sekretarka 25.01.2017 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dzisiaj pojechałam do Media Markt, żeby w realu je sobie obejrzeć i Elektrolux miał moim zdaniem gorszą tą ceramikę, niektóre firmy miały taką błyszczącą taflę. Wiem, że to nie najważniesze, ale dziś na to zwróciłam uwagę. Dylemat niemały mam też ze zmywarką, rozważam Hotpoint i Bosch, tu link do tego Hotpointa ma dobre parametry, http://www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy/hotpoint-ariston-ltf-11h132-eu.bhtml Chcąc kupić Boscha z takimi parametrami musiała bym zapłacić powyżej 2700 zł. Ma ktoś z Was tego Hotpointa ? Wart zakupu ? Czy lepiej Bosch z gorszymi parametrami, ale Bosch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.01.2017 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Błyszcząca jest ładna na wystawie , w kuchni trudniej jest utrzymać czystość Płyta ELECTROLUX EHO8840FOG ma takie linie (paski) http://www.electrolux.pl/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eho8840fog/#&gid=null&pid=1 Edytowane 26 Stycznia 2017 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 27.01.2017 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Błyszcząca jest ładna na wystawie , w kuchni trudniej jest utrzymać czystość Płyta ELECTROLUX EHO8840FOG ma takie linie (paski) http://www.electrolux.pl/kitchen/cooking/hobs/induction-hob/eho8840fog/#&gid=null&pid=1 Muszę to przemyśleć, a wcześniej używałeś błyszczącej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 27.01.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Co do zmywarek to najlepsze robi chyba Bosch, Elektrolux, Siemens, zmywarki beko i Hotpoint nawet sprzedawcy w sklepach mi odradzali. W zmywarce liczy się jakość zmywania i programy zmywania najważniejsze żeby nie były zbyt długie. Już 3 lata temu w niektórych super oszczędnych zmywarkach był problem z domywaniem naczyń, niektóre zmywarki min beko która mi się bardzo podobała i nawet taką zamówiłem zużywała 9 litrów wody z czego kilka litrów przetrzymywała do następnego uruchomienia. Na szczęście zmywaka przyszła do mnie uszkodzona w transporcie i dostałem zwrot gotówki. Ciekaw jestem czy taka woda się nie zasmierdzi po kilku dniach nieużywania zmywarki. Takie oszczędności mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mister1 27.01.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 mam płytę Bosch i jak do tej pory nie było z nią żadnych problemów, a kupiłem ją chyba ze trzy lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 28.01.2017 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 mam płytę Bosch i jak do tej pory nie było z nią żadnych problemów, a kupiłem ją chyba ze trzy lata temu chyba się zdecyduję na ten model http://www.bosch-home.pl/produkty/gotowanie-i-pieczenie/plyty-grzewcze/PVS651FC1E.html, wydaje się być całkiem sensowna. Electrolux może ma wygodniejsze to sterowanie, muszę to gdzieś w praktyce sprawdzić, ale ta mi się bardziej wizualnie podoba . A z tą zmywarką, to mnie jeszcze czeka długie czytanie, narazie na 90 % jestem za Hotpointem A+++ . Bladyy78 sprzedawców w sklepie za bardzo nie ma co słuchać, oni i tak nie mają styczności z reklamacjami i zepsutym sprzętem, to załatwia serwis, a jak zadzwoniłam do mojego zaprzyjaźnionego mechanika AGD, to mi powiedział, że teraz wszytko to jedno g...o, powiedział, że teraz to zależy więcej od szczęścia, nie od firmy, na jaki egzemplarz się trafi, głowa boli, w jakim kierunku ten świat zmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.01.2017 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zużycie wody w zmywarce ma małe znaczenie , nawet jej podgrzanie.Najdroższy składnik zmywania to proszek (kostka do zmywania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.01.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zużycie wody w zmywarce czy pralce, ma duże znaczenie im jest mniejsze tym środki zmywające muszą być lepszej jakości: muszą łatwiej się rozpuścić i łatwiej się muszą wypłukiwać. A mniejsze zużycie wody nie przyniesie nam żadnych oszczędności. Chyba że zmywarkę mamy w przyczepie kempingowej, ale w domu nie widzę sensu aby zmywarki czy pralki były aż tak oszczędne bo to odbije się na jakości prania czy zmywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.01.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Uzupełniam Zużycie wody w zmywarce ma małe znaczenie , nawet jej podgrzanie dla uzyskania oszczędności finansowych Jak pisze bladyy78 lepsza będzie ta z większym zużyciem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 28.01.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Czyli wychodzi na to, że lepiej kupić tańszego Boscha, który zużywa więcej wody ? Piszecie to poważnie, czy sobie zemnie żartujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.01.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Dobre są Bosch i Siemens, ale sprawdź czy wnętrzem i 2 lub trzy półki (trzecia na sztućce - nie każdemu to odpowiada)Na zużycie wody nie zwracaj uwagi. Zmywarki ze skrajnie małym zużyciem wody pomiń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 11.02.2017 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Co do zmywarki, to wreszcie kupiłam, wybrałam Siemensa, a płyta nadal niekupiona. zostało mi jeszcze jakieś dwa tygodnie na zakup, płyty lodówki i piekarnika. Okap już też zakupiłam, wybrałam Faber podszafkowy, bo taki mi będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluss 17.08.2017 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja zainwestowałam w płytę indukcyjną moderowano. Wcześniej mieliśmy kuchenkę gazową, ale po remoncie kuchni i wymienieniu praktycznie wszystkiego zdecydowaliśmy się na indukcję. Nie chcieliśmy wydawać zbyt dużo, ale w ostatnich latach ceny płyt indukcyjnych i tak poszybowały w dół, więc mogliśmy sobie pozwolić na ten wydatek. Zupełnie inny komfort gotowania i bezpieczenstwa. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 24.08.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 My mamy płytę philipiaka. Moja połówka zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.08.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Może tu się ktoś odezwie , szukam informacji o trwałości płyt indukcyjnych. Ile czasu używacie bez awarii ? Jakie marki ?Mój Mastercook odmówił posłuszeństwa na dwóch polach po 7 latach. Po naprawie usterka wystąpiła ponownie . Mam na oku Sharpa , firma znana i długo już na rynku , ale nie z płyt chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.08.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Bosch 7 lat, bezproblemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.08.2019 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 U mnie poważniejsza awaria tak jak napisałem w temacie że stopki , troszkę na własne życzenie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejWalczak 11.01.2020 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Też posiadam Boscha od 3 lat. Jest wygodna w obsłudze i wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 11.01.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 U mnie sprawa skończyła się na wymianie płyty na nową , przesiadka na Electroluxa EIV835 , po 4 miesiącach użytkowania mogę napisać tak + szerokość 90cm + 5 pól grzejnych + sterowanie okapem po wifi + ustawiona na timer wyłącza się chwilę wcześniej i wykorzystuje jeszcze nagrzanie pola + ciche chłodzenie + czyszczenie - sterowanie suwakami(slider) kiepskie , nie zawsze się trafia w to co się chce włączyć . Na szczęscię sterowanie ma osobno dla każdego pola . - timer, ustawianie w jednym miejscu wszystkich pól . Najpierw wybieramy pole potem czas i tak dla każdego - pola oznaczone X , czasem nie widać czy garnek stoi na środku - troszkę głośna praca przy grzaniu - cena Mastercook ID 84 S nieprodukowana już + szerokość 90cm + oznaczenie pól kółkiem 'O' łatwo trafić w środek + sterowanie każdym polem z osobna za pomocą 3 preustawień mocy + sterowanie mocą pól za pomoca +/- + sterowanie timerem przy każdym z pól + rozmieszczenie pól + czyszczenie - troszke głośne chłodzenie - cena jak na tamte czasy Ostatecznie przez przypadek znalazłem nowy moduł mocy do Mastercook'a i płyta nadal sprawna, leży sobie i czeka na lepsze czasy . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elusia617 13.01.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Ja posiadam BOSCH PIF651FB1E teoretycznie wszystko jest super, tylko należy pamiętać że płyta jest zasilana z dwóch niezależnych faz tzn. należy ją podłączyć do 2 x 230 v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts