iwan89 21.01.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Witam, W MPZP jest zapis "zakaz realizacji ogrodzeń z prefabrykatów żelbetowych". Nie potrafię znaleźć takich ogrodzeń, są jedynie z prefabrykatów betonowych i jestem nimi zainteresowany. Mam nadzieję, że to nie jest to samo? Pytanie do urzędu gminy o sprecyzowanie czym jest dla nich ogrodzenie zelbetowe prefabrykowane, dało mi odpowiedź: "Jeżeli ogrodzenie będzie prefabrykowane żelbetowe nie będzie spełniać ustaleń planu". Także nic się nie dowiedziałem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Niestety dla Ciebie to prawdopodobnie to samo - prefabrykaty betonowe mają zbrojenie stąd czasami są przez producentów nazywane żelbetowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 21.01.2017 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Wszystkie prefabrykaty betonowe mają zbrojenie? Nie ma takich bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Nie.Ten zapis w planie najprawdopodobniej dotyczy ogrodzeń pełnych -wysokich betonowych płotów. Gdybyś chciał mieć tylko podmurówkę z prefabrykatu żelbetowego myślę, że nie byłoby sprzeciwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 21.01.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 To chodzi o te wysokie betonowe mury - u mnie jest taki sam zapis. Podmurówka może byc z nich zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 21.01.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Czyli takie ogrodzenie odpada?: https://goo.gl/images/0amUSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.01.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Czyli takie ogrodzenie odpada?: https://goo.gl/images/0amUSI raczej odpada bo jest pełne i betonowe. Zapis w MPZP ma ograniczyć odgradzanie się pełnymi przęsłami, chociaż może nie tyczyć się ogrodzeń od strony sąsiadów, a tylko od strony drogi, frontu budynku lub chodnika. Jak widzisz masz pełną swobodę w państwie prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 25.01.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, że może być taki zakaz stawiania ogrodzeń z prefabrykatów, a niby to dla czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 25.01.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, że może być taki zakaz stawiania ogrodzeń z prefabrykatów, a niby to dla czego? Są tacy którzy uważają że wszyscy maja mieszkać jak w ulu czyli zgodnie z kanonem jednego słusznego piękna, z jednokolorowymi dachami, elewacjami, oknami i ogrodzeniem przeźroczystym, bez prawa do decydowania o swojej własności. Słuchać mamy wizji twórców MPZP bo tak jest wola rządzących i urzędników. Innego powodu nie ma i zrozumieć się tego nie da. Ja tego nie chcę rozumieć . Jest jeszcze wiele innych zakazów których nie da się zrozumieć albo nie mają równoważnika który wyjaśniałby ograniczenie i je rekompensował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 25.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, że może być taki zakaz stawiania ogrodzeń z prefabrykatów, a niby to dla czego? Żeby wioska wyglądała jako tako... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.01.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 a Twoje piękno jest najpiękniejszy ? nie to ładne co ładne tylko to co sie komu podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.01.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, że może być taki zakaz stawiania ogrodzeń z prefabrykatów, a niby to dla czego?normalny i częsty zapis w MPZP i dotyczy ogrodzeń od strony drogi. Miedzy sąsiadami możesz sobie takie budować. Ja akurat sie z tym zapisem zgadzam, ale nie to ładne co ładne tylko to co sie komu podoba tez nie do końca. chciałabyś aby cała droga w Twojej wsi / mieścinie/ osiedlu/mieście itp tak wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 26.01.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Też znam taki plan , ale właśnie dotyczył tylko frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 26.01.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 A u mnie jest odwrotnie w MPZP:"nakazuje się stosowanie ogrodzeń ażurowych, pozostawiających minimum 12 cm przejścia dla zwierząt pomiędzy ziemią a dolną krawędzią ogrodzenia, z wyjątkiem ogrodzeń przy drogach publicznych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 29.01.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Czyli takie ogrodzenie odpada?: https://goo.gl/images/0amUSI na Twoje szczęście tak. Przecież to jest obleśne ... no ale o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Jak chcecie zasłonić swój ogród to tak ciężko zrobić ładne ogrodzenie z drewna, cegły, kamienia czy gęsty żywopłot?Dlaczego koniecznie musicie stawiać koszmary betonowe. Czy coś co jest w harmonii z otoczeniem budzi w was odruch wymiotny?Wasza wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 30.01.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Jak dla mnie to nawet powinni zabronić takie coś produkować. Na szczęście, żaden z moich sąsiadów nie wpadł aby taki płot postawić, ale z 500 metrów ode mnie ... takie ładne domy budują i po kolei takie betonowe płoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Jak dla mnie to nawet powinni zabronić takie coś produkować. Na szczęście, żaden z moich sąsiadów nie wpadł aby taki płot postawić, ale z 500 metrów ode mnie ... takie ładne domy budują i po kolei takie betonowe płoty. Popieram- przecież to jest obskurne....a jak to ktoś jeszcze pomaluje - to już katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts