pytlakos 18.01.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Cześć, poszukuję pomysłu jak rozwiązać taki temat. Jest jadalnia, a w niej stół, ale nie wiadomo do końca gdzie dokładnie będzie stał. Przesunięcie jest możliwe o około 1 m w każdą stronę. Czy macie pomysł jak zrobić oświetlenie nad stołem w taki sposób, żeby można je było przesunąć razem ze stołem? Żeby uniknąć sytuacji, że po przesunięciu stołu lampa będzie świeciła komuś na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.01.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Najlepiej najpierw pojeździć ze stołem i ustalić docelowe miejsce, a potem instalować lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Szukaj w google - jest mnóstwo modeli na ruchomych ramionach. można też wybrać system szynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytlakos 19.01.2017 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Najpierw pojeździć stołem się nie da, bo go nie ma i nie ma innych sprzętów, a kabel trzeba gdzieś wypuścić już . O lampach z ruchomymi ramionami już myślałem, nie zyskały jednak akceptacji. Mogą być ewentualnie lampy na sznurkach i tutaj upatruję nadzieję, bo taki sznurek teoretycznie można podwiesić w dowolnym miejscu. Przydałoby się jednak wymyśleć jakiś sprytny sposób montażu, np ozdobne belki na suficie dające możliwość zaczepienia lampy w dowolnym miejscu. O szynach też myślałem, ale one działają tylko w jednym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.01.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Najpierw pojeździć stołem się nie da, bo go nie ma i nie ma innych sprzętów, a kabel trzeba gdzieś wypuścić już . ... Wypuść sobie z większym zapasem - jak kupisz stół i nim pojeździsz, to przesuniesz kabel, zaszpachlujesz bruzdę i po krzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 19.01.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Mam ten sam problem. Nie ma nic w kuchni a kabel trzeba w ścianie umieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts