Mario19691 25.01.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Powiem szczerze, że twoja sąsiadka to "tępa dzida" Koszty instalacji kominka z płaszczem wodnym ponad 9 tys . Sam kominek bez płaszcza będzie nagrzewał pomieszczenie do 35 stC to po co jeszcze instalacja wodna. Suche powietrze będzie tak działało, że nie dasz rady spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 25.01.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Tu mi znajoma mówi, żeby zrobić kominek z płaszczem wodnym, że to będzie najlepsze wyjście. W takim małym pomieszczeniu dałoby radę? Bo nie chce mi się jakoś w to wierzyć. Chyba się ta znajoma za dużo naoglądała "Nasz Nowy Dom" -- tam też takie "genialne" pomysły mieli (łącznie z klejeniem styropianu na placki). Zapomnij, to drogie inwestycyjnie, skrajnie niekomfortowe rozwiązanie. Do tego jeszcze trujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hime 25.01.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dlatego napisałam, że nie chce mi się wierzyć. Wyczytałam z resztą, że na takie cacko trzeba mieć min. 50m2. Chyba z tego wszystkiego zostanę przy kozie, czy po prostu jakimś piecu. Nie będę kombinować. Bo to i tak na dwie góra trzy zimy. Ewentualnie jeszcze przemyślę tą klimę o których pisaliście. Dzięki wielkie za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 25.01.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 farelka albo grzejnik olejak. Wszystkie inne kombinacje to szkoda miejsca i inwestycji. Kiedyś ogrzewałem w kamienicy mieszkanie na parterze około 35m2 i grzały to dwa grzejniki elektryczne pod oknami. to było 15 lat temu i zimą wychodziło za prąd razem z prądem bytowym 400zł. Nie musisz grzac non stop - wychodzisz z domu wyłączasz wracasz, jest zimno - włączasz farelke i za 30 min masz ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 25.01.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Napisałem, że klima szumi i to znacznie.Naprawdę zastanów się nad piecami akumulacyjnymi z taryfą G12. To najmniejsza inwestycja, plus tanie grzanie. Zmienisz mieszkanie sprzedasz piece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.01.2017 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 W poprzednim mieszkaniu miałem klimę, teraz mam klimę....W poprzednim miałem cicho za oknem - to słyszałem w trybie nocnym, że szumi. Jak wentylator taki biurkowy na najniższym biegu.Teraz mieszkami przy ruchliwej ulicy i z 1,5m nie jestem w stanie stwierdzić w trybie nocnym, czy wentylator pracuje, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts