hudy8 26.01.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam. Stoję przed wyborem komina systemowego do ekogroszku. Komin 8,5m fi200. Do tej pory mam dwa typy schiedel rondo plus w cenie 3300 oraz jawar uniwersal z ceramiką izostatyczną w cenie 2400pln. Słyszałem że cena schiedela jest wysoka z powodu samej marki.Jawar też ma dobre opinie. Czy ktoś z was posiada taki komin i coś może o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.01.2017 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Proponujemy polskie izostatyczne LZMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.kosiecki 27.01.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 LZMO już nie kupisz bo firma zwija interes. Słyszałem że Jawar ma dobre rury a cena wynika z faktu że to polska firma i produkcja jest w Polsce. Schiedel to międzynarodowy koncert i marka za którą się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 28.01.2017 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 A komin CJ Block? Dziś dostałem wycenę i jest jeszcze tańszy od Jawara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.kosiecki 31.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 A komin CJ Block? Dziś dostałem wycenę i jest jeszcze tańszy od Jawara. CJ BLOK kupuje rury ceramiczne starej generacji z Czech. Jawar produkuje rury ceramiczne nowej generacji. Jeśli interesuje cię tylko cena a nie jakość to kup CJ Block i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.02.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 LZMO już nie kupisz bo firma zwija interes. Ups. Rzeczywiście. Info z ich strony Postanowieniem Sądu Rejonowego w Zielonej Górze, V Wydziału Gospodarczego, Sekcji ds. upadłościowych i restrukturyzacyjnych, z dnia 25 sierpnia 2016 roku zostało otwarte postępowanie sanacyjne firmy LZMO S.A. w Restrukturyzacji z siedzibą w Lubsku. Też szukam komina (ale do kominka) i Zdun Darek B przygotował nam ofertę na Izostar, ale co mi ze stuletniej gwarancji, jak za rok firmy może nie być? Więc ten komin odpada. W projekcie mam Schiedel Rondo Plus. Zwykła ceramika. Ale chyba dałem się namówić na komin izostatyczny, ale Schiedel zniechęca ceną (i nad Rodo Plus się zastanawiałem, ale wykonawca SSO wychwala go). Jawar wygląda kusząco (patrząc na ceny internetowe). W tej chwili u mnie prowadzi - ale muszę jeszcze sprawdzić wycenę izostatycznej konkurencji. Kogo brać pod uwagę, o najlepszym stosunku jakość/cena do kominka? Z kolei w składzie, w którym się zaopatruję zachwalają Icopal i twierdzą, że mają też ceramikę izostatyczną, ale na stronie o tym ani śladu, na mejla wysłanego dwa dni temu nie mam odpowiedzi, a przedstawiciele nie odbierają teraz telefonów. Pytanie, jak na amatorskie oko poznać ze 100% pewnością, że rura jest izostatyczna? Zawsze ma taki głęboki kielich (a inne nie)? Zawsze rura podstawowa jest długa na metr albo więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam. Stoję przed wyborem komina systemowego do ekogroszku. Komin 8,5m fi200. Do tej pory mam dwa typy schiedel rondo plus w cenie 3300 oraz jawar uniwersal z ceramiką izostatyczną w cenie 2400pln. Słyszałem że cena schiedela jest wysoka z powodu samej marki.Jawar też ma dobre opinie. Czy ktoś z was posiada taki komin i coś może o nim powiedzieć? Tak, Jawar jest ok, jestem dystrybutorem, ale i klientem, wlasnie postawilem taki u siebie Uniwersal Plus 200+W. Zapraszam, komin dla siebie znajdziesz na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2017 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ups. Rzeczywiście. Info z ich strony Postanowieniem Sądu Rejonowego w Zielonej Górze, V Wydziału Gospodarczego, Sekcji ds. upadłościowych i restrukturyzacyjnych, z dnia 25 sierpnia 2016 roku zostało otwarte postępowanie sanacyjne firmy LZMO S.A. w Restrukturyzacji z siedzibą w Lubsku. Też szukam komina (ale do kominka) i Zdun Darek B przygotował nam ofertę na Izostar, ale co mi ze stuletniej gwarancji, jak za rok firmy może nie być? Więc ten komin odpada. W projekcie mam Schiedel Rondo Plus. Zwykła ceramika. Ale chyba dałem się namówić na komin izostatyczny, ale Schiedel zniechęca ceną (i nad Rodo Plus się zastanawiałem, ale wykonawca SSO wychwala go). Jawar wygląda kusząco (patrząc na ceny internetowe). W tej chwili u mnie prowadzi - ale muszę jeszcze sprawdzić wycenę izostatycznej konkurencji. Kogo brać pod uwagę, o najlepszym stosunku jakość/cena do kominka? Z kolei w składzie, w którym się zaopatruję zachwalają Icopal i twierdzą, że mają też ceramikę izostatyczną, ale na stronie o tym ani śladu, na mejla wysłanego dwa dni temu nie mam odpowiedzi, a przedstawiciele nie odbierają teraz telefonów. Pytanie, jak na amatorskie oko poznać ze 100% pewnością, że rura jest izostatyczna? Zawsze ma taki głęboki kielich (a inne nie)? Zawsze rura podstawowa jest długa na metr albo więcej?Rury izostatyczne mają ścianki grubości ok 0,5 cm, zwykłe ok 2 cm...To główny "odróżniacz" dla laika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Tak, Jawar jest ok, jestem dystrybutorem, ale i klientem, wlasnie postawilem taki u siebie Uniwersal Plus 200+W. Zapraszam, komin dla siebie znajdziesz na stronieNiezwykle wiarygodna informacja na temat komina! Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 20.02.2017 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 jest jeszcze Leier,często z nich korzystam. Shiedel to faktycznie opłata za markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts