Andrzej85 23.01.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam,Przymierzam się do remontu kawalerki i chciałem zacząć od łazienki. Chciałbym Was prosić o podpowiedzi w jaki sposób najlepiej naprostować krzywe ściany? Ściany w pionie są krzywe ok 4,5 cm a w poziomie na środku występuje garb więc jak przyłoże łate do garba to po obu stronach mam szczeliny ok 2,5 cm. Łazienka jest mała długość ok 2,5m x 1,5.Z góry serdeczne dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 kuć i nowy lub prostować o te 2,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej85 23.01.2017 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Dzieku za odpowiedź,A nie lepiej przykleić plyty gk ? Wydaje mi się to prostrze rozwiązanie ale ja jestem poczatkujący więc mogę sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 23.01.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Skucie tynków niestety często nie przyniesie efektu bo w praktyce okazuje się różnie, np. że płyty betonowe są krzywe (oczywiście jeśli blok jest z epoki wielkiej płyty).Najszybciej i najtaniej będzie kleić płyty GK, ale wg mnie lepiej reprofilować ściany odpowiednimi materiałami. Łazienka mała i ważny każdy cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 właśnie ze względu na metraż unikałabym pogrubiania ścian płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.01.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Ze 20 masek p.pyłowych szlifierka katowa i dwie tarcze diamentowe typu kielich , dwie skrzynki napojów dla rozeźlonych sąsiadów kilka biletów do kina dla małolatów . Trzy dni szlifowania po kilka godzin i ostatni na zagłaskanie szczerb i nierówności klejem czy droższym specyfikiem do prostowania ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.01.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ze 20 masek p.pyłowych szlifierka katowa i dwie tarcze diamentowe typu kielich , dwie skrzynki napojów dla rozeźlonych sąsiadów kilka biletów do kina dla małolatów . Trzy dni szlifowania po kilka godzin i ostatni na zagłaskanie szczerb i nierówności klejem czy droższym specyfikiem do prostowania ścian Gdyby to była ściana działowa, to już lepiej było by to rozebrać i wybudować od nowa w wersji prostej. Szybciej, czyściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej85 24.01.2017 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To jest ściana nośna. Generalnie wszystkie ściany w lazience są krzywe ale odchylenia największe są wlasnie na tej sciance nośnej. Ze skuwanie garba raczej nie będę chciał się zabierać bo to katorżnicza praca. Prędzej jak Quba napisał reprofilować ściany. Myślę żeby skuć stary tynk po dwóch stronach garbu ustawić pionowe listwy metalowe i nałożyć tynk tak jak jest to pokazane tu: Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 24.01.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 W tym przypadku najmniej stracisz na metrażu , jak to ma dla Ciebie jakieś znaczenie .Jak nie to płyty g-k będzie chyba lepszym rozwiązaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts