Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja dziś zaszalałam ...

na śniadanie po drodze do pracy se kupiłam tuńczyka w sosie własnym w puszce ... no i przyszłam do tej pracy , kawkę se zrobiłam , zabieram się do śniadania - patrzę na tą puszkę i myślę : tępa babo .... a otworzysz to se zapewne widelcem :oops: :lol:

no i po śniadaniu :-?

po pracy o 12 zakupy , do domu , obiad zrobiłam - zanim go zrobiłam , zażarłam to jest 16.40 :evil:

siedze taka najedzona ... porządki trza zrobić - a ja siedze jak balon i d... mi sie nie chce ruszyć :-?

a na obiad se wymyśliłam pod diete dukana : kurczak w kapuście kiszonej z pieczarkami i suszonymi grzybami :D

dziś rano nadal 67 ... ale teraz jakbym się zważyła to chyba by było 70 ... tak się czuje przynajmniej :oops: :lol:

daggulka, nie szalej z tym tunczykiem za bardzo ;) Udowodnione jest, ze zawiera pewne ilosci rteci. Oczywiscie nie ma co panikowac, ale powinno sie jesc nie wiecej niz 1 - 2 puszki na miesiac. To samo dotyczy tez np. ulubionego przeze mnie lososia. Tez tylko 1 - 2 porcje miesiecznie :(

Za to ograniczac sie nie trzeba w sledziach, szprotach, czy makrelach.

Rybacy mowia, ze najgorsze ryby to panga i ... fladra :roll:

U mnie dzisiaj dzien robotny przed kompem ... nie mniej na silowni juz bylam :D

Amber - bez zadnych podtekstow - moze podaj swoj przykadowy dzienny jadlospis.

nie ma sprawy :-)

rano 4 lyzli platkow (mieszanka owsianych, zytnich i orkiszowych, bez cukru) z kilkoma mrozonymi truskawkami/malinami/jagodami, zalane polowa szklanki mleka bez laktozy

trening

20 - 30 minut po treningu odzywka bialkowo-weglowodanowa o ulubionym smaku czekolady lub truskawki :D

obiad: grillowany kurczak - co najmniej 150 - 200 g - (zamiennie z grillowana poledwica wolowa, jagniecina lub ryba), ok. 50 g ryzu (albo kaszy jaglanej, ewentualnie pelnoziarnistego makaronu), bukiet warzyw z parowara w duzych ilosciach bo lubie :-)

podwieczorek: jablko/banan/ sliwki albo inne owoce ewentualnie beztluszczowy jogurt balkanski ze zmiksowanymi owocami mrozonymi

kolacja: 150 - 200 g wedzonej makreli

pozno w nocy gdy pracuje: baton bialkowo-weglowodanowy

:D

no , satinka - gratulacje .... najgorzej poskromić nie u siebie ino w gościach .... na dodatek wszyscy patrzą jak na dziwadło, bo przecież zawsze jadłam na ten przykład torta a teraz nie ... :lol:

dla mnie próba jutro, bo mam gości ( i za tydzień też:-? ) .... i nakupiłam górę słodyczy .... ale skuli tego właśnie zabieram się za pieczenie własnego sernika coby nie pochłonąć tego co na stole jutro będzie stało :oops:

przepis na sernik do diety dukana chyba na poprzedniej stronie ... :wink:

a co do zgrabności ... jeszcze brakuje te 7 kilo .... :wink: .... ale już i tak nie jest źle jak rok temu ... :roll:

daggulka, nie szalej z tym tunczykiem za bardzo ;) Udowodnione jest, ze zawiera pewne ilosci rteci. Oczywiscie nie ma co panikowac, ale powinno sie jesc nie wiecej niz 1 - 2 puszki na miesiac. To samo dotyczy tez np. ulubionego przeze mnie lososia. Tez tylko 1 - 2 porcje miesiecznie :(

Za to ograniczac sie nie trzeba w sledziach, szprotach, czy makrelach.

Rybacy mowia, ze najgorsze ryby to panga i ... fladra :roll:

U mnie dzisiaj dzien robotny przed kompem ... nie mniej na silowni juz bylam :D

Nie fanzol!

Łososie u nas dostepne pochodzą wyłacznie z hodowli. O zadnej rtęci i mowy nie ma.

Amber - bez zadnych podtekstow - moze podaj swoj przykadowy dzienny jadlospis.

nie ma sprawy :-)

rano 4 lyzli platkow (mieszanka owsianych, zytnich i orkiszowych, bez cukru) z kilkoma mrozonymi truskawkami/malinami/jagodami, zalane polowa szklanki mleka bez laktozy

trening

20 - 30 minut po treningu odzywka bialkowo-weglowodanowa o ulubionym smaku czekolady lub truskawki :D

obiad: grillowany kurczak - co najmniej 150 - 200 g - (zamiennie z grillowana poledwica wolowa, jagniecina lub ryba), ok. 50 g ryzu (albo kaszy jaglanej, ewentualnie pelnoziarnistego makaronu), bukiet warzyw z parowara w duzych ilosciach bo lubie :-)

podwieczorek: jablko/banan/ sliwki albo inne owoce ewentualnie beztluszczowy jogurt balkanski ze zmiksowanymi owocami mrozonymi

kolacja: 150 - 200 g wedzonej makreli

pozno w nocy gdy pracuje: baton bialkowo-weglowodanowy

:D

Kurna, Ty nic nie pijesz? :o

Ja wczoraj miałam gości i też mi się udało. Alkoholu nie tknęłam, jajek w majonezie też nie. Zjadłam tylko sałatę z sałaty lodowej, pomidora, ogórka , fety i polane sosem czosnkowym ( z dodatkiem majonezu) i gałązkę winogrona.

Takie urozmaicenie to ja lubię, na same proteinki to się nie piszę.

AmberWind :D jadłospis masz taki, że mucha nie siada 8)

czasem jadam podobnie, ale czesto też się skusze na coś kalorycznego :oops:

Mam w mojej mieścince ulubioną, najulubieńszą restaurację, w której często umawiam się z małżem na kawę.

Tak sie składa, że podają tam najpyszniejszą na świecie szarlotkę na gorąco z lodami :p

1-2 razy w tygodniu grzeszę tam niestety :roll:

Ania klepka, tak trzymać :wink:

daggulka i był mój ukochany sernik !!!!!!!!!!!!

ano patrzyli jak na dziwoląga, rozumiał mnie tylko syn, który w tamtym roku stracił 20 kg.

Pamiętam jak ktoś radził, żeby w towarzystwie nie mówić o odchudzaniu (śmieją się) tylko oznajmić, że to wątroba, wtedy jest współczucie i już nie namawiają, że RAZ to można.