Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

AmberWind - z taką wiedzą to podejrzewam, że nigdy nie miałaś problemów z nadwagą :roll: :)

Gdyby wiedza determinowala oczekiwana wage, to byloby idealnie 8) Znam osoby, ktore "z glowy" cytuja cale tabele kaloryczne, bedac jednoczesnie na przewleklej ;) i nieskutecznej diecie :roll:

Osobiscie kalorii nie licze, w domu stosujemy kuchnie srodziemnomorska. Do tego to co uwielbiamy najbardziej, czyli intensywny trening od 6.30 rano, potem prysznic i do pracy 8)

st_ella, a radosc czerpana z czegos innego niz jedzenie? :roll:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja chodze spac okolo 1 w nocy i o tej porze raczej bym nie wstala :roll: :p .

przyznam, ze tez nie mam komfortu wczesnego chodzenia spac i niestety zasypiam grubo po polnocy a czasami nawet ok. 3.00 :roll: Prowadzenie wlasnej firmy pozwala mi jednak czesto ok. 14.00 15.00 uciac sobie godzinke zdrowej drzemki :lol:

satinka, kazdy sposob dobry, aby tylko byl skuteczny 8)

sa warzywa w drugiej fazie. ....

no tak, ale jak do niej dociągnąć :)

nie tak trudno, bo I etap trwa w zaleznosci od tego, ile chce sie schudnac:

do 5kg - 1 dzien

do 10kg - 2 dni

do 20kg - 3 dni

powyzej - od 7 do max 10 dni

poza tym nawet w dniach bialkowych mozna jesc szczypiorek, cebulke, korniszony i kiszone ogrki

po całym dniu spędzonym na korniszonach, kiszonych ogórkach i szczypiorku stwierdzam, że moje wielkie biodra i pulchne udka są akurat

możliwe ze nadmiar protein [cokolwiek to jest] odebrał mi rozum albo resztki dobrego smaku

Gość elutek
po całym dniu spędzonym na korniszonach, kiszonych ogórkach i szczypiorku stwierdzam, że moje wielkie biodra i pulchne udka są akurat

możliwe ze nadmiar protein [cokolwiek to jest] odebrał mi rozum albo resztki dobrego smaku

a może wzrok? :roll: :wink:

po jednym tylko dniu aż takie zadowolenie z diety to cud chyba :lol:

albo miałaś do zrzucenia kilkanaście gramów :roll: :wink:

mbz - zdradź szczegóły Francuzek :lol:

Oxa - w duzym skrocie - male porcje, jesc sezonowo warzywa i owoce, pic duzo wody, delektowac sie winem, spacerowac i czasem zjesc jakis smakolyk.

Najwazniejsze to jesc w takim jakby cyklu tygodniowym - tzn. ze jak np. we wtorek zjesz cos mocno tuczacego, to nie miej wyrzutow sumienia, tylko przez nastepne dwa dni uwazaj na to, co jesz.

Wazne tez jest i to wielokrotnie podkreslane ( i bardzo rozwiniete w drugiej czesci, ktora wlasnie czytam - "Francuzki na kazdy sezon") jedzenie sezonowo warzyw i owocow, kupowanie ich w danym sezonie na targu ( a nie w supermarkecie, gdzie sa dostepne przez caly rok, ale nasfaszerowane chemia).

Jest tez zasada 50% - czyli np. zeby uniknac niepotrzebnego napychania sie, bo mozg nie zdazyl jeszcze wyslac sygnalu - zjesc najpierw powoli 50% tego, co na talerzu, jesli potem jest sie glodnym zjesc 50% tego, co zostalo, i tak dalej. Mozna ja tez wykorzystac do stopniowej rezygnacji z rzeczy tuczacych i niezdrowych.

Aha, Francuzki nie jedza deserow i ciast w naszym rozumieniu - one na deser jedza sery lub owoce.

Co do ruchu, to tu akurat autorka jest zdania, ze nie trzeba sie katowac silownia, jesli ktos nie lubi, wystarczy 30 min. spaceru dziennie, no i rezygnacja z windy, bo najwazniejsze jest jedzenie odpowiednie i poczucie rownowagi.

Co do przyjemnosci to sa nimi czekolada i czerwone wino. Czekolada jak najbardziej prawdziwa ( czyli z zawartoscia prawdziwego kakao i to najlepiej duza), no a wino - kieliszek, dwa do posilku.

Uff, ale sie napisalam :)

witam

a może ktoś napisze jak szybko po operacji tarczycy (cała usunięta zażywam hormon) wrócił do swojej wagi i jaką dietę stosował.

Miałam niedoczynność i przytyłam 20 kg, w pół roku po operacji samoistnie "poszło" 10 kg, obecnie mam ok 12 kg do stracenia :D

Hmmm ... takich rad lepiej nie szukac tutaj na Forum tylko udac sie do lekarza prowadzacego, a potem dietetyka ... I najwazniejsze aby zapomniec o slowie "szybko" ... Szybko to znaczy nie do konca w sposob trwaly, zdrowy i takie szybkie chudniecie jest napewno niepotrzebnym szokiem dla organizmu ...

A 12 kg, to nie dramat ... wrecz taki lajcik na 7 - 8 miesiecy 8) Powodzenia!