Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sugestie jak rozlokować pomieszczenia

pawele87

Recommended Posts

Chcemy na własną rekę zaprojektować ustawienie pomieszczeń w mieszkniu, wszystkie ścianki sa działowe.

- wpadliśmy na pomysł 2 łazienki, ale bardzo małej czy na 140 cm da rade wstawić WC i Prysznic ?

- gdzie wcisnąć dużą szafę w syplialni

- jak zrobić by pokój dziecka nie był klitką i nie powstały labirynty w przedpokoju

Obecny rozkład

http://wakacyjny.pl/graniczna/plan(2).png

Nasz propozycja

http://wakacyjny.pl/graniczna/plan.png

Wszelkie uwagi mile widziane

dlaczego z pompką? Przecież tam jest pion kanalizacyjny kuchenny i miała być pralnia.

Najwyżej trzeba będzie odwrócić łazienkę w sposób lustrzany, by sedes był od strony sypialni

Jeśli w nowej kuchni pion jest po prawej to zamień miejscami płytę ze zlewem - spokojnie podciągniesz kanalizę.

7 m2 na pokoik dziecka - chyba kury mają większe wybiegi w klatkach :)

Czyli samochody mają więcej miejsca niż ludzie w salonie :D

nie przeszkadza ci tak otwarta kuchnia?

Weź ty się kobieto ogarnij troszkę z tymi swoimi tekstami, bo to ani mądre, ani śmieszne :eek:

Opanowałaś ten dział, że ciężko znaleźć tutaj wątek bez twoich mądrości, które sprowadzają się do jednego typu rozwiązania: WSZYSTKO JEST DOBRZE, JAK JEST TAK, JAK U ELFIR! + do tego koniecznie dwa tarasy!

Krytykujesz większość rozwiązań, wklejasz tu nieraz parę różnych rzutów domu w jednym wątku, robionych na szybko w Paint'cie, które niejednokrotnie się wykluczają, mieszasz ludziom w głowach, ustalasz jakiś swoje z dupy wzięte standardy - weź ty się dziewczyno ogarnij!!

Teraz sezon ogórkowy, więc całą swoją energię poświęcasz na rozwalanie domów. Ale już niedługo wiosna, więc jest szansa, że zajmiesz się projektowaniem ogrodów i przestaniesz tutaj szaleć, zmieniając osiem razy na dobę projekt jednego domu.

Naprawdę męcząca jesteś...

Ja jestem bardzo wdzięczny za każdą nawet krytyczną uwagę, Po to napisałem na forum by ktoś znalazł mankamenty w moim projekcie a nie chwalił wszystko co zrobię. Jeśli efektem tej dyskusji będzie fakt, ze wiekszość z Was uzna to za fajny rozkład będę bardzo zadowolony.

Projekt, który zakłada i to już potwierdzone, że nie zburzymy tej jednej ściany, bo jest wentylacja ( przedłużenie ściany w pierwotnej łazience. W tej sposób zamyka nam trochę kuchnię.

http://www.wakacyjny.pl/graniczna/plan(10).png

Ja jestem bardzo wdzięczny za każdą nawet krytyczną uwagę

No to masz moją krytyczną uwagę, że takie "malowanie na kolanie" przez amatorów, do niczego konstruktywnego nie prowadzi.

Ja już długo obserwuję tę radosną twórczość niektórych "doradców" i wiem, że namalować można wszystko, ale to często ma się potem nijak do rzeczywistości i ergonomii.

Oczywiście możesz zrobić tak, jak ci namalują na forum, ale możesz też zasięgnąć porady u poważnego/prawdziwego architekta. On ci to inaczej przeliczy i niektóre pomysły z głowy wybije.

Stanowska - ty masz jakieś problemy emocjonalne.

Nie znam nikogo na forum komu byś pomogła.

Natomiast uwielbiasz robić personalne docinki, które nikogo, prócz ciebie nie interesują.

Edytowane przez Elfir

Faktycznie rozmieszczenie na sypialnie zle, jeszcze jeden projekt ale nie wiem czy do konca realny bo po wejsciu do WC po prawej stronie jest kanalizacja a potem szyb wentylacyjny i pytanie czy można aż tak zmniejszyć tą łazienkę do WC

Chyba wyburzyłeś część pionu wod-kan i wentylacyjnego. :)

Może nie rób ścianki od wejścia, tylko wstaw dużą szafę?

A TV można ustawić przy kominie (od strony łazienki i kuchni)

Edytowane przez Elfir

Stanowska - ty masz jakieś problemy emocjonalne.

Nie znam nikogo na forum komu byś pomogła.

Natomiast uwielbiasz robić personalne docinki, które nikogo, prócz ciebie nie interesują.

Tylko Tobie, moja droga, robię personalne docinki, bo uważam, że zapędziłaś się nieco we swojej nieomylności i zaczynasz tutaj gwiazdorzyć. Niepotrzebnie zresztą.

Mniejsza z tym. Pisz sobie dalej, tak jakby mnie nie było, ale nie oczekuj ode mnie, że nie będę odpisywać na żadne Twoje wypowiedzi.