pawele87 18.01.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chcemy na własną rekę zaprojektować ustawienie pomieszczeń w mieszkniu, wszystkie ścianki sa działowe. - wpadliśmy na pomysł 2 łazienki, ale bardzo małej czy na 140 cm da rade wstawić WC i Prysznic ?- gdzie wcisnąć dużą szafę w syplialni- jak zrobić by pokój dziecka nie był klitką i nie powstały labirynty w przedpokoju Obecny rozkładhttp://wakacyjny.pl/graniczna/plan(2).png Nasz propozycjahttp://wakacyjny.pl/graniczna/plan.png Wszelkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.01.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 W niewielkim stosunkowo mieszkaniu 2 małe łazienki + duża pralnia + duży przedpokój - NIE... Jedna duża łazienka, porządne szafy, normalnej wielkości pokój dla dziecka i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Ok tylko co w takim razie miejscem gdzie zaplanowana była pralnia ? bardzo niewykorzystana przestrzen. Jak zrobie do konca kuchnie to bede mial z 7 metrów blatu. tak to wyglada po Twojej propozycjihttp://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(3).png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.01.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 gdzie są piony kanalizacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 W łazience zaraz po prawej stronie od wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.01.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Edytowane 18 Stycznia 2017 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 7 m2 na pokoik dziecka - chyba kury mają większe wybiegi w klatkach A ty chcesz jeszcze go zmniejszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Wszystko super w ostatnim projekcie tylko kanalizacja jest po prawej stronie zaraz po wejściu do kuchni. A do tego w łazience która stworzyłeś to WC z pompka musiałoby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 dlaczego z pompką? Przecież tam jest pion kanalizacyjny kuchenny i miała być pralnia. Najwyżej trzeba będzie odwrócić łazienkę w sposób lustrzany, by sedes był od strony sypialni Jeśli w nowej kuchni pion jest po prawej to zamień miejscami płytę ze zlewem - spokojnie podciągniesz kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Bo tam jest rura 50 a w obecnej lazience jest 100, więc z taka rura WC pewnie tylko z rozdrabniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) W takim razie może taka opcja ? Co o tym myślicie http://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(6).png lub takiej http://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(7).png Edytowane 18 Stycznia 2017 przez pawele87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 ustawisz szafę w garderobie?Przejdziesz po obu stronach łózka?nie przeszkadza ci tak otwarta kuchnia?Nie stoi kanapa zbyt blisko ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Faktycznie rozmieszczenie na sypialnie zle, jeszcze jeden projekt ale nie wiem czy do konca realny bo po wejsciu do WC po prawej stronie jest kanalizacja a potem szyb wentylacyjny i pytanie czy można aż tak zmniejszyć tą łazienkę do WC http://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(9).png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.01.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 7 m2 na pokoik dziecka - chyba kury mają większe wybiegi w klatkach Czyli samochody mają więcej miejsca niż ludzie w salonie nie przeszkadza ci tak otwarta kuchnia? Weź ty się kobieto ogarnij troszkę z tymi swoimi tekstami, bo to ani mądre, ani śmieszne Opanowałaś ten dział, że ciężko znaleźć tutaj wątek bez twoich mądrości, które sprowadzają się do jednego typu rozwiązania: WSZYSTKO JEST DOBRZE, JAK JEST TAK, JAK U ELFIR! + do tego koniecznie dwa tarasy! Krytykujesz większość rozwiązań, wklejasz tu nieraz parę różnych rzutów domu w jednym wątku, robionych na szybko w Paint'cie, które niejednokrotnie się wykluczają, mieszasz ludziom w głowach, ustalasz jakiś swoje z dupy wzięte standardy - weź ty się dziewczyno ogarnij!! Teraz sezon ogórkowy, więc całą swoją energię poświęcasz na rozwalanie domów. Ale już niedługo wiosna, więc jest szansa, że zajmiesz się projektowaniem ogrodów i przestaniesz tutaj szaleć, zmieniając osiem razy na dobę projekt jednego domu. Naprawdę męcząca jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawele87 18.01.2017 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Ja jestem bardzo wdzięczny za każdą nawet krytyczną uwagę, Po to napisałem na forum by ktoś znalazł mankamenty w moim projekcie a nie chwalił wszystko co zrobię. Jeśli efektem tej dyskusji będzie fakt, ze wiekszość z Was uzna to za fajny rozkład będę bardzo zadowolony. Projekt, który zakłada i to już potwierdzone, że nie zburzymy tej jednej ściany, bo jest wentylacja ( przedłużenie ściany w pierwotnej łazience. W tej sposób zamyka nam trochę kuchnię. http://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(10).png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.01.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Ja jestem bardzo wdzięczny za każdą nawet krytyczną uwagę No to masz moją krytyczną uwagę, że takie "malowanie na kolanie" przez amatorów, do niczego konstruktywnego nie prowadzi. Ja już długo obserwuję tę radosną twórczość niektórych "doradców" i wiem, że namalować można wszystko, ale to często ma się potem nijak do rzeczywistości i ergonomii. Oczywiście możesz zrobić tak, jak ci namalują na forum, ale możesz też zasięgnąć porady u poważnego/prawdziwego architekta. On ci to inaczej przeliczy i niektóre pomysły z głowy wybije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Stanowska - ty masz jakieś problemy emocjonalne. Nie znam nikogo na forum komu byś pomogła.Natomiast uwielbiasz robić personalne docinki, które nikogo, prócz ciebie nie interesują. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.01.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Faktycznie rozmieszczenie na sypialnie zle, jeszcze jeden projekt ale nie wiem czy do konca realny bo po wejsciu do WC po prawej stronie jest kanalizacja a potem szyb wentylacyjny i pytanie czy można aż tak zmniejszyć tą łazienkę do WC Chyba wyburzyłeś część pionu wod-kan i wentylacyjnego. Może nie rób ścianki od wejścia, tylko wstaw dużą szafę? A TV można ustawić przy kominie (od strony łazienki i kuchni) Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.01.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Stanowska - ty masz jakieś problemy emocjonalne. Nie znam nikogo na forum komu byś pomogła. Natomiast uwielbiasz robić personalne docinki, które nikogo, prócz ciebie nie interesują. Tylko Tobie, moja droga, robię personalne docinki, bo uważam, że zapędziłaś się nieco we swojej nieomylności i zaczynasz tutaj gwiazdorzyć. Niepotrzebnie zresztą. Mniejsza z tym. Pisz sobie dalej, tak jakby mnie nie było, ale nie oczekuj ode mnie, że nie będę odpisywać na żadne Twoje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts