manfred1 16.01.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mam pytanie bo robię remont łazienki i chciałem zamontować kabinę bez brodzika ze składanymi drzwiami i odpływem liniowym foldex 90. Ale mój fliziarz usilnie tłumaczy mi że nie można tego zamontować w mojej łazience bo woda będzie wypływać na łazienkę. Łazienka ma wymiary 150 cm x 230 cm. Jedyna opcja to brodzik kabina kwadra i drzwi rozsuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 a dlaczego nie może zrobić spadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Może tylko tłumaczy że i tak woda wypływa. Obok stoi szafka z umywalką i kosz na bieliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.01.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mam pytanie bo robię remont łazienki i chciałem zamontować kabinę bez brodzika ze składanymi drzwiami i odpływem liniowym foldex 90. Ale mój fliziarz usilnie tłumaczy mi że nie można tego zamontować w mojej łazience bo woda będzie wypływać na łazienkę. Łazienka ma wymiary 150 cm x 230 cm. Jedyna opcja to brodzik kabina kwadra i drzwi rozsuwane. Mam kabinę wnękową pod schodami, bez brodzika, odpływ liniowy 60-tka a na podłodze płytki. Zamówiłem szklane drzwi, zamontowałem, uszczelniłem połączenia silikonem i woda nie wypływa na łazienkę. Na posadzce jest belka montażowa , w której osadzony jest zawias (u góry też), belka nie jest przykręcana po podłogi tylko przymocowana jest do belek pionowych (naściennych). Delikatny spadek w stronę odpływu liniowego zrobili już posadzkarze ale płytkami tez można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ja w ogóle nie mam drzwi tylko zasłonkę pod prysznicem.Ok, trochę pryska na łazienkę, ale spływa do odpływu, bo jest spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ja w ogóle nie mam drzwi tylko zasłonkę pod prysznicem. Ok, trochę pryska na łazienkę, ale spływa do odpływu, bo jest spadek. Póki nie było drzwi też była zasłonka.Przyznaj jednak, że szklane drzwi są i praktyczniejsze i bardziej eleganckie same w sobie. Masz spadek do prysznica z całej łazienki, że jak pryska woda to spłynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 U mnie może wypływać bo obok jest szafka z umywalką i kosz. Tak więc chyba siłą rzeczy pójdzie brodzik i kabina rozsuwana w 90x90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Póki nie było drzwi też była zasłonka.Przyznaj jednak, że szklane drzwi są i praktyczniejsze i bardziej eleganckie same w sobie. Masz spadek do prysznica z całej łazienki, że jak pryska woda to spłynie? Oczywiście, że szklane drzwi są ładniejsze i bardziej chronią łazienkę. Są też dużo droższe od zasłonki. A z praktyką codziennego użytkowania to bywa różnie - nie chciałoby mi się ich myć po każdym prysznicu. Bo z zaciekami już takie eleganckie nie są. Nie mam spadku w całej łazience, ale poza zasłonkę pryskają krople, nic nie zalewa. O spadek chodziło po prysznicem - nie wylewa się na łazienkę tylko spływa do odpływu. Na parterze mam niewielki próg między samą łazienką a prysznicem z przyczyn technicznych. Na piętrze jest na równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.01.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 U mnie może wypływać bo obok jest szafka z umywalką i kosz. Tak więc chyba siłą rzeczy pójdzie brodzik i kabina rozsuwana w 90x90 Ale co ma szafka z umywalką do posiadania bądź nie wersji bez brodzika, bo nie czaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.01.2017 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Oczywiście, że szklane drzwi są ładniejsze i bardziej chronią łazienkę. Są też dużo droższe od zasłonki. A z praktyką codziennego użytkowania to bywa różnie - nie chciałoby mi się ich myć po każdym prysznicu. Bo z zaciekami już takie eleganckie nie są. Nie mam spadku w całej łazience, ale poza zasłonkę pryskają krople, nic nie zalewa. O spadek chodziło po prysznicem - nie wylewa się na łazienkę tylko spływa do odpływu. Na parterze mam niewielki próg między samą łazienką a prysznicem z przyczyn technicznych. Na piętrze jest na równo. Z tym każdorazowym czyszczeniem to się mylisz Elfir. Moje drzwi posiadają powłokę, po której woda spływa jak "po kaczce". To na prawdę działa. Cena faktycznie jest jakimś kryterium, moje drzwi kosztowały 1250 zł a zasłonka z kołkiem rozporowym 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ale co ma szafka z umywalką do posiadania bądź nie wersji bez brodzika, bo nie czaję? No to że woda może wypłynąć na nogi szafki z umywalką. Bo to nie będzie wisząca szafla. Szkoda że nie mogę się wykąpać w takiej kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Z tym każdorazowym czyszczeniem to się mylisz Elfir. Moje drzwi posiadają powłokę, po której woda spływa jak "po kaczce". To na prawdę działa. Cena faktycznie jest jakimś kryterium, moje drzwi kosztowały 1250 zł a zasłonka z kołkiem rozporowym 50. miałam kabinę ze szkłem w bloku, a w domu wybrałam zasłonki. Ja leniwa jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No to że woda może wypłynąć na nogi szafki z umywalką. Bo to nie będzie wisząca szafla. Szkoda że nie mogę się wykąpać w takiej kabinie Wiesz, bez szczegółowego planu zagospodarowania tej łazienki to ci nikt tu nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziś zrobię szczegółowy plan to podam jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.01.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No to że woda może wypłynąć na nogi szafki z umywalką. Bo to nie będzie wisząca szafla. Szkoda że nie mogę się wykąpać w takiej kabinie Kurcze, jak ta woda ma wpłynąć pod szafkę, tłumaczyłem, że kabina bez brodzika posiada próg (około 4 cm wysokości) to jak ma woda wypłynąć? Elfir dobrze pisze, wrzuć fotkę łazienki oraz plan zagospodarowania to ułatwisz sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.01.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Próg wysoki na 4 centymetry ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Łazienka mniej wiecej tak jak na zdjęciu. Kabina składana oczywiście bez brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Hydraulik powiedział mi że jak fliziarz nie umie zrobić spadu to mu zamontuje brodzik pod posadzkowy. Natomiast majster usilnie idzie w brodzik na płytkowy który mi się strasznie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 masz całkiem spora łazienkę i chyba słabych majstrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 16.01.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No tak mi się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts