Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomożecie Nam ? ..... salon

Recommended Posts

Cześć,

Wspólnie z żoną mamy już aranżacje na wszystkie pomieszczenia, został pechowy Salon. Nie mamy na niego pomysłu, poprostu totalna pustka.

Wiem, że wśród Was jest dużo osob jakby to powiedzieć z wizją przestrzenna :) Proszę pomóżcie nam jak zaprojektować salonik, aby to wszystko ładnie i nowocześnie wyglądało.

Jedyne co mamy ustalone, to bedziemy mieć płytki, ale jeszcze też wątpliwości czy dawać takie same (panelopodobne) w kuchni.

Pomożecie ? :)

salon.jpg

Edytowane przez kasiamirek

Wiem, że takie decyzje to kwestia indywidualna. Ale chodzi mi raczej o podpowiedzi co mogą być było np na ściany rzucić żeby wyglądało stylowo i nowocześnie.

Przykładem jest np. Lacobel który zastosuje do kuchni pomiędzy meble. Wygląda super a o tym nie wiedzieliśmy. Na szczęście nie było jeszcze za późno

Ok. Co znaczy wg. was "nowocześnie"?

Bo nowoczesny może być loft, styl skandynawski, minimalizm. ba! nowoczesny może być styl rustykalny.

Wasza kuchnia jest otwarta na salon - dobrze byłoby zgrać kolorystykę obu pomieszczeń.

Niestety nie umiem Ci jednoznacznie odpowiedz, dlatego też mamy problem :(

Raczej chodzi tutaj bardziej o minimalizm, jakaś szafka pod tv obok barek... to tyle naszych wizji. Żona chce rzucić na scianę gdzie bedzie tv piaskowiec po całości, odcien jakis bardzo jasny. I na tym etapie koniec. Nie umiemy tego wszystkiego zgrać. Np co do tego piaskowca, jaki płytki. ahh

Rozważam też projektanta.. zobaczmy

czyli najbardziej zależy wam na płytkach piaskowca? :)

Mam nadzieję, że naturalnego a nie gipsowych płytek?

Tutaj bodajże szary piaskowiec:

http://fashionelka.pl/wp-content/uploads/2013/05/ardesignstudio.co_.uk_.jpg

Nie jestem przekonana czy łącznie piaskowca z TV na jednej ścianie to dobry wybór. Przynajmniej jasnego. Niepotrzebnie podkreśli telewizor.

Może ciemniejszy?

http://fashionelka.pl/wp-content/uploads/2013/05/eduardacorrea.com_.br_.jpg

Dobrze byłoby ten element kamienny powtórzyć gdzieś w kuchni lub na korytarzu

Niekoniecznie nazwałbym to, że zależy :) żonie się do głowy wbiło, ale uwagi są cenne i na pewno jej przedstawie. Ona poprostu nie chce tylko farby na scianach. Tak bedzie reszta pomieszczeń, chciała coś dodać ulepszyć, hehe. Ale nasza wiedza w tym temacie jest "za murzynami". Szperam właśnie w internecie opinie nt projektantów online.

Minimalizm polega na odejmowaniu z wnętrza a nie dodawaniu do niego elementów. :)

Minimalistyczna jest na przykład ta jadalnia z kamieniem na ścianie.

Ale już zdjęcie wnętrza ze ścianą z TV to na pewno nie jest minimalizm, bardziej coś w rodzaju hmmm.. współczesnej adaptacji stylu kolonialnego lub eklektyzm.

Dlatego dużo by dało gdybyś wkleił jakieś przykładowe wnętrze w stylu do którego dążycie.