony wejscia juz tylko 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts