beatagl 30.01.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Rozumiem to doskonale sama tez mam domek poza miastem i oboje dojeżdżamy do pracy, trzeba wziąć wszystkie za i przeciw. Ja będę obstawała za domkiem może nie 35m2 tylko troszkę większym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanowic 02.02.2017 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 O większym domku raczej nie myślałam. Jakoś nie mam głowy żeby ogarnąć wszystkie pozwolenia, projekty, adaptacje. Większy dom to też większe koszty (budowy, użytkowania). Byłabym za kawalerką, ale ceny w mojej okolicy to ok. 100.000-110.000 za 25-30m2 (+ notariusz, pośrednik). Są to bloki z lat 60-70. Też się trochę obawiam czy czynsz nie będzie coraz wyższy z uwagi na remonty itd. Jeśli chodzi o domek to wydaję mi się, że koszty budowy 35m2 będą niższe niż te 110.000Tylko musiałabym doprowadzić media: studnia, prąd, szambo ale miałabym własną wodę i wydaję mi się, że niższe koszty byłyby niż w takiej kawalerce w mieście.Uciążliwe mogą być dojazdy. W taką pogodę w zimie jest bardzo ciężko. Choć w sumie to tylko 3 miesiące Myśląc przyszłościowo trochę się obawiam, czy mieszkania z lat 60-70 będą za 10-20 lat coś warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Skoro przeraża cie najprostsza rzecz w czasie budowy, czyli złożenie dokumentów w starostwie, to wątpię czy dasz radę z tym co naprawdę trudne, czyli budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanowic 02.02.2017 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Raczej obawiam się kosztów, żeby mnie przerosły. Jeśli chodzi o projekt, adaptację, kier bud., teren może być podmokły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts