7mika7 25.02.2017 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Kilka zdjęć wizualizacji mojej łazienki: Podłoga będzie inna Płytki na ścianie białe błyszczące Drewniane dekory jeszcze do ustalenia Nad zabudową geberitu mała półka a wyżej wszystko zabudowane płytkimi szafkami Drzwi do prysznica albo uchylne albo przesuwane. W zależności jakie będą ostatecznie blat z szafką na zlew dopasuje się tak aby nie było kolizji z drzwiami od prysznica ( będzie robiony na wymiar). Czy oświetlenie w łazience powinno być zimne czy ciepłe? Edytowane 25 Lutego 2017 przez 7mika7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 25.02.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 I chyba ma wszystko co powinna. Zastanów się tylko czy nie byłoby praktycznie zrobić pod umywalką w zabudowie półki na brudną bieliznę, uchylne mało pojemne są ale wysuwane szuflady mogły być fajne.Prysznic chyba lepiej przesuwny. Ja u siebie mam otwierany w obie strony i jest luzik, ale tylko na zewnątrz drzwi otwierane to w takiej małej łazience jest kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.02.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 układ jak najbardziej ok, tylko ja bym wstawił umywalke tam gdzie kibelek, a kibelek tam gdzie umywalka, ale to szczegół.Natomiast mam pytanie o ten wymiar 140cm. to jest teraz przed płykami czy juz po połozeniu płytek/glazury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7mika7 25.02.2017 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 140 cm jest na ten moment z płytkami po obu stronach. Będą oczywiście zrzucone i założone nowe. Tak jak wcześniej pisałam brodzik będzie z możliwością przycięcia na wymiar https://www.leroymerlin.pl/wanny-i-kabiny-prysznicowe/kabiny-brodziki-i-akcesoria/brodziki-prysznicowe/brodzik-terran-70-x-100-cm-roca,p266737,l2121.html?gclid=Cj0KEQiA88TFBRDYrOPKuvfY2pIBEiQA97Z8MfKzrIa7A_5ifG4-kK13IrW3-Irl9dg5PBa2PNDQNCMaAmGl8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CPbThYCgrNICFRC_GAodw2UAgw więc dopasujemy już po założeniu nowych płytek. Mam nadzieję, że tak będzie Tutaj przykład innego układu nad którym myślałam - mam wrażenie, że wchodziłoby się prosto na ścianę od prysznica - wyczytałam, że kibelek nigdy na wprost wejścia - był kłopot z dopasowaniem wąskiej pralki, patrzyłam na te płytkie w sklepie i mam wrażenie, że za dużo tam się prania nie zmieści, poza tym w tych najpłytszych pralkach wszystkie drzwiczki otwierają się na lewą stronę co przy tym układzie nie byłoby wygodne a te na 40 cm głębokości z drzwiczkami otwieranymi na lewo nie otwierałyby się w całości. I taki układ: -tutaj też by się wchodziło zaraz na ściankę od prysznica -mniej miejsca na kibelku - zamiast szyby pewnie by się skończyło na zasłonce prysznicowej - mało widać podłogę a wyczytałam, że im więcej widać podłogę niepodzieloną sprzętami tym lepiej dla małej łazienki Też myślę nad szufladami na brudną bieliznę i biorę pod uwagę. Miejsca na kosmetyki będę miała w płytkich szafkach na geberitem. Nad pralką szafka na większe środki czystości. Mam wrażenie, że szafka na umywalkę, bez dużych szuflad będzie nadawała trochę lekkości i nie przytłoczy tej mikro łazienki. Ale zobaczę jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 27.02.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Najlepsza opcja pierwsza. Na projekcie pralka ci się zmieści obok wc, ale weź pod uwagę że trzeba ją wcisnąć i podłączyć, a to nie jest łatwe jak jesteś otoczona sprzętami dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 02.03.2017 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 zanim zdecydujesz porównaj sobie wymiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7mika7 02.03.2017 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 zanim zdecydujesz porównaj sobie wymiary... Ale że co? Bo ja mało techniczna jestem Remont się właśnie zaczął i już jest zrobiona instalacja tak jak na projekcie pierwszym, który tu wrzuciłam, czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Architekt zrobił ci zestawienie wcześniejszych propozycji układów wraz z podanymi odległościami pomiędzy poszczególnymi sprzętami. Żebyś wiedziała czy w danym ustawieniu na sedesie będziesz siedzieć ściśnięta, czy będzie miejsce na łokcie chociażby. Czy nogi się zmieszczą bez obijania kolan o inne elementy, jak sobie usiądziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7mika7 02.03.2017 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Ach, teraz rozumiem! Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7mika7 03.05.2017 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Łazienka zrobiona Czekam jeszcze na szafki zamówione u stolarza, niestety termin na czerwiec :/ Jak będzie już całość to oczywiście pochwalę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.06.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Już jest czerwiec... Poczekam na zdjęcia realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7mika7 07.10.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Trochę to trwało bo jednak meble zostały wykonane w sierpniu Łazienka przed remontem: Łazienka ma 1,4 x 2 metry. Zamiast wanny mamy teraz prysznic 90 x 70 cm, i łamane drzwi co dodało nam wizualnie trochę przestrzeni, zmieniliśmy pralkę na otwieraną do góry. Układ bardzo nam odpowiada i łazienka jest teraz wygodna. Nad ubikacją pod sam sufit mamy pojemne szafki, jest tam też wentylator. Przy toalecie jest bidet i z drugiej strony wykorzystaliśmy wnękę gdzie trzymam m.in proszki do prania. Pod umywalką są pojemne szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 no to gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts