Monkra 15.01.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Witam, Proszę o pomoc doświadczonych forumowiczów. Stoję przed decyzją dotyczącą remontu salonu z aneksem kuchennym. Jest to część mieszkania ,która w przybliżeniu ma ok 32 m kw. Obecnie na lewej ścianie 386x123 znajduje się aneks kuchenny. Chcę właśnie w tej części wydzielić sypialnię poprzez ustawienie nowej ściany. (Prawdopodobnie w pierwotnym projekcie mieszkania , tam właśnie stała) wstawienie drzwi. powstanie bardzo mały pokoik na duże łóżko,szafę ok 7 m kw Na nowej ścianie 386 cm, gdzie konieczne będzie przeniesienie przyłączy , ustawiony zostanie aneks kuchenny. W pokoju powinna się znaleźć jeszcze część jadalna i wypoczynkowa.Czy takie ustawienie jest właściwe ? Może ktoś widzi inne możliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.01.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Może rzut całego mieszkania byłby lepszy.Na 19m pokój z aneksem to dosyć ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.01.2017 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Zrobiłabym sypialnię w prawym dolnym rogu - ze świetlikiem lub półścianą z oknami, jak tu: http://dorotaszelagowska.pl/pokoj-wielofunkcyjny-czyli-sposob-na-kawalerke/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Przy czym szafa oklejona od strony pleców tapetą lub wykończona płytą meblową a nie paździerzową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monkra 17.01.2017 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Dziękuję za uwagi ,Elfir, dokładnie tak w tej chwili wygląda mój pokój dzienny z aneksem, Wyjątkiem jest brak ustawionych przez Ciebie szaf. Zależy mi jednak na wydzieleniu sypialni jako odrębnego pokoju ,nie tylko poprzez oddzielenie części sypialnej , ścianką. Zwłaszcza, że zaraz przy tej ściance znajdują się drzwi wejściowe do mieszkania.Czy mój nowy projekt wg Was jest niefunkcjonalny ? Czy przestrzeń na ustawienie aneksu , stołu i wypoczynku jest zbyt mała ?Utworzona mała sypialni ma być tylko sypialnią, dzieci , mają swoje pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 kanapa 80 cm od zlewu - daj spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monkra 17.01.2017 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Myślę dalej nad projektem zaproponowanym przez Elfir, Co myślicie o postawieniu ścianek , w których od strony przedpokoju/wejścia oraz na ścianie z TV umieszczone byłby na wysokości 1m, po dwa pasy luksferów szer 30 wys 1m, Czy to wystarczająco doświetliłoby małą sypialnię ? Wejście do pok z przesuwanymi drzwiami ? Luksfery umiejscowione np tak Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Monkra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.01.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Dla mnie tutaj jest za ciasno na wydzielanie sypialni.Lepiej mieć większą przestrzeń dzienną i spać na rozkładanym łóżku,niż obijać się o krzesła lub nie móc obejrzeć tv jak smażą się kotlety.Co innego na planie a co innego w realu Gdzie schowasz ubrania,jak wygląda dalsza część mieszkania........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.01.2017 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 a może tak? wejście do "sypialni" na krótszej ścianie, tv kontrowersyjnie trochę zasłanijące okno, ale może się da, stół pod ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.01.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 albo tak tv na szafce z plecami, tak aby tył tv nie był widoczny od strony kuchni/stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts